Vi har dekket det perfekte festbordet til juleferingen. Irene i Habitat Boligstyling gir oss flere gode tips til både matservering og dekorering. La deg inspirere!
Det moderne festbordet
Irene i Habitat Boligstyling viser deg hvordan du dekker det moderne festbodet i julen. Borddekkingen trenger ikke nødvendigvis å bare bestå av rødt og andre tradisjonelle innslag.
Irene i Habitat Boligstyling / Foto: Franciskas Vakre Verden
Til gjestene foreslår Irene at du kan servere ost og kjeks med en vri. Vi har spurt om oppskriften!
OPPSKRIFT: OSTEFAT
- Bruk forskjellige oster, og gjerne blåmuggost eller andre oster med spesielle og gode smaker
- Pynt gjerne fatet med frukt og annen spiselig dekor
- Nøtter er et godt tilskudd til bordet
- Server kjeks, brød eller til og med pepperkaker til ostefatet TIPS! Pepperkaker og blåmuggost er ekstra godt sammen
- Spekeskinke eller annen salt skinke er både godt og dekorativt
- Ha gjerne skåler med "tapas-lignende" servering stående rundt på bordet. For eksempel aioli, oliven og honning
Et godt tips er å servere forskjellige typer brød eller kjeks
Du kan bruke mye av maten som dektor. Legg opp osten og spekematen som base og fyll på med nøtter, fiken, timian. Et annet godt tips er å dekke bordet slik at alle kan se hverandre i øynene. Her har vi dekket et rundt bord til fem personer, med flere små buketter og lys rundt på bordet.
Fotograf Franciska fotograferer det delikate spisebordet
Irene foreslår også å bruke tøyservietter eller linservietter for å myke opp bordet, dette gir en eksklusiv følelse når du setter deg til bords. Et godt tips er å bruke en gammel duk du har tenkt til å kaste! Del opp duken i flere deler og bruk de som servietter til gjestene.
Velkommen til bords!