Ønsker du å bo nær både by og sjø, med stor plass til en overkommelig pris og trygge omgivelser for barna dine? Den drømmen kan bli oppfylt i Son.

Idyllisk i Son

Drar du 50 kilometer syd for Oslo finner du Son, som ligger i Vestby kommune. Her kan du bo tilbaketrukket ved vannet og nært skogen i rolige omgivelser. Samtidig er du nært tilknyttet byliv, og kan med ABChus’ nye boliger få en fin, ny bolig til en overkommelig pris.
Philip og Celine Myrer bor i Son sammen med barna Alexander (8) og Benjamin (6). De kunne ikke tenke seg et bedre sted å oppdra barna sine på.- Hovedgrunnen til at vi bor her er absolutt barnevennligheten, i tillegg til at man får mye bolig for pengene. Vi føler vi kan få alt i Son, sier Philip.
Her har familien tilgang til et trygt og barnevennlig nabolag, nærhet til sjø, fire strender, hele åtte gode spisesteder, slalåmbakke, nyere skoler og barnehager og nærhet til Oslo. - Vi har alt i én stor pakke, og det er et utpreget godt miljø i Son. Jeg opplever å bo på et personlig og trygt sted, sier Celine.

Barna koser seg med lek på trampolinen i hagen

Flytt rett inn i Skoglundkollen

Son ligger i naturskjønne og barnevennlige omgivelser, bare 40 minutter med tog fra Oslo. Et nabolag bestående av 43 prosent barnefamilier, som er spesielt tilpasset familier i etableringsfasen. Lite støy, godt vedlikeholdt og med gangavstand til både barnehager og skole, dagligvare og fritidsaktiviteter.
På Skoglundkollen i Son bygger ABChus en kombinasjon av rekkehus, tomannsboliger og eneboliger. Totalt 107 boenheter som fordeler seg på de tre typer boligene, som skal stå klare i 2019. - Skoglundkollen er et gammelt hytte- og turområde hvor det nå er blitt bygget boliger og byggefelt, sier Pål Andreas Pedersen, salgsansvarlig for ABChus.
Han forteller at boligfeltet er utviklet med tanke på bebyggelsen som er der fra før. Terrenget og området er bygget og plassert spesielt med tanke på vær- og solforholdene.

ABChus for småbarnsfamilier

De nye ABChusene skal stå ferdig i 2019, og passer utmerket for barnefamilier, men også for etablerere og godt voksne. Kjøper du en bolig på Skoglundkollen får du planlagt godt frem i tid, og du har god tid til å selge din nåværende bolig.
- Flytter du ut av byen og inn i et ABChus i Son, får du åpenbart større plass til en rimeligere pris, og du treffer mennesker som står likt i livet med deg, sier Pedersen, og legger til: - Skoglundkollen er et nytt og trygt boligområde hvor du vil kunne treffe likesinnede og knytte vennskap i boligfeltet, noe som er viktig for mange.
Det er enklere å slippe barna ut alene, og de finner fort lekekamerater i nabolaget. Dette er spesielt viktig for familien Myrer, når de beskriver tryggheten de føler barna har i Son:
- Vi lever et slags landlig småbyliv hvor vi kan slippe ut barna uten å være bekymret for trikken og mye trafikk. Det kunne vi ikke gjort i byen, sier Celine.

Tilgang til det samme som i Oslo

Men Son er ikke bare et godt sted for barna - de voksne trives minst like godt. Du har blant annet tilgang til det samme jobbmarkedet som i Oslo, nettopp fordi du kan hoppe på et tog og være der på under en time.
- Toget går hver halvtime i rushtiden, og du kan ha like lang reisevei fra Son til Oslo som du kan ha innad i byen, sier Philip.
Han er en av dem som tidligere pendlet fra Son til Oslo i hverdagen, og syntes det fungerte helt utmerket. Hadde ikke tilgangen til Oslo vært så nærme, hadde også jobbmarkedet blitt snevert. - Vi hadde kanskje følt en større trang til å bo mer sentralt, hvis ikke Oslo var så nærme, sier han.

Flotte boliger på rekke i et idyllisk område

Fordelene ved et helt nytt hus

Når du flytter inn i et helt nytt ABChus, er fordelene mange. Det er lenge til huset skal vedlikeholdes, det er lavere driftsutgifter på strømbruk og det er god garanti på det du kjøper. ABChus er generelt bedre og lunere, med god komfort.
- I tillegg til god kvalitet, slipper du stressende visninger med påfølgende budrunde. Du har god tid på både å kjøpe og selge, da overtakelsen er ett år fram i tid. ABChus’ boliger har startpris på 4 760 000,-, sier Pedersen.
Han informerer om at dokumentavgiften også er lavere enn på nye boliger: 2,5 prosent av tomteverdien, istedenfor hele husets verdi.

Aldri angret på Son

Celine og Philip er overbevist om at Son er det beste stedet å bosette seg for småbarnsfamilier. De trives godt i den deilige Sørlandsidyllen, bare litt lengre Nord.
- Vi har kort avstand til det meste, alle barna går på samme skole og de har mange fritidsaktiviteter å velge mellom. Barna setter også stor pris på å kunne bevege seg fritt rundt, uten å måtte bli kjørt eller fulgt av foreldre hvor enn de skal.
I tillegg ligger Son en 10 minutters kjøretur unna både Moss og Vestby, som kan tilby kjøpesenter og handlegater. - Jeg kjenner mange i Son som har flyttet fra Oslo, og jeg har ennå til gode å møte noen som angrer, avslutter Celine.
Abchus
AbchusAbchus
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Innkjøpssjef i ABChus André Bakke inngår samarbeid med Lyssand, leverandør av vinduer
Ferdighusprodusenten ABChus og Lyssand-Frekhaug inngår et strategisk samarbeid til en samlet verdi av 40 millioner kroner. Samarbeidet er i første omgang 2-årig, og innebærer at samtlige av ABCHus sine hus og hyttemodeller vil leveres med vinduer og dører fra Lyssand.
ABChus ferdighuset Nevie Hjemme hos Svein og Victoria
ABChus møter Victoria hjemme hos ekteparet Victoria og Svein i deres nybygde ferdighus Nevie, på Jessheim.
ABChus gir energi Nå kan du få integrerte solceller som tilvalg på våre ferdighus som Nelly
Med høye strømpriser er det mange som ser etter energieffektive løsninger når de skal kjøpe hus. Samtidig er bærekraft noe stadig flere vektlegger, og mange ønsker derfor å kunne benytte seg av energi som er produsert med lavest mulig utslipp.