Derfor er Son det perfekte stedet å bo!

Derfor er Son det perfekte stedet å bo!
Ønsker du å bo nær både by og sjø, med stor plass til en overkommelig pris og trygge omgivelser for barna dine? Den drømmen kan bli oppfylt i Son.
Ønsker du å bo nær både by og sjø, med stor plass til en overkommelig pris og trygge omgivelser for barna dine? Den drømmen kan bli oppfylt i Son.
Saken er produsert av VG Partnerstudio.
Drar du 50 kilometer syd for Oslo finner du Son, som ligger i Vestby kommune. Her kan du bo tilbaketrukket ved vannet og nært skogen i rolige omgivelser.
Samtidig er du nært tilknyttet byliv, og kan med ABChus’ nye boliger få en fin, ny bolig til en overkommelig pris.
Philip og Celine Myrer bor i Son sammen med barna Alexander (8) og Benjamin (6). De kunne ikke tenke seg et bedre sted å oppdra barna sine på.
- Hovedgrunnen til at vi bor her er absolutt barnevennligheten, i tillegg til at man får mye bolig for pengene. Vi føler vi kan få alt i Son, sier Philip.
Her har familien tilgang til et trygt og barnevennlig nabolag, nærhet til sjø, fire strender, hele åtte gode spisesteder, slalåmbakke, nyere skoler og barnehager og nærhet til Oslo.

Flytt rett inn i Skoglundkollen

Son ligger i naturskjønne og barnevennlige omgivelser, bare 40 minutter med tog fra Oslo. Et nabolag bestående av 43 prosent barnefamilier, som er spesielt tilpasset familier i etableringsfasen. Lite støy, godt vedlikeholdt og med gangavstand til både barnehager og skole, dagligvare og fritidsaktiviteter.
På Skoglundkollen i Son bygger ABChus en kombinasjon av rekkehus, tomannsboliger og eneboliger. Totalt 107 boenheter som fordeler seg på de tre typer boligene, som skal stå klare i 2019.
- Skoglundkollen er et gammelt hytte- og turområde hvor det nå er blitt bygget boliger og byggefelt, sier Pål Andreas Pedersen, salgsansvarlig for ABChus.
Han forteller at boligfeltet er utviklet med tanke på bebyggelsen som er der fra før. Terrenget og området er bygget og plassert spesielt med tanke på vær- og solforholdene.

ABChus for småbarnsfamilier

De nye ABChusene skal stå ferdig i 2019, og passer utmerket for barnefamilier, men også for etablerere og godt voksne. Kjøper du en bolig på Skoglundkollen får du planlagt godt frem i tid, og du har god tid til å selge din nåværende bolig.
- Flytter du ut av byen og inn i et ABChus i Son, får du åpenbart større plass til en rimeligere pris, og du treffer mennesker som står likt i livet med deg, sier Pedersen, og legger til:
Det er enklere å slippe barna ut alene, og de finner fort lekekamerater i nabolaget. Dette er spesielt viktig for familien Myrer, når de beskriver tryggheten de føler barna har i Son:
- Vi lever et slags landlig småbyliv hvor vi kan slippe ut barna uten å være bekymret for trikken og mye trafikk. Det kunne vi ikke gjort i byen, sier Celine.

Tilgang til det samme som i Oslo

Men Son er ikke bare et godt sted for barna - de voksne trives minst like godt. Du har blant annet tilgang til det samme jobbmarkedet som i Oslo, nettopp fordi du kan hoppe på et tog og være der på under en time.
- Toget går hver halvtime i rushtiden, og du kan ha like lang reisevei fra Son til Oslo som du kan ha innad i byen, sier Philip.
Han er en av dem som tidligere pendlet fra Son til Oslo i hverdagen, og syntes det fungerte helt utmerket. Hadde ikke tilgangen til Oslo vært så nærme, hadde også jobbmarkedet blitt snevert.

Fordelene ved et helt nytt hus

Når du flytter inn i et helt nytt ABChus, er fordelene mange. Det er lenge til huset skal vedlikeholdes, det er lavere driftsutgifter på strømbruk og det er god garanti på det du kjøper. ABChus er generelt bedre og lunere, med god komfort.
- I tillegg til god kvalitet, slipper du stressende visninger med påfølgende budrunde. Du har god tid på både å kjøpe og selge, da overtakelsen er ett år fram i tid. ABChus’ boliger har startpris på 4 760 000,-, sier Pedersen.
Han informerer om at dokumentavgiften også er lavere enn på nye boliger: 2,5 prosent av tomteverdien, istedenfor hele husets verdi.

Aldri angret på Son

Celine og Philip er overbevist om at Son er det beste stedet å bosette seg for småbarnsfamilier. De trives godt i den deilige Sørlandsidyllen, bare litt lengre Nord.
- Vi har kort avstand til det meste, alle barna går på samme skole og de har mange fritidsaktiviteter å velge mellom. Barna setter også stor pris på å kunne bevege seg fritt rundt, uten å måtte bli kjørt eller fulgt av foreldre hvor enn de skal.
I tillegg ligger Son en 10 minutters kjøretur unna både Moss og Vestby, som kan tilby kjøpesenter og handlegater.
Web- og SEO-ansvarlig

Anette Kristiansen

Web- og SEO-ansvarlig

Relaterte artikler

Stuen i husmodellen Nelly
I Hokksund rett utenfor Drammen bor Madeleine og Daniel med sine tre jenter på alderen 2,5, 7 og 10 år. Her har familien bygget husmodellen Nelly et steinkast unna familiegården til Madeleine, og nå ønsker de oss velkommen inn!
null
Stolt forhandler av ABChus. BK Bygg i Tananger satser nå i ferdighusmarkedet i Stavanger og på Nord-Jæren. Selskapet har inngått samarbeidsavtale med ABChus, og tror potensialet i lokalmarkedet er opptil 5-6 hus årlig på sikt.
Gryningen 128
Vi nordmenn er hyttefolk. Hyttefolk som elsker naturen. Og fjellet. Særlig på vinteren. Drømmer du, som mange andre, om hyttekos rundt peisen, god mat og hyggelig lag? For deg som skal bygge fjellhytte er det et par ting å tenke gjennom før du er helt der. Målet er å få en hytte som utnytter de beste sidene av tomta slik at du for eksempel får de solforholdene du ønsker deg.