Vi er på vei for å møte Jarle og Conny med familie for å ta en prat om deres nybygde hus. Vi svinger av mot Fjellhamar og bare noen minutters kjøring så er vi på rett plass.

Fra leilighet til enebolig

Sola skinner, og vi kommer frem til huset midt på dagen. Vi har med oss boligkonsulent Thomas og byggeleder Jan Børre som har fulgt Jarle og Conny fra start. Paret bodde kun noen minutter unna tomten i en leilighet på 100 kvadratmeter før de bestemte seg for at de ville bygge seg et større hus.
­- Kom inn! Velkommen skal dere være, smiler Jarle.

Conny og Jarle

Utenfor står det sykler i ulike størrelser, og i gangen ser vi sko og jakker til hele familien. Det første som møter oss når vi kommer inn er synet av innredede barnerom. Barna i huset på 9 år, 7 år, 3 år og 7 uker har nemlig fått sin egen etasje nede, med hvert sitt romslige soverom. Det var akkurat dette Jarle og Conny drømte om når de startet jakten etter det perfekte ferdighuset.

Husmodellen Arwen

Når vi får kommet oss ordentlig inn i den romslige gangen treffer vi Conny med en skjønn liten baby på armen. Paret fikk nemlig sitt fjerde barn bare noen uker før overtakelse av huset.
- Det har vært en hektisk, men en veldig fin tid med både en nyfødt og nytt hus, ler Conny.

Jakten etter den perfekte planløsningen

Vi var i kontakt med mange ferdighusleverandører, og bestilte flere huskataloger via nett. Vi ble møtt med generelt lite og dårlig oppfølging fra flertallet i bransjen, helt frem til vi kom i kontakt med Thomas Fosshaug fra ABChus avdeling Romerike.
Thomas var dyktig og serviceinnstilt fra første stund, og ABChus brukte kun 1 dag på å tegne inn huset i 3D på tomten. Dette gjorde at vi enkelt kunne se hvordan det ville bli hvis vi valgte gitt husmodell fra ABChus.
Vi begynte letingen etter den perfekte tomten i november 2019, og i februar 2020 fikk vi tak i den riktige tomten for oss. Vi hadde et ønske om å være i nærheten av Fjellhamar skole, det var viktig for oss at barna skulle tilhøre samme skolekrets som tidligere. Ønsket var også å være nærme kollektiv transport, ha en liten hage og plass til et hus med 5 soverom.
Vi besøkte visningshusene til ABChus hele 2 ganger før vi bestemte oss for riktig husmodell. Vi har en smal tomt, og valget falt på Arwen som hadde akkurat den planløsningen vi hadde sett for oss. Boligen har åpen stue- og kjøkkenløsning, soverom til barna i 1.etasje og egen sone med baderom og walkin-garderobe til oss foreldre i 2.etasje. Det er planløsningen vi liker aller best med huset.

Byggeprosessen

Abchus
AbchusAbchus
Etter at kaffen er drukket opp flytter vi oss fra kjøkkenet og beveger oss ut på den romslige balkongen i 2.etasje. Her knipser vi noen bilder av boligkonsulent Thomas, byggeleder Jan børre og paret med den blide jenta på 7 uker.
- Det som overrasket oss fra start var at byggeprosessen gikk så fort! Vi fikk forespeilet en innflyttingsdato, og denne klarte ABChus å holde uten noen problemer eller forsinkelser.
Fra tomten ble kjøpt til huset stod ferdig tok det ca 1 år, og fra husleveranse til overtakelse tok det i underkant av 6 måneder. Dette passet oss helt perfekt med 3 små barn og en baby på vei.

Hva måtte dere selv gjøre?

  • Finne graver som kan ta seg av opparbeidingen av tomten
  • Graver og rørlegger til utvendig stikkledninger
  • Inkluder både gårdsplass og hage/uteplass i budsjettet ditt
  • Solskjerming til vinduene i huset
  • Vi har selv valgt å kjøpe en kjøkkenøy i ettertid som vil passe perfekt inn på kjøkkenet
Det som var ekstra stas ved husleveranse, var at vi kunne se både tomten og at lastebilene ankom byggeplassen fra den gamle leiligheten vår. Vi hadde fått forespeilet at elementene skulle komme klokken 08.00, og bare noen minutter før klokken 08.00 så vi de profilerte lastebilene rett ved tomten.
Er det noe vi har lært underveis er det at man bør beregne god tid og plass i budsjettet til søknader til kommunen. Dette har vært svært tidkrevende og det krever en del administrativt arbeid før selve prosessen kan settes i gang, forteller Jarle.
Så fort alt av søknader var sendt inn og godkjent av kommunen gikk prosessen smertefritt. Det har bare vært gøy, og vi har jevnlig vært innom byggeprosjektet og knipset bilder til vår egen hjemmeside, www.jarlehansen.net.

Tilvalg og prosessen videre

I samarbeid med interiørkonsulenter er farger, overflater, kjøkken og innredning av baderom valgt med fokus på kvalitet og trender. Du kan velge å bygge huset som det er designet i utgangspunktet, eller du kan velge mellom en rekke tilvalg.
- I utgangspunktet likte vi huset veldig godt som standard. ABChus har vært flinke til å ta gode og moderne valg som er riktig i tiden, så fargene i huset valgte vi å ikke endre på.

Huset har delikate farger innvendig

Vi har valgt noen få tilvalg i huset, som parkett i hovedetasje, oppgradering av kjøkken og trapp, listefritt i hele huset, og en større peis. Peisen er plassert midt i rommet og gir masse varme til både kjøkken og stuedelen.
- Vi har allerede fått prøvd den noen ganger, og det er helt utrolig hvor godt den varmer, sier Conny.

Soverommet ligger i en egen sone med både walk-in garderobe og eget bad

Vi takker for oss, og paret ønsker oss velkommen igjen til sommeren. Da skal vi knipse flere bilder av huset, og se hvordan det har blitt ute, dette gleder vi oss veldig til!

Les den inspirerende huskatalogen på hele 196 sider

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
Sosiale medier-ansvarlig

Iselin Øverland

Sosiale medier - ansvarlig

blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se hele 34 unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

null
Er du på jakt etter et ferdighus med spennende arkitektur? Wide er en designperle med rette linjer og en godt utnyttet planløsning. Dette er boligen for deg som ønsker plass til å ha hele familien samlet. Her kan du nyte sommerkveldene på terrassen eller invitere til lystige lag i den åpne stue- og kjøkkenløsningen.
null
Torsdag 30. september holder utvalgte avdelingskontorer åpent fra kl. 08-19. Her vil du treffe boligkonsulenter hele dagen for en uforpliktende og hyggelig boligprat. Det er fårikålens dag, så det vil bli servering av deilig fårikål til alle som kommer fra kl.16.00. Vi vil i tillegg lansere årets huskatalog og en spennende og ny husmodell denne dagen. 
Wide kveldsstemning
Helgen, 29. - 31. oktober er vi å treffe på årets boligmesse i Drammen. Messen holdes i Drammenshallen. Dette er en messe hvor du kan møte både lokale og nasjonale utstillere.