Vi er på vei til å møte Per Kristian og Camilla med familie for å ta en prat om deres nye hus. Vi svinger opp en nyasfaltert vei og skjønner med en gang at vi er på riktig plass. Huset er moderne med store vinduer og litt stram utførelse. Huset ligger på et platå med en flott utsikt.
Vi ringer på og ønskes velkommen av Per Kristian (29) og lille Emilie på halv annet år.
«Kom inn! Velkommen til oss!»
Vi kommer inn i en hyggelig og romslig gang. Mens vi henger av oss ser jeg til høyre og ser et stort og romslig vaskerom. Vi beveger oss mot stuen og umiddelbart trekkes blikket mot de store vinduene i stuen. Her får man umiddelbart flott utsikt utover vestlandsk terreng.
Camilla (28) kommer rundt hjørnet fra kjøkkenet og hilser.
«Velkommen! Vil dere ha en kaffe?
Vi takker ja takk og setter ned rundt spisebordet. Lille Emilie kikker litt skeptisk på oss mens hun holder seg i nærheten av mor på kjøkkenet.
«Ja, det var jo Emilie som i hovedsak var grunn til at vi ønsket å bygge hus. Vi hadde sett etter tomt lenge, men fikk ekstra press på oss når hun meldte sin ankomst. Vi bodde på Foldnes i en leilighet i andre etasje, men etter at Emilie kom så kjente vi mer og mer at vi trengte noe større og eget, og ikke minst noe med eget uteområde» forteller Per Kristian.

Jakten etter tomt

Forklar hvordan dere endte opp med akkurat denne tomten og dette huset?
«Vi hadde sett på flere tomter, men det gikk ikke helt veien. Vi fikk etterhvert hjelp av boligkonsulent Anna fra ABChus. Hun hjalp oss med å finne en aktuell tomt i det område vi kunne tenke oss å bo. Vi ønsket en bolig med fire soverom og god planløsning, så valget falt på husmodellen Nelly. Vi hadde i forkant vært på befaring i en tidligere bygd Nelly og ble med det helt overbevist om at dette var huset for oss.» fortsetter Per Kristian.
«Ja og så falt jeg skikkelig for takhøyden i 2. etasje!» skyter Camilla inn. «I tillegg er vi også avhengig av ekstra gjesterom ettersom vi har familie på Østlandet som ofte kommer på besøk, så fire soverom var et minimumskrav fra starten av».

Er det andre smarte løsninger eller detaljer ved huset dere liker godt?

«Vi har nok nevnt det allerede, men planløsningen, mønt himling i andre etasje og vindusplasseringene er absolutt noe vi vil trekke frem!»
«Men favorittrommet er nok vaskerommet» smiler Camilla. Det er romslig og det er veldig deilig at det ligger i tilknytning i gangen og med egen utgang ut. Her kan vi spyle barn og barnevognen på utsiden før vi går inn»
«Jeg liker at det er vinkel på vaskerommet slik at det er mye veggplass for oppbevaring» skyter Per Kristian inn.
Per Kristian og Camilla kjøpte tomten i mars 2019. Måneden etter ble kontrakten signert, og huset ble levert i juli 2019. Etter noen korte måneder med venting flyttet familien inn i god tid før jul.
«Det hele gikk super raskt. Tiden fra grunnmuren ble støpt til huset stod ferdig utvendig gikk kjempe fort. Vi var på ferie og ble veldig overrasket når vi var tilbake. Her hadde det skjedd mye på kort tid – det var en skikkelig «wow-følelse». Vi hadde som mål og komme inn i nytt hus til jul, og det klarte vi med god margin» forteller Per Kristian.
Abchus
AbchusAbchus

Tilvalg og prosessen videre

Etter at kaffen er drukket flytter vi oss fra kjøkkenet og beveger oss opp i andre etasje. Vi skjønner med en gang hvorfor Camilla er så begeistret! En stor og svært luftig loftstue møter oss. Stuen har mønt himling, som betyr at taket går helt opp til møne som gir en fantastisk romfølelse. I tillegg har stuen store vinduer som gir flott utsikt til omgivelsene. Rommet har varme og moderne farger som harmonerer med både trapp og gulv.
«Fargene og gulvet er ikke standard altså» skyter Camilla inn. «Jeg ønsket å endre gulvet samt noen av veggfargene, men standarden var veldig høy i utgangspunktet, så det var ikke så mye mer vi ønsket å endre på enn dette».
Helt til slutt - har dere noen tips i forhold til byggeprosessen?
«Benytt deg av kompetansen boligleverandøren besitter. Vi har ikke vært redd for å spørre om hjelp og råd på veien. Som nevnt fikk vi jo hjelp av Anna i starten med tomtekjøp, men vi var også usikre på hvordan huset skulle plasseres på tomten. Da fikk vi hjelp av teknisk tegner som ble med oss ut på tomten for å bistå i å finne den beste plasseringen. Dette var helt uforpliktende, og vi var faktisk ute flere ganger for å finne den perfekte plasseringen.» forklarer Per Kristian.
«Vår byggeprosess har gått helt smertefritt så vi er jo super fornøyde. Huset var helt strøkent ved overlevering, og selv etter at vi flyttet inn har vi fått god oppfølging, noe som vi syns er kjempe positivt og ikke minst betryggende» avslutter Camilla.
Per Kristian og Camilla bygde Nelly fra ABChus. Dette er en flott husmodell med moderne utseende. Dette ferdighuset kan også fås til skrå tomter.

Gode råd i byggeprosessen

Her er Camilla og Per Kristians beste råd om byggeprosessen:

  • Ikke vær redd for å be om hjelp!
  • Benytt deg av den kompetansen boligleverandøren besitter.
  • Er du usikker på hvordan huset skal plasseres på tomten?
  • Tekniske tegnere hos boligleverandøren kan bistå med tomtebefaring for å finne beste plassering, helt kostnadsfritt.
Helene Smogeli

Helene Smogeli

Markedssjef

blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Innkjøpssjef i ABChus André Bakke inngår samarbeid med Lyssand, leverandør av vinduer
Ferdighusprodusenten ABChus og Lyssand-Frekhaug inngår et strategisk samarbeid til en samlet verdi av 40 millioner kroner. Samarbeidet er i første omgang 2-årig, og innebærer at samtlige av ABCHus sine hus og hyttemodeller vil leveres med vinduer og dører fra Lyssand.
ABChus ferdighuset Nevie Hjemme hos Svein og Victoria
ABChus møter Victoria hjemme hos ekteparet Victoria og Svein i deres nybygde ferdighus Nevie, på Jessheim.
ABChus gir energi Nå kan du få integrerte solceller som tilvalg på våre ferdighus som Nelly
Med høye strømpriser er det mange som ser etter energieffektive løsninger når de skal kjøpe hus. Samtidig er bærekraft noe stadig flere vektlegger, og mange ønsker derfor å kunne benytte seg av energi som er produsert med lavest mulig utslipp.