Korona-pandemien har ført til en rekke ulike endringer i Norge. Blant annet har flere og flere fått øynene opp for verdien av å ha armslag og bedre plass rundt seg. Kanskje ikke så rart, i en tid med strenge restriksjoner for sosial kontakt, stengte restauranter, og et kulturliv som har måttet legge ned mye av virksomheten sin. Å måtte tilbringe det meste av tiden i trangbodde leiligheter blir ganske enkelt en plagsom begrensning i hverdagen.
I mindre tettbygde strøk og på landsbygdene, har situasjonen vært ganske annerledes. Mange steder har livet gått forholdvis som normalt under store deler av pandemien, og innbyggerne har i stor grad vært forskånet for de inngripende tiltakene som byfolk har måttet leve under i lange perioder. I en undersøkelse fra OsloMet, kommer det frem at innbyggere i storbyer har trivdes dårligere enn innbyggere utenfor de store byene under pandemien. De har både dårligere livskvalitet og er mer preget av ensomhet enn de som bor utenfor de store byene.
For mange har dette faktisk ført til at de tar steget og flytter ut av byen. Det har for eksempel aldri vært så mange som har flyttet ut fra Oslo for å bosette seg på mindre steder, der konsekvensene av korona-pandemien er langt mindre fremtredende. Dette til tross for at det jo finnes en ende på pandemien, og at byens kvaliteter og tilbud sannsynligvis vil tre frem igjen i forholdsvis nær fremtid.

Mer for pengene

Det er ikke bare mer plass og større armslag som gir fordeler ved å flytte ut av byen. I mange tilfeller får du også mer bolig for pengene ved å bosette deg i litt mindre sentrale strøk. Kjøper du brukt bolig, kan du gjerne få en stor enebolig til den samme summen du må ut med for en treroms i byen. Ønsker du å bygge nytt, er det ofte rimeligere å kjøpe tomt i distriktene. Dette kan fort utgjøre store summer, og for mange er det dette som utgjør forskjellen på drøm og virkelighet når det gjelder å bygge seg nytt hus.

Ønsker du å bygge nytt, er det ofte rimeligere å kjøpe tomt i distriktene. Man får også kanskje en større tomt og mer plass rundt seg enn i storbyene.

Velger du å realisere husdrømmen på landsbygda ved å bygge et ABChus, får du også et prisgunstig hus på den rimelige tomten. Hos oss kan du velge mellom 34 nøkkelferdige ferdighus av høy kvalitet til en attraktiv pris. Faktisk leveres alle husmodellene våre til fastpris, slik at du ikke trenger å være bekymret for å oppleve budsjettsprekk når det gjelder selve husbyggingen. Vi tilbyr dessuten gratis tomtebefaring og plassering av huset i 3D på tomten.

Vår fastpris inkluderer følgende

 • Smarthusteknologi fra Kardia som standard
 • Komplett kjøkken fra Drømmekjøkkenet, samt hvitevarer fra Siemens
 • Parkett i begge etasjer
 • Trapp fra Trapperingen
 • Malte gipsvegger med listefritt i himlingen
 • Flislagte bad - varmekabler på baderom og entré
 • Teknisk enhet fra Kardia
 • Støpt plate/grunnmur
Forhold knyttet til tomta, er imidlertid kundens ansvar. Dette er normal praksis blant alle boligprodusenter, men kan være spesielt verdt å nevne da vi ser at en del har andre forventninger når det er snakk om fastpris. Som et eksempel kan vi nevne at vi leverer støpt plate med bunnledninger, mens kunden må stå for stikkledninger fra offentlig tilknytningspunkt og inn på tomta. Andre forhold knyttet til tomta, blant annet planering, graving, overvann og eventuell håndtering av krav om brannvann, er også kundens ansvar. Alle disse momentene er godt beskrevet i våre leveransebeskrivelser.

Designet av og for kundene

Vi er opptatt av at kundene skal leve praktiske liv i våre boliger. Derfor er våre ferdighus designet ut ifra hva våre kunder har fortalt oss om sine ønsker for drømmeboligen. Disse har vi kombinert med vår tekniske ekspertise om hvordan en bolig bygges på den beste og mest effektiv måten. Som et resultat har vi utviklet forskjellige hus med planløsninger og design som er gjennomtenkt og tilrettelagt for familielivets ulike stadier.

Innvendig har interiørkonsulenter lagt vekt på både kvalitet og trender når det gjelder farger, overflater, kjøkken og innredning av baderom.

Innvendig har interiørkonsulenter lagt vekt på både kvalitet og trender når det gjelder farger, overflater, kjøkken og innredning av baderom. Vi kan blant annet by på en variert fargepalett på vegger og gulv, men samtidig forsikre deg om at alle fargene harmonerer og skaper helhet.
Vi tilbyr selvsagt også fleksibilitet og valgfrihet. Hvis du vil, kan du bygge huset akkurat slik vi har designet det i utgangspunktet. Det er imidlertid også mulig å velge mellom en rekke tilvalg. Gjør du tilvalg får det selvsagt konsekvenser for prisen, men vi vet på forhånd hva alle typer tilvalg koster og går ikke videre i prosessen før alle spørsmål knyttet til pris er avklart. Derfor er det ingen usikkerhet knyttet til å gjøre tilvalg hos oss.

Vær smart

Vi i ABChus er første norske aktør i ferdighusmarkedet som tilbyr smarthusteknologi som standard i alle våre husmodeller. Dermed blir styringen av boligen enklere og mer oversiktlig, og med Kardia Smart-appen kan du styre alt fra lys til låser på en enkel og brukervennlig måte. Det er ikke bare praktisk, men kan også bidra til bedre sikkerhet og reduserte strømutgifter.

Med Kardia Smart-appen kan du styre alt fra lys til låser på en enkel og brukervennlig måte.

Med en kodelås på ytterdøren kan du reise på ferie og være trygg, og appen gir deg full kontroll i hele huset til enhver tid. Du trenger aldri mer å lure på om du husket å låse ytterdøren før du reiste. Når det gjelder strømutgifter, er det verdt å merke seg at automatisk varmeregulering og styring av lys kan bidra til en besparelse på 3000-5000 kroner i året. Det kan du selvsagt også gjøre uten smarthus, men i realiteten vil nok de færreste klare å hente ut hele gevinsten uten å få hjelp fra teknologien.
Smarthusløsningen fra Kardia inkluderer også overvåking av luftkvaliteten. I et land der vi tilbringer ca. 90 % av tiden innendørs – og mye av denne tiden brukes i vår egen bolig, er dette svært viktig. Ved hjelp av sensorer i boligen, kan du alltid holde oppsyn med luftkvaliteten, og du blir varslet dersom usunne partikler eller gasser blir oppdaget. Dermed er du alltid er oppdatert på om du bør iverksette tiltak.

Balansert ventilasjon er et stort pluss for innemiljøet

At alle ABChus leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning som standard, er også et stort pluss for innemiljøet. Ventilasjonsanlegget sørger for best mulig luftomskifting, og varmegjenvinning gjør at varmen i luften som sendes ut av boligen brukes til å varme opp den friske luften som er på vei inn. Det er altså slutt på ventilasjonsløsninger der kald trekk følger med på kjøpet - en stor fordel i de kalde periodene av året.

Elementmetoden sikrer rask bygging og best mulig kvalitet

Et ABChus bygges etter elementmetoden, som vil si at vi lager gulv-, vegg- og takelementer på vår egen fabrikk og kjører dem ut til byggeplassen for montering. Det gjør at huset faktisk er tett i løpet av en ukes tid, og at faren for skader som følge av vær og vind reduseres til et minimum. Prefabrikkerte elementer gir mulighet for å ha god kontroll med teknisk kvalitet og fuktsikkerhet (vanntetthet, lufttetthet, byggfukt).

Huset er tett i løpet av en ukes tid, og faren for skader som følge av vær og vind reduseres til et minimum.

At huset er tett i løpet av en ukes tid bidrar selvsagt også til å forkorte den totale byggetiden dramatisk sammenliknet med konvensjonelle metoder. I tillegg blir materialsvinnet minimalt og vi oppnår et redusert miljøavtrykk totalt sett.
Det kan være krevende å få til kontinuerlig sperresjikt mellom prefabrikkerte elementer ved montering, og feil her kan føre til at det blir vanskelig å oppfylle krav til energibruk, komfort, luftkvalitet og fuktsikkerhet. Hos ABChus er denne typen risiko minimal da de bruker faste snekkerlag til å sette opp sine ferdighus. ABChus har faktisk egne snekkerlag som kun har ansvar for å ta imot og montere elementene på byggeplass, mens andre snekkerlag har dedikert ansvar for andre deler av byggeprosessen.

ABChus har egne snekkerlag som kun har ansvar for å ta imot og montere elementene på byggeplass

Denne spesialiseringen effektiviserer byggeprosessen, øker kvaliteten, reduserer antall feil som oppstår og gjør oss godt rustet til å iverksette justeringer eller forbedringer dersom det viser seg å være nødvendig. Å bygge et ABChus er ganske enkelt en komplett pakke der du får.

Komplett pakke inkluderer

 • Stor valgfrihet
 • Gjennomtenkte løsninger
 • Produkter av god kvalitet
 • Den nyeste teknologien
 • En effektiv og strømlinjeformet byggeprosess
 • Forutsigbare økonomiske rammer
Vil du vite mer om hva vi kan tilby, er det bare å ta kontakt med en av våre boligkonsulenter eller å bestille vår nyeste huskatalog. I katalogen har vi samlet alle våre husmodeller, flere nyheter, spennende artikler og rikelig med inspirasjon til deg som planlegger å bygge din drømmebolig. Du kan lese katalogen digitalt via vår hjemmeside eller få den tilsendt i posten i løpet av 1-2 dager.
Artikkelen er skrevet av 4CastMedia AS
Klikk deg inn for å lese den digitale huskatalogen. Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Innkjøpssjef i ABChus André Bakke inngår samarbeid med Lyssand, leverandør av vinduer
Ferdighusprodusenten ABChus og Lyssand-Frekhaug inngår et strategisk samarbeid til en samlet verdi av 40 millioner kroner. Samarbeidet er i første omgang 2-årig, og innebærer at samtlige av ABCHus sine hus og hyttemodeller vil leveres med vinduer og dører fra Lyssand.
ABChus ferdighuset Nevie Hjemme hos Svein og Victoria
ABChus møter Victoria hjemme hos ekteparet Victoria og Svein i deres nybygde ferdighus Nevie, på Jessheim.
ABChus gir energi Nå kan du få integrerte solceller som tilvalg på våre ferdighus som Nelly
Med høye strømpriser er det mange som ser etter energieffektive løsninger når de skal kjøpe hus. Samtidig er bærekraft noe stadig flere vektlegger, og mange ønsker derfor å kunne benytte seg av energi som er produsert med lavest mulig utslipp.