Ingen ønsker å betale mer enn de trenger når det gjelder strøm, særlig ikke nå hvor det er ekstra høye strømpriser. Heldigvis er det mye man kan gjøre for å få en hyggeligere strømregning. Her får du 10 gode tips.    

Sjekk vinduer og dører

60 % av strømmen går til oppvarming. Det er derfor ekstra viktig å sørge for at varmen ikke slipper ut uønskede steder. Ta en runde i boligen din, og sjekk om det trekker fra vinduer eller dører. Om det gjør det, har du mye å spare. Tett sprekkene med tetningslister. Da får du mindre trekk og holder varmen inne.

Gardiner isolerer

Tykke gardiner, gjerne i flere lag er gode strømsparere. De isolerer og sørger for mindre varmetap ved de kalde vindusflatene. Trekk dem gjerne for på kvelden, når det likevel er mørkt ute.

Senk innetemperaturen med én grad

For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du cirka 5 % av kostnadene til oppvarming. (Kilde: Fjordkraft) Her er det derfor mye å spare. (Men husk at temperaturen ikke bør være lavere enn 15 grader på vinteren, slik at ikke rørene fryser og sprekker.)

Senk temperaturen på natten

Du kan spare mye strøm ved å senke termostaten til 16 grader på natten. ABChus er den første norske aktør i ferdighusmarkedet, som tilbyr smarthusteknologi som standard i alle husmodeller. Med en egen Smarthus app kan du enkelt styre varmen i huset og du kan innstille den til å automatisk senke varmen hver natt på et bestemt tidspunkt. Hvis du skal på ferie kan du senke varmen mens du er borte og skru opp varmen i huset når du lander på flyplassen, slik at det er varmt når du kommer hjem.
Det skal være enkelt å kjøpe hus hos oss. Vi ønsker å hjelpe deg med det meste av planleggingen, slik at du kan bruke tiden din til å se frem til din nye hverdag i nytt hus. Så, hva venter du på? Ta kontakt med oss i dag, så bygger vi drømmehuset sammen. 

Skru av varmen i rom som ikke er i bruk

Gjesterom, kjellerrom, boder og lignende trenger ikke ha varme når de ikke er i bruk. Sørg samtidig for at døren inn til rommet er godt isolert, slik at det ikke lekker varme. Det kan også være lurt å ha det kaldere på soverommet. Mange sover bedre i lavere temperaturer.

Bruk mindre varmt vann

15-20 % av strømmen går til varmtvann. Det lønner seg derfor å dusje i stedet for å bruke badekaret og dusj gjerne kortere tid om gangen. Sjekk også om temperaturen på varmtvannstanken din er unødvendig høy. Den bør være på ca 75 grader for å unngå bakterievekst.

Vask klærne smart

En tørketrommel bruker mye strøm. Heng heller klesvasken opp på et tørkestativ eller ta i hvert fall ut de største og tyngste plaggene. Da gir du både tørketrommelen og klærne lengere levetid. Mange vasker også klærne lenger enn nødvendig. Prøv deg frem på et kortere program, ofte er det mer enn nok til å få klærne rene. Klær som ikke er spesielt skitne, kan også med fordel vaskes på lavere temperaturer. Og sist, men ikke minst. Vurdér om klærne virkelig trenger en vask. Vi vasker gjerne klærne for ofte.

Fyll opp vaskemaskinen og oppvaskmaskinen

En halvfull maskin bruker like mye energi som en full. Vent derfor med å sette på maskinene til de er fulle. Det sparer ikke bare strømmen, men forlenger også maskinens levetid.
Ta en titt på FERDIGHUS her

Bruk ikke mer lys enn nødvendig

Gjør det til en vane å skru av lyset når du går ut av et rom. Lyset trenger ikke stå på i kjøkkenet eller på badet når ingen er der. Dimmere kan også være med på å justere energiforbruket, i tillegg til at de skaper god stemning.

Kos deg med pledd, stearinlys og fyr i peisen

Ingen har sagt at man ikke kan kose seg når man sparer strøm. Lune pledd, tente lys og knitrende peiskos er alt sammen med på å spare strøm.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
Hilsen alle oss i ABChus
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

ABChus og E.A. Smith Byggern
Fremtidens byggeplasser samhandler i større grad med sine samarbeidspartnere. Bygger’n Proff har utfordret, vært ansvarlig, tilgjengelig og vist seg som en god samarbeidspart gjennom hele prosessen»
Husbank finansiering
Vi har et bredt utvalg av ferdighus, og fleste av våre boliger tilfredsstiller Husbankens krav til finansiering.
Hvordan spare strøm
Våre ferdighus leveres med smarthusteknologi som standard. Alt kontrolleres i mobil-applikasjonen, der du også har oversikt over morgendagens strømpriser. For deg som kunde betyr at du raskt og enkelt kan redusere strømutgiftene med tusenvis av kroner.