Risotto er aller enklest å tillage i dampovnen. I stedet for å røre i en gryte i 20 min, dampes risottoen i ovnen, og du kan i stedet bruke tiden på å lage spennende topping!

Dette trenger du

3 dl / ca. 300 gr risottoris
8 + 2 dl grønnsaks- eller kyllingkraft / fond
2 ss olivenolje
1 ts gurkemeie
50 gr finhakket løk
1 dl lettrømme, evt matfløte
75 gr revet parmesan
Sitron, gromalt pepper
Til toppingen anbefaler vi dette
250 g broccolibuketter
1 paprika, i grove biter
200 gr frosne grønne erter
25 gr smør
Vann, urtesalt
4 stk laks à 150 gr
50 gr urtesmør

Se filmen her!

Slik gjør du det

  • Hell risen i en mellomstor form med høye kanter.
  • Hell i 8 dl kokvarm kraft/fond, olje og gurkemeie, rør sammen med en visp.
Resterende væske brukes til evt etterjustering av tykkelse like før servering.
METODE 1: Fulldampsovn – Sett inn i forvarmet dampovn på full damp, 100 ℃ og tid 25 minutter.
METODE 2: pulseSteam – Sett inn i forvarmet ovn med varmluft 125 ℃ og høyeste damptilførsel. Sjekk etter 25 minutter om væsken er absorbert av risen. Stek lenger om behov.
  • Klargjør fyll / topping. Når risottoen har dampet ferdig, bland med lettrømmen, den revne osten, salt, pepper og en skvis frisk sitron.
Risottoen skal ha konsistens som en tynn grøt - tynn med ekstra kraft om behov, ref de 2 dl kraft som du holdt tilbake fra start. Anrett på tallerkener, ha over toppingen og servér!
Risotto kan eksempelvis blandes med sopp til en sopprisotto, grønnsaker til en vegetarrisotto eller benyttes som metningsgarnityr og toppes med ulike godsaker, slik vi gjorde i vår eksempelrett «Risotto frå dampovnen med laks og grønnsaker»
Vi tillaget laks og grønnsaker slik:
Ha broccoli, paprika, erter, smør, litt urtesalt 1 dl vann i en panne med høye kanter, legg på lokk og småkok i 2 min. Salte fisken, legg på skiver av urtesmør og legg over i panna. Tilsett meir vann om behov og damp videre på lav varme til fisken er gjennomvarmet, men fortsatt svakt rosa i kjernen.
Chefs tip: Dampe-/dampsteketiden avhenger i stor grad av type form du benytter. Metallformer leder varmen mer effektivt enn glass/porselen og gir kortere tilberedningstid. Tilsvarende vil en bredere form være «raskere» enn en smalere og høyere form.
Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Innkjøpssjef i ABChus André Bakke inngår samarbeid med Lyssand, leverandør av vinduer
Ferdighusprodusenten ABChus og Lyssand-Frekhaug inngår et strategisk samarbeid til en samlet verdi av 40 millioner kroner. Samarbeidet er i første omgang 2-årig, og innebærer at samtlige av ABCHus sine hus og hyttemodeller vil leveres med vinduer og dører fra Lyssand.
ABChus ferdighuset Nevie Hjemme hos Svein og Victoria
ABChus møter Victoria hjemme hos ekteparet Victoria og Svein i deres nybygde ferdighus Nevie, på Jessheim.
ABChus gir energi Nå kan du få integrerte solceller som tilvalg på våre ferdighus som Nelly
Med høye strømpriser er det mange som ser etter energieffektive løsninger når de skal kjøpe hus. Samtidig er bærekraft noe stadig flere vektlegger, og mange ønsker derfor å kunne benytte seg av energi som er produsert med lavest mulig utslipp.