Et godt hjem skal fungere over tid og gjennom livets ulike epoker, noe som er blitt enda viktigere nå som mange av oss er mer hjemme enn før.
- Hjemmet skal være et sted man finner roen. Senker skuldrene og koser seg.  Det viktigste er selvfølgelig menneskene som bor og lever der. Men planløsningen med tanke på innredning av møbler og interiør er også viktig for å legge til rette for den kosen og stemningen man ønsker. Her skal både store og små føle seg hjemme. Sier Helene Smogeli, Markedssjef ABChus.

Helene Smogeli. Markedssjef i ABChus

«Boligdrømmen» smak på ordene, og la tankene begynne å fly fra rom til rom. Nytt bad, eget kjøkken, soverom til barna og ikke minst din egen romslige stue hvor du kan krølle beina under et pledd og fordype deg i en spennende roman. Eller nyte et glass burgunder over en god film sammen med dine kjære. Familiens samlingspunkt etter stressende arbeidsdager og krevende skolearbeid, boligen skal ønske deg velkommen hjem og gi deg energi til å leve det gode liv.
Hjemmet ditt skal reflektere hvem du er, gjerne allerede idet du går inn døren. Å skape det riktige førsteinntrykket som ønsker deg velkommen hjem, og som ønsker deg velkommen tilbake.

Se hvordan det herskapelige huset er innredet

Familien på fire, ønsket seg en bolig med god planløsning og med romslige soverom, samt en hyggelig loftstue og ikke minst store vindusflater. Da falt de for husmodellen Adele.

Foto: Harmonie

Allerede i entreen hos Per Morten og Kristine gir de store vindusflatene et tiltalende preg og en følelse av mye luft. Store vinduer gir nærheten til naturen. Vi elsker store vinduer og mye lys sier Kristine.
Abchus
AbchusAbchus
Planløsningen er sosial med en åpen stue- og kjøkkenløsning i første etasje, men allikevel delt opp i soner. Hjemmet skal være et sted hvor man kan være i mange ulike situasjoner. Vi ønsket oss et multifunksjonelt hjem.
Interiørtrend
En av de viktigste interiørtrendene i dag er den personlige stilen. Vi er lei av å ha det samme som naboen og man ønsker å komme hjem til en bolig med egen stil, hvor man føler seg hjemme. Valgene som er tatt for komplettboligene er valgt med dette i bakhodet. Det skal være nøytralt, samtidig moderne og stilig.
Stuen er et av rommene det knyttes store forventinger til. Her skal vi koble av, diskutere og skape hygge.

Nydelig stue i 1 etasje

Her har vi plassert sofaen inntil veggen slik at vi får utsyn i de flotte vinduene. Vi har kombinert sofaen med to stoler slik at det ikke blir for tungt møblert. Veggene i stuen er malt i en kontrastfarge, slik at det føles mer lunt. Veggfarge: Byge NCS S6010-R90B

Bilde vist med 1-stavs tilvalgsparkett fra Boen. Warm Cotton.

Husets møterom

Kjøkkenet i Adele er et flott kjøkken i tradisjonell stil. . Med store store skuffer og vitrineskap er det enkelt å holde orden samtidig som det ser ryddig ut. Store vindusflater og en dobbel terrassedør ut til terrenget gir en enkel tilgang til hagen.
Abchus
AbchusAbchus
Dette kjøkkenet er et av våre tilvalg fra Drømmekjøkkenet.

Verdens beste hvitløksbrød med ostebomber

Prøv denne oppskriften fra Franciskasvakreverden
Dette er virkelig Verdens beste hvitløksbrød! Stappet med en lekker blanding av Mozzarella, Parmesan, hvitløk og urter er dette litt av et festbrød. Du trenger ikke annet enn en god suppe eller salat, da har du et skikkelig festmåltid.

Foto: Franciska Munck-Johansen.

75 g smør
5 dl melk
1 pakke (50 g) fersk gjær eller 1 pakke tørrgjær (12 g)
1 teskje (strøken) salt
1 teskje honning eller 2 teskjeer sukker
1 egg
1000 g eller ca 16 dl hvetemel
Fyll
100 g smeltet smør
2-3 fedd presset hvitløk
En håndfull hakket persille eller 2-3 teskjeer tørket provence krydder
400 g Mozzarella ost
50 g revet Parmesan ost
Nyt verdens beste hvitløksbrød rundt spisebordet sammen med generasjoner. Gode spisestoler med komfort kan gjøre at venner kan nyte godt selskap ut i de små timer.
Se hele oppskriften her: Franciskasvakreverden

Masse gode tips til å dekke et fint bord

Det er hyggelig å invitere gjester på middag når man har lagt litt ekstra i å pynte middagsbordet.
Et fint bord trenger ikke å koste mye
Nøytrale farger på duker, vaser og annet tilbehør er lurt, da kan man heller være kreativ med blomster og servietter.
Velg en duk som passer til stemningen
Høsten er det fint med mørkere og lune farger, derfor har vi her valgt en sort linduk til høstbordet, samt sorte linservietter. Mose, strå, greiner, kongler og hamp er fint å bruke.
Velg farger som harmonerer sammen
Velg farger som passer sammen, her har vi brukt sort, grønt, vinrøtt og hamp, vi synes det harmonerer bra sammen. Samt nøytrale hvite kubbelys.
Bruk gjerne dekketallerkner eller bordbrikker
Det gjør det lille ekstra med dekketallerkner eller solide bordbrikker. Her har vi brukt bordbrikker i hamp, som vi ser passer perfekt til høstbordet.
Stearinlys er et must
Det blir rett og slett mye finere, koseligere og mer stemningsfylt med stearinlys på bordet. Her har vi brukt hvite kubbelys i en lyslykt, og vi har plassert ut tre lyslykter på bordet, og det gir en fin stemning.

Veggfargen; Morgendis NCS S1500-N

Bruk naturen
Vi har brukt elementer fra naturen, her har vi vært i skogen å plukket mose, kongler og strå.
Hvert eneste hus i ABChus har fått sin egen fargepalett, klassisk hvite lister og trapp, og et kjøkken designet for boligen. Under kan du se tilvalgspaletten i Adele.

Storfamilien koser seg rundt spisebordet, her er bilde fra en av mange spillkvelder.

Store flotte familierom

I andre etasje får du fem romslige soverom, bad med badekar, samt en luftig loftstue med utgang til egen veranda.

Her er loftstuen med utgang til egen veranda.

Hovedsoverom

Innbydende soverom malt i den behagelig blåfargen Byge, fargen mange elsker. Hovedsoverommet har tilgang til omkledningsrom.
Veggfarge: Byge NCS S6010-R90B

Hovedsoverom i Adele

Visste du at...
Voksne sover i snitt 6 timer og 54 minutter, men ønsker mer i snitt 42 minutter mer søvn hver natt.
Kvinner 30-44 år, er de som føler at de mangler mest søvn, i snitt 1 time
og 9 minutter hver natt.

5 tips til bedre søvn

  1. Prioriter søvnen: Hvor mange timer søvn trenger du for å føle deg uthvilt? Finn ut når du på kvelden du bør legge deg for å få nok søvn.
  2. Finn roen: Kroppen stiller seg inn på at det er tid for å sove når du gjør samme rutiner hver kveld. En varm dusj, les en bok, skriv ned tanker, lytt på musikk eller drikk noe varmt.
  3. Optimer soverommet ditt: Hva liker du for å sove godt? Mørke gardiner, kaldt eller varmt, en eller flere puter? Hva er den beste sengen for deg?
  4. Ta pause fra mobilen: Når du bruker mobilen i senga, blir du mer aktiv og engasjert og kan bli vanskeligere å sovne. Det kan også gi en dårligere søvnkvalitet med mer utolig søvn.
  5. Få nok dagslys: Du får en bedre døgnrytme hvis du får tilstrekkelig mengde dagslys hver da. Regelmessig fyisisk aktivitet er også bra for god søvn.

Få spafølelsen

I våre ferdighus blir badene levert med varmekabler, 60x60 fliser på gulv og 30x60 fliser på vegg av italiensk design i en nydelig lys grå farge.
Abchus
AbchusAbchus

Innred med planter

Den planterike trenden skal knytte oss enda mer til naturen og skape et miljø. Vi får nye måter å bruke plantene på inne, som mosevegg eller plantevegg. Kan planten også spises i tillegg til å dempe akustikken har du truffet trenden. Les artikkelen om interiørtrender.

Plantene skal ikke bare stå på bordet eller i vinduskarmen. Vi kommer til å innrede med plantene. De skal gi oss en følelse av velvære og ro, sier fremtidsforskeren. Foto: Brina Blum

Smarthus som standard

ABChus er stolte av å introdusere, og, som den første av landets boligbyggere «smarthus» som standard i våre ferdighus.

Huskatalogen er på hele 164 sider, bugner av nyheter, inspirasjon, flotte hus og spennende artikler.

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
Helene Smogeli

Helene Smogeli

Markedssjef

blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Innkjøpssjef i ABChus André Bakke inngår samarbeid med Lyssand, leverandør av vinduer
Ferdighusprodusenten ABChus og Lyssand-Frekhaug inngår et strategisk samarbeid til en samlet verdi av 40 millioner kroner. Samarbeidet er i første omgang 2-årig, og innebærer at samtlige av ABCHus sine hus og hyttemodeller vil leveres med vinduer og dører fra Lyssand.
ABChus ferdighuset Nevie Hjemme hos Svein og Victoria
ABChus møter Victoria hjemme hos ekteparet Victoria og Svein i deres nybygde ferdighus Nevie, på Jessheim.
ABChus gir energi Nå kan du få integrerte solceller som tilvalg på våre ferdighus som Nelly
Med høye strømpriser er det mange som ser etter energieffektive løsninger når de skal kjøpe hus. Samtidig er bærekraft noe stadig flere vektlegger, og mange ønsker derfor å kunne benytte seg av energi som er produsert med lavest mulig utslipp.