Verden står over en av nåtidenes største katastrofer, viruset Covid-19. Det kommer til å påvirke interiøret og hjemmene våre og endre måten vi lever på, mener fremtidsforsker Rikke Skytte.
Vi har fått et intervju med en av Skandinavias fremste fremtidsforsker innen design og bolig, Rikke Skytte. Hun mener hagen og hjemmet vårt kommer til å bli mer viktig for oss en noen gang. Fremtidsforskeren har allerede sett hvordan vi i fremtiden kommer til å ønske å dyrke egne grønnsaker, være ute i naturen, samtidig som man er hjemme.

Rikke Skytte Fremtidsforsker innenfor design og innredning

- Vi blir tvunget til å søke nærhet til naturen. Det handler om å skape sammenheng mellom huset og naturen. Terskelen mellom ute og inne forsvinner. Uterommet flyter inn i huset, og stue/kjøkken ut i hagen. Plantene får en funksjon og blir sett på som et møbel. Dette blir bare enda mer aktuelt nå som vi lever i en viruskrise.

Biophlic design

Skytte mener den nye trenden med biofilisk design kommer til å skyte fart. Den planterike trenden skal knytte oss enda mer til naturen og skape et miljø. Vi får nye måter å bruke plantene på inne, som mosevegg eller plantevegg. Kan planten også spises i tillegg til å dempe akustikken har du truffet trenden.

Plantene skal ikke bare stå på bordet eller i vinduskarmen. Vi kommer til å innrede med plantene. De skal gi oss en følelse av velvære og ro, sier fremtidsforskeren. Foto: Brina Blum

Ferdig med åpen planløsning

Husene blir ikke større, men det handler om hvordan vi utnytter rommene. Vi kommer til å se flere vegger og skillevegger, flere soner og et ønske om flere rom i huset. Hjemmet skal være et sted hvor man kan være i mange ulike situasjoner, forteller Skytte.
- Vi kommer til å bruke mer tid på å innrede. Vi ønsker oss et multifunksjonelt hjem, det blir restauranten, lekerommet, kafeen, kontoret, hotellrommet, spa- og treningsenteret vårt. Når vi mister kontrollen, gjør det oss sårbare. Blir vi sårbare har vi som mennesker behov for nærhet og ro. Eksempel på dette er behovet for å dele opp hjemmet i tydelige soner

Glassveggen er montert og produsert av Stiil,as på oppdrag av ABChus sin kunde på Vinterbro. Huset heter Leonora og glassveggen rammer flott inn TV-stuen i 2.etg. Foto: Anniken Ådalen, Stiil.as.

Multifunksjonelt hjem

Når det gjelder multiffunksjonelt hjem har Lindhjem sett et ønske om flere rom og ulike soner.

Selv om plassen er liten kan du lage din egen restaurantsone. Dette illustrerer den nye trenden med store planter, egen sone for spisebord med naturlige materialer som marmor og innslag av tre på stolene. Runde former som bord, dekor og vegglamper er noe vi vil se mer av spår interiørdesigneren Lindhjem. Foto: Kayleigh Harring.

- Jeg har kunder som har hentet inspirasjon fra favorittrestauranten og med dette ønsker å skape en lun og flott spiseplass hjemme. Vi ønsker plass til hjemmekontor, et romslig bad hvor man kan senke skuldrene etter en lang dag og et soverom som gir følelsen av å bo på hotell.

Kristin Lindhjem, Kommunikasjonsrådgiver og interiørdesigner. "Kåret til Norges vakreste hjem i 2017 av BoligPluss"

Flere farger

Skytte understreker at vi etter krisen vil interessere oss mer for holdbare ting. Vi vil ikke ha like stort behov for å kjøpe nytt. Vi ønsker å skape personlige hjem. Låne og leie av hverandre, og av profesjonelle, er også noe vi vil se mer til i årene som kommer.
Fremtiden vil by på flere farger og vi vil jobbe mer med fargene enn før. For 2021/22 vil vi se mer av jordfarger som dyp brun, rød og kastanje, blandet med helt lyse krystallignende farger. Det skal handle mer om hvilken stemning fargene gir enn selve trendfargen.
-Vi må ikke ha alt nytt, vi vil investere i kvalitet og varighet, avslutter Skytte.

Man ønsker å sette en ny stemning fro hvert rom og vil spille på lag med ton i ton, forteller Skytte. Veggfargen her kan minne om Jotun Lady 20142 Daydream. Foto: Applicata

Helene Smogeli

Helene Smogeli

Markedssjef

blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

null
Det er viktig å bytte filter i din Kardia-enhet minst en gang i året, helst hvert halvår for best mulig ventilasjon. Dette opprettholder den rene luften som kommer fra ventilasjonen og ut i ditt ferdighus. Kardia sine ventilasjonsenheter har to filtre. Et av filtrene renser uteluften som kommer inn i huset. Det andre filteret kommer før varmeveksleren når luft går ut av huset, og beskytter varmeveksleren.
Hvordan spare strøm
Våre ferdighus leveres med smarthusteknologi som standard. Alt kontrolleres i mobil-applikasjonen, der du også har oversikt over morgendagens strømpriser. For deg som kunde betyr at du raskt og enkelt kan redusere strømutgiftene med tusenvis av kroner.
Hjemme hos Kari Anne og Øivind
ABChus møter Kari Anne og Øivind hjemme hos paret i deres nybygde ferdighus Arwen i Malvik kommune utenfor Trondheim.