HYGGE med ABChus: Grillet biff- og grønnsakssalat

image

Dette er en middagsrett som virkelig får frem funksjonene på hvitevarene. Grillet biff - og grønnsakssalat med hjemmebakt focaccia og deilig parmesandressing. Oppskriften er både enkel og smakfull, denne middagen liker hele familien! 

Kjøkkenet er der vi møtes for å lage mat og være sammen. Det er ofte her vi har de gode samtalene, og her vi skaper flere av minnene våre som familie. Vi har derfor utviklet konseptet "Hygge med ABChus", og her byr vi på en rekke deilige oppskrifter du kan lage på ditt eget kjøkken. Se flere oppskrifter på vår egen YouTube-kanal her.

Vi har gjennomtenkte kjøkkenløsninger i alle våre ferdighus, og vi leverer kjøkken med hvitevarer fra Siemens inkludert. Allerede fra den første middagen setter du ditt personlige preg. Et kjøkken er en plass for liv og bevegelse, og blir ofte kalt som hjertet i hjemmet. Du kan se og lese mer om kjøkken vi leverer her.

Dette trenger du:

  • 2 stk tykke skiver entrecôte, á ca 250 gr
  • 2 stk mellomstore gulrøtter
  • 2 stk purreløk
  • 1 stk hjertesalat
  • 1 stk grønn squash
  • 1 bt flat persille, vasket
  • 1 stk sitron
  • God olivenolje
  • 50 gram revet parmesan
  • Urtesalt, grovmalt sort pepper*

Slik gjør du det:

Skrell gulrøtter. Fjern den mørkegrønne delen av purreløken, splitt de øverste 5-6 cm i 2 på langs og skyll godt for å fjerne evt sand.

Om gulrøtter og purre er tykke, forkok gjerne disse 3-4 min for å gjøre litt mørere.

Forvarm den store Teppanyaki eller grillplata på koketoppen, velg høyeste effektnivå.

Dette er tilbehør som passer perfekt til koketoppen med integrert ventilasjon og det store kokefeltet som kan betjenes som ett stort rektangulært felt. Har du ikke slikt tilbehør fungerer stekepanne fint, men vil da måtte gjøres i flere vendinger.

Selve ventilasjonsdelen kan du velge å styre manuelt, eller benytte Autofunksjonen, der toppen selv justerer ventilasjonseffekten.

Kutt gulrøtter deretter på langs, hjertesalat likeså. Squash deles på langs, deretter på langs igjen, slik at du nå enkelt kan skjære bort den bløte frødelen i midten. Sprinkle alle grønnsakene med litt urtesalt, sort pepper og olivenolje, bland godt.

Legg på den forvarmede og grill 5-6 minutter på hver side, til pent brunet.

Når noe avkjøt, kutt i mindre biter, vend med god olivenolje, parmesan, litt sitronsaft og hakket persille.

Tørk av grillplata, og forvarm igjen med høyeste effektnivå.

Biffene saltes og pepres og gnis inn på begge sider med noen dråper olje. Grill hardt noen minutter på hver side til pent grillmønstret og til ønsket stekegrad, legg deretter over i en form for å hviles noen minutter.

Se oppskriften på focaccia med smeltet ost

Kokkens beste tips til tilbehør

Før servering lager vi en enkel stekesjy:

Under kjøttets hviletid har kjøttet sluppet litt kjøttsaft. Bland denne med soyasaus, sitronsaft, persille og god olivenolje. Pisk til en dressing som dryppes rundt på tallerkenene ved anretning.

Parmesandressing:

Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene. Velger du ovnsbakt hvitløk gir denne en rik, dyp, mild hvitløkssmak (bakes 1 time i ovnen ved 170°C. Holder seg 14 dager i kjøleskap).

Hygge med ABChus - Grillet biff - og grønnsakssalat

Hvitevarenes fordeler

Med Siemens effektive platetopper med integrert ventilasjon får du 2 produkter i ett. Toppen kan plasseres helt fritt, på en kjøkkenøy, halvøy mot innervegg eller yttervegg. Topp resultater fra både platetopp og kjøkkenventilasjon, i  tillegg får du et luftigere, romsligere kjøkken som frigir plass  fra tak eller vegg over platetoppen. Ingen barriere mellom platetopp og dine gjester!

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering