HYGGE med ABChus - Gjærbakst elsker damp! Her lager vi verdens enkleste og beste focaccia, uten behov for kjøkkenmaskin eller elting - du trenger kun en rørebolle og noen få ingredienser. Her får du oppskriften, levert av kokk i BSH Husholdningsapparater AS, Øyvind Mebostad.
Kjøkkenet er der vi møtes for å lage mat og være sammen. Det er ofte her vi har de gode samtalene, og her vi skaper flere av minnene våre som familie. Vi har derfor utviklet konseptet "Hygge med ABChus", og her byr vi på en rekke deilige oppskrifter du kan lage på ditt eget kjøkken. Se flere oppskrifter på vår egen YouTube-kanal her.
Vi har gjennomtenkte kjøkkenløsninger i alle våre ferdighus, og vi leverer kjøkken med hvitevarer fra Siemens inkludert. Allerede fra den første middagen setter du ditt personlige preg. Et kjøkken er en plass for liv og bevegelse, og blir ofte kalt som hjertet i hjemmet. Du kan se og lese mer om kjøkken vi leverer her.

Dette trenger du:
500 gram romtemperert vann
1 1/2 ts salt
1/2 pakke gjær
600 gram hvetemel
Til toppingen anbefaler vi dette
Flaksalt eller urtesalt
God olivenolje
Ca 100 gram ost i terninger
Ca 100 gram tomat i skiver
Slik gjør du det:
Bland alt unntatt melet i en romslig bolle. Rør til saltet er oppløst før melet blandes inn. Rør godt i et halvt minutt.
Fyll vanntankjen på dampovnen. Sett bollen i ovnen, velg damp-progranmmet i 30 min. Skrap så deigen over i en passende form, ca 30 x 30 cm, kledt med et bakepapir. Hell 1 ss olivenolje i hånden og trykk deigen godt utover.
Sett deigen til 2. gangsheving, benytt igjen heveprogrammet for rask og god heving. Ta ut når ferdig hevet, still ovnen til 210 °C 4D varmluft, lav damptilførsel. Mens ovnen forvarmer, sprinkle over toppingen. Stek brødet i ca 25 minutter til pent brunet. Avkjøl tilslutt på rist
Server focacciabrødet som tilbehør til supper, gryteretter, salater eller til en rustikk sandwich.
Les også
Hygge med ABChusKokkens beste tips
- Vi liker å bruke vekt ved baking og tillaging av desserter. Det er alltid mer presist enn volummål.
- Fyll gjerne deigen i muffinsformer i stedet så får du gode porsjonsrundstykker.
- Ved arbeid med våte gjærdeiger er engangshansker kjekt å bruke. Ha noen dråper olje på den hanskekledte hånden og det blir lite klebing i tillegg.

Lage brytebrød eller rundstykker i stedet?
- Øk oppskriften en halv gang (altså bruk 750 gr vann, 900 gr mel osv). I punkt 3, dra deigen ut på et bakepapirkledt stekebrett. Bruk en pizzaruller dyppet i litt olje og rull 3 striper på langs og 3 på tvers. Da vil du lett kunne bryte opp til rundstykker når ferdigstekt.
Vil du lage focacciaen sunnere?
- Erstatt inntil halvparten av melet med grovt rug- eller hvetemel (=sammalt mel). Sammalt mel fås i både finmalt og grovmalt.
Disse funksjonene har vi brukt:
- Heveprogram
- Dampsteking
Fordeler med funksjonene:
- Heveprogrammet gir rask og god heving med optimalt temperatur- og fuktighetsnivå.
- Dampsteking gir god volumvekst av deigen før skorpedannelsen og dermed luftigere bakst.

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.