Hjemme hos Iselin og Stian

image

Fra landlig hus til mer sentralt og allikevel avskjermet innerst i en blindvei. Vi er på vei for å møte Stian og Iselin med familie for å ta en prat om deres nybygde hus. Vi svinger inn fra sentrum i Ski og bare noen minutters kjøring så er vi på rett plass. Huset ligger flott til innerst i en blindvei, og er moderne med store vinduer og en stram utførelse.

Fra landlig hus til mer sentralt

Vi blir møtt i gårdsplassen av Stian og hunden Wilma som kommer logrende mot oss.

­- Kom inn! Velkommen til oss sier Stian.

I strålende solskinn en dag i mai går vi inn via deres nybygde veranda, balkongdøren står åpen og vi titter inn. «WOW!» var førsteinntrykket. Vi kommer inn i en åpen stue- og kjøkkenløsning, her er det så lekkert og luftig. Veggene er malt i en nydelig blåfarge som vi faller pladask for.

Hjemme hos Iselin og Stian

Iselin kommer fra kjøkkenet og hilser.

– Velkommen! Vil dere har noe å drikke på i varmen?

Vi sier ja takk og setter oss ned rundt spisebordet ute på verandaen. Wilma lusker rundt føttene våre og dytter borti med snuten for å få kos.

- Vi kjøpte tomten for to år siden, vi har bygget i hagen til familien. Vi bodde tidligere landlig i Hobøl, men vi ønsket å bo mer sentralt og da Mathilde skal starte på skolen til høsten så var det ingen tvil. Ingen ulempe å ha bestemor og oldemor i nærheten heller.

Jakten på drømmehuset

Målet var å finne et hus som passet alle våre ønsker og økonomi. Vi startet med å bestille huskataloger og lete på nett etter aktuelle hus, men det var vanskelig å orientere seg blant mange tilsynelatende like husleverandører og hustyper. Vi mottok prislister og leveransebeskrivelser, men oppdaget da at alle opererte med ulike definisjoner på hva som er nøkkelferdig, og den faktiske prisen vi måtte betale var umulig å finne med utallige forbehold og forutsetninger.

Da vi var i kontakt med ABChus, fikk vi med en gang en positiv overraskelse. De hadde en ryddig og oversiktlig leveransebeskrivelse, og en fast pris å forholde seg til. Dette var en stor trygghet for oss da vi skulle bygge, med minst mulige potensielle fallgruver. Dette gjorde også at finansieringen lettere ordnet seg, da vi ikke trengte like stor buffer som man ellers må regne med.

ABChus skilte seg ut på en så positiv måte, at Stian, som da jobbet som eiendomsmegler, valgte å søke på jobb hos ABChus. Derfra gikk det radig, og han jobber nå som boligkonsulent ved hovedkontoret i Ski, og er fornøyd med sitt nybygde ABChus.

Hvorfor valgte dere husmodellen Nelly?

-Vi ønsket en bolig med god planløsning og med romslige soverom samt en hyggelig loftstue og ikke minst store vindusflater, som slipper inn mye lys, så valget falt på husmodellen Nelly. Vi hadde i forkant vært på befaring i en tidligere bygd Nelly og ble med det helt overbevist som at dette var huset for oss, fortsetter Stian.

Hjemme hos Iselin og Stian

- Ja og så falt jeg skikkelig for de store vinduene – jeg bare elsker de store vinduene, og den åpne planløsningen, skyter Iselin inn. De begge er også enige om at loftstuen og hovedsoverommet er favorittrommene i huset, som begge er svært luftige med god romfølelse, på grunn av den mønte himlingen med takhøyde på hele 3,8 meter på det høyeste.

Smarte løsninger eller detaljer

Vi spør om det er andre smarte løsninger eller detljer ved huset de liker godt.

Vi er også veldig fornøyd med glassrekkverket i andre etasje, det gir enda mer lys inn i loftstuen.  Loftstuen er blitt min favoritt sier Iselin, men vil også trekke frem at walk-in garderoben er en stor favoritt.  Vi må også nevne at vi er veldig glad for å ha et eget vaskerom.

-Mitt rom er det fineste roper Mathilde, kom å se her da. Vi kommer inn i et nydelig pikerom, veggfargen er i en fantastisk syrinfarge og med to store vinduer som gir ekstra mye lys. Pikerommet er jo helt nydelig, vi forstår godt at Mathilde synes dette rommet er det fineste. Dette er virkelig et prinsesserom. Soverommet er på 12 kvm.

Stian og Iselin kjøpte tomten i april i 2018. I november ble kontrakten signert. Fra husleveransen i Juni 2019 til tett hus gikk alt veldig fort. Deretter følte vi hele prosessen gikk på skinner frem til overlevering i november 2019. Huset var ferdig en måned før tiden, så vi fikk god tid til å flytte inn før jul.

-Det mest nervepirrende med prosessen var å få byggetillatelse fra kommunen. Da vi fikk den og ABChus startet arbeidene sine, visste vi at vi var i trygge hender, sier Stian fornøyd.

Tilvalg og prosessen videre

Fargene og gulvet er ikke standard altså, skyter Iselin inn. Jeg ønsket å endre gulvet samt noen av veggfargene, standarden var veldig høy i utgangspunktet, men jeg er veldig glad i å bruke tid selv på å finne de riktige fargene. Iselin driver instagramprofilen @ casa_nelly

Etter at kaffen er drukket opp flytter vi oss fra kjøkkenet og beveger oss opp i andre etasje. Vi skjønner med en gang hvorfor Iselin er så begeistret! En stor og svært luftig loftstue møter oss. Loftstuen har stor takhøyde som gir en fantastisk romfølelse. I tillegg har stuen store vinduer som gir flott utsikt til omgivelsene. Rommet har en varme og moderne farger som harmonerer med både trapp og gulv.

Vi ønsket i tillegg mer downlights enn standardpakken, samt mer varmekabler. Vi måtte også få inn et badekar, med to små barn som elsker å bade, og ikke minst jeg som elsker å ha egen tid med spa, sier Iselin. Vi ønsket å endre på kjøkkeninnredningen, samt å ha listfritt rundt vinduene.

Byggeprosessen

Helt til slutt, har dere noen tips i forhold til byggeprosessen?

Det har vært en stor fordel at ABChus har tatt hele jobben, vi har ikke måtte tenke på noe som helst. Et stort pluss i starten var at vi fikk en teknisk tegner fra ABChus til å tegne inn huset på tomten i 3D, slik at vi kunne se hvordan plassering ble.

Vår byggeprosess har gått helt smertefritt så vi er superfornøyde. Huset var strøkent ved overlevering, og selv etter at vi har flyttet inn har vi fått god oppfølging, noe vi synes er kjempe positivt og ikke minst betryggende avslutter Stian.

Vi anbefaler at boligkonsulenten du er i kontakt med setter opp et budsjett i starten slik at du har oversikt over alle kostnader. Dette var til stor hjelp for oss i startprosessen.  Vi har også hatt god dialog med selger gjennom hele prosessen, her har vi fått bra oppfølging hele veien

Hva måtte dere selv gjøre?

  • Finne graver som kan ta seg av opparbeidingen av tomten
  • Graver og rørlegger til utvendig stikkledninger
  • Inkluder både gårdsplass og hage/uteplass i budsjettet ditt

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering