Effektivt og ryddig vaskerom

Effektivt og ryddig vaskerom

Systemer, benkeplass og smarte løsninger gjør den store forskjellen på et vaskerom. Ved å gjøre noen enkle grep får du et ryddig og velfungerende vaskerom

Systemer, benkeplass og smarte løsninger gjør den store forskjellen på et vaskerom. Ved å gjøre noen enkle grep får du et ryddig og velfungerende vaskerom

VASKEROM: Dessverre blir ofte vaskerommet nedprioriterte når man bygger ny bolig, men med enkle grep kan du få et vaskerom som er effektivt og har smarte løsninger. Det første du bør tenke på er å ha systemer for håndtering av skittentøyet. Kvitt deg med den tradisjonelle skittentøyskurven der alle klærne ligger samlet i en haug du må sortere hver eneste gang du skal vaske. I stedet bør du lage et system der du skiller ulike farger og vasketemperaturer fra hverandre. Da er det mye enklere å finne plaggene som skal vaskes i samme vask.

For å sortere skittentøyet kan du for eksempel bruke stativer med trådkurver eller tette bokser. Merk gjerne kurvene eller boksene med hva de skal inneholde for å gjøre jobben enda enklere.

Det andre du bør tenke på er å ha nok benkeplass. Da får du nemlig muligheten til å brette og stable klærne på vaskerommet før de fraktes videre til ulike skap rundt om i huset. Har du ikke nok benkeplass ender du fort opp med å okkupere kjøkkenbenken, spisebordet eller andre plasser for å få brettet klærne. Det finnes ikke noe fasitsvar på hvor lang benk du bør ha, men om du har plass er det smart å ha minimum 120 cm.

Smarte løsninger

Et effektivt vaskerom handler ikke bare om sortering og benkeplass, men også om smarte løsninger og innredning.

Innvendig i skapene kan du bruke trådhyller og kurver for å skape system i vaskemidler og andre rengjøringsmidler. Du bør dessuten ha et høyskap der du kan gjemme bort moppeskaft, støvsuger og annet som har en tendens til å stå i veien fordi det ikke er plass til dem i vanlige skap.

En annen smart løsning er å montere en stang der du kan henge opp jakker og skjorter til tørk. Når du skal til pers med strykejernet kan det dessuten være fordelaktig å ha en skuff med innebygget strykebrett – så slipper du å dra frem det store strykebrettet hver gang.

Løft maskinene og ha nok lys

For bedre komfort og enklere betjening av vaskemaskin og tørketrommel bør du løfte dem opp fra gulvet. Her finnes det ulike stativer og skapløsninger – men poenget er å slippe å bøye seg så mye ned når du skal legge i eller ta ut klær fra maskinene.

Lys er viktig i alle rom, og godt lys på et vaskerom er også veldig viktig. En taklampe gir generell belysning av rommet og lyser dessuten inn i skapene slik at det er lettere å finne frem. Har du overskap bør du vurdere lyskilder under dem for å lyse opp benken for best mulig arbeidslys når du bretter og sorterer klær.

Du bør alltid vurdere dimmer på lyskildene slik at du kan variere lysbildet etter eget ønske.

Gode vaskerom med ABChus

Bygger du hus med oss i ABChus kan du være sikker på å få et ryddig og effektivt vaskerom. Vi leverer vaskeromsinnredning fra IKEA som standard, men har også andre muligheter som tilvalg. Uansett er du ikke langt unna et vaskerom med god plass, smarte løsninger og tiltalende design.

Er du nysgjerrige på våre hus? Ta en kikk på våre flotte ferdighus eller ta en tur innom visningsby. Vi holder åpent hver torsdag fra 14.00 – 20.00 og hver søndag fra 12.00 – 14.00. Du kan også booke et besøk via skjemaet på nettsiden vår eller ta kontakt med din lokale boligkonsulent. 

Web- og SEO-ansvarlig

Anette Kristiansen

Web- og SEO-ansvarlig

Relaterte artikler

Vi er på vei til å møte Per Kristian og Camilla med familie for å ta en prat om deres nye hus. Vi svinger opp en nyasfaltert vei og skjønner med en gang at vi er på riktig plass. Huset er moderne med store vinduer og litt stram utførelse. Huset ligger på et platå med en flott utsikt.

søvn

Søvn er viktig for oss alle, og i forbindelse med den internasjonale søvndagen som var den 13. mars har vår egen interiørdesigner kommet med 5 gode tips til hvordan du kan sove bedre!

ABChus har besluttet å midlertidig ikke utføre mer enn helt nødvendige service eller reklamasjonsoppdrag på våre boliger, grunnet koronaviruset.