Energieffektive boliger: invester i et ABChus for lavere energiutgifter

image

Å investere i et ferdighus fra ABChus kan være økonomisk gunstig. Hvis du velger å bygge et nytt hus med oss i ABChus, får du ikke bare et nøkkelferdig hus til en fast pris, men også et hjem som er energieffektivt. Alle våre boliger er energimerket med karakter B eller A.

Forståelse av energimerking av boliger

Energimerking av bolig - les mer om viktigheten av energimerking

Energimerking gir en vurdering av energieffektiviteten i en bolig, samt de energikildene som brukes. Denne merkingen består av en energikarakter som varierer fra A til G, hvor A er den beste karakteren. Karakteren beregnes basert på den energien som leveres per kvadratmeter boligareal. For eksempel, for at en 200 kvadratmeters bolig fra ABChus skal oppnå energimerke B, må den ikke bruke mer enn 128 kWh per kvadratmeter. I tillegg inneholder merkingen en oppvarmingskarakter med en fargeskala fra rødt til grønt, hvor grønt representerer en høy andel av alternative energikilder bortsett fra elektrisitet, olje og gass, og hvor rødt representerer kun elektrisk oppvarming, gass eller oljefyring, f.eks. hvis en bolig bruker kun panelovner til oppvarming.

Det som skiller energikarakteren B fra å bli en A er rundt 40 kWh per kvadratmeter mindre i energibehov. Dette er ganske betydelig, da den 200 kvadratmeter store boligen i eksempelet over ikke kunne bruke mer enn 128 kWh per kvadratmeter.

Energikarakteren gir verdifull informasjon  

Når man står overfor valget mellom å kjøpe en eksisterende bolig eller investere i et ferdighus fra ABChus, er det essensielt å vurdere boligens energimerking. Alle boliger over 50 kvadratmeter som selges må være energimerket. Energimerket gir verdifull informasjon om potensielle energikostnader og effektiviteten til boligen. Et hus med energimerke G, for eksempel, indikerer at det krever betydelig energi for å opprettholde en stabil innetemperatur, noe som er en viktig faktor for kjøpere å vurdere.

Alle våre boliger er merket med karakter A eller B, rødt.

Husmodellen Noomi med brun kledning

Vi tilbyr både varmepumpe og peis som tilvalg, noe som påvirker fargen på energikarakteren positivt. Varmepumpe og peis (vedovn) i tillegg til elektrisk oppvarming vil antakelig gi gul oppvarmingskarakter istedenfor rød. Ta kontakt med din lokale boligkonsulent for å vite mer om tilvalgene vi leverer, eller se vår tilvalgskatalog her.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering