Skal du bygge hytte? Hyttedrømmen er bare noen steg unna – men hvor starter man egentlig? Her er noen tips å tenke gjennom før du går i gang.
Det er noen ting som bør være på plass før du kan bestille drømmehytta:
 • Tomt
 • Hva slags hytte?
 • Bygge selv eller få hjelp?
Aller først må du selvsagt finne ut av hvor du vil ha hytte, og skaffe en hyttetomt. Når dette er på plass, kan du velge hva slags hytte du vil ha. Dette avhenger naturligvis litt av hvor hytta skal være – om det er ved sjøen eller på fjellet. ABChus sine ferdighytter er moderne og funksjonelle, og de er tegnet med tanke på å kunne fungere som både fjellhytte og sjøhytte.

Sjøhytta Horisonten 77

Sist, men ikke minst må du bestemme deg for i hvor stor grad du skal involvere deg i selve byggeprosessen. Ønsker du å gjøre hele jobben selv – det vil si kjøpe inn materialer til både ytre og indre deler og bygge alt fra scratch? Eller foretrekker du å sette bort hele jobben til en entreprenør som sørger for alt fra tegning og prosjektering til ferdigstilling av hele hytta?
Vi ser at flere og flere velger en hybridløsning med ferdighytter, der den største jobben (yttervegger og tak) blir ferdigstilt slik at de kan konsentrere seg om å gjøre den innvendige jobben selv og sette sitt preg på hytta.

Bygge hytte selv eller kjøpe ferdighytte

Fordeler med å gjøre alt fra scratch:
 • Det er du som har gjort hele jobben.
 • Du får sette ditt eget preg på hytta.
Fordeler med å kjøpe ferdighytte:
 • Gode, gjennomtenkte løsninger.
 • Noen andre setter sammen selve hytta for deg.
 • De fleste feil og mangler er sannsynligvis luket ut på et tidligere stadium.
 • De som monterer, har gjort det mange ganger og vet hvor utfordringene ligger.
 • Mulighet til å sette din egen finish.

Bli med inn i hytta Horisonten 77

Der noen foretrekker å gjøre hele jobben selv, ønsker andre å ta prosjektlederrollen og sette bort grovarbeidet med å sette sammen selve hytta. Og det er her ABChus kommer inn.

Våre hytter har:

 • Overbygget inngangsparti slik at du slipper unna for mye snømåking rett utenfor inngangsdøren – og får en lun plass der du for eksempel kan ha en sittebenk
 • Flerfunksjonsrom som både kan brukes til oppbevaring av ting som ski, yttertøy og våte klær – eller som avlastningsrom for kjøkkenet dersom du har mye med deg for å tilbringe mange dager på hytta.
 • Ut- eller innvendig bod til diverse oppbevaringsbehov
 • Store vinduer som slipper inn mye dagslys og gir god utsikt til hav og fjell

Leveringstid

Våre hytter leveres i form av prefabrikkerte elementer som er bygget innendørs på egen fabrikk i tørre og kontrollerte omgivelser. Dermed slipper du å bekymre deg for at treverket skal utvide seg eller krympe som følge av vær og vind underveis i byggeprosessen. Det er også kort leveringstid på ABChus sine hytter.

Gryningen-serien viser vi hytter i ulike størrelser med gjennomtenkte planløsninger, her ser du den mellomste hytta i serien.

Markedssjef i ABChus, Helene Smogeli

En av de største fordelene med å bygge ferdighytter, er at det går raskt å sette opp råbygget – det vil si yttervegger og tak. Vel ferdig produsert blir elementene sortert i byggerekkefølge og fraktet med lastebil til tomta. Her blir de så montert på en støpt betongplate som du besørger selv.
«Dette forkorter byggeprosessen betraktelig, gir mindre avfall på byggeplassen og reduserer den totale miljøbelastningen i prosjektet,» forklarer Helene Smogeli, markedssjef i ABChus.
Hun forteller videre at ABChus har lang erfaring med å levere ferdighus av høy kvalitet etter samme prinsipp: «Vi leverer ca. 250-300 boliger hvert år til kunder med egen tomt. Prosessen som foregår på fabrikken har gitt oss en unik innsikt i hva som er viktig å tenke på. Vi har funnet frem til veldig gode løsninger ved å produsere elementene på denne måten. Dette gir kort byggetid og minimert risiko for feil og skader – en erfaring vi har tatt med oss nå som vi også produserer hytter».

Byggesett hytte

Vi leverer våre ferdighytter som byggesett. Her får du yttervegger og tak, montert på en støpt betongplate du selv har besørget. Hytta er da ferdig utvendig og klar til beising. Mange ønsker selv å sette sitt preg på hytta og yte egeninnsats. Derfor er denne leveransen uten isolasjon, gulv, panel og øvrige innvendige materialer.

Fjellhytten Horisonten 77

Alt ligger til rette for at du får akkurat den hytta du drømmer om!
Ønsker du anneks til hytta? Vi tilbyr også anneks til Gryningen. Kontakt oss for mer informasjon.
Skrevet av: Enklere Valg
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

ABChus og E.A. Smith Byggern
Fremtidens byggeplasser samhandler i større grad med sine samarbeidspartnere. Bygger’n Proff har utfordret, vært ansvarlig, tilgjengelig og vist seg som en god samarbeidspart gjennom hele prosessen»
Husbank finansiering
Vi har et bredt utvalg av ferdighus, og fleste av våre boliger tilfredsstiller Husbankens krav til finansiering.
Hvordan spare strøm
Våre ferdighus leveres med smarthusteknologi som standard. Alt kontrolleres i mobil-applikasjonen, der du også har oversikt over morgendagens strømpriser. For deg som kunde betyr at du raskt og enkelt kan redusere strømutgiftene med tusenvis av kroner.