Vi har tatt en prat med arkitekt Håvard Olsen som har tegnet noen av de unike hyttene til ABChus. Vi tok kontakt med Vårdal Arkitekter og forespurte en hytteserie, nærmere bestemt et «sportshytte-konsept» med hytter i tre ulike størrelser.

Hva er arkitekten inspirert av?

Vi ønsket at hytta skulle kunne bygges innenfor de fleste reguleringsbestemmelser, det skulle være en hytte de fleste hadde råd til, men også en hytte som skilte seg ut blant andre standardhytter. Målet var å få tegnet opp en arealeffektiv og praktisk hytte, med det lille ekstra. Hyttene skulle også passe like godt på både fjellet og ved vannet. Basert på våre ønsker satte arkitekten i gang!
På en fjellhytte, eller en hytte generelt ønsker gjerne familien å senke skuldrene i helger og skoleferier. Det er mange som skal gjøre mye på hytta på kort tid, og bruken blir derfor noe annerledes enn i private hjem.
Det som har vært viktig for oss er å tenke praktisk, smart og tilrettelagt akkurat for denne bruken når vi tegner hytter, sier Arkitekten Håvard. Det er viktig med et overbygget inngangsparti slik at man slipper minst mulig måking av snø, og gjerne en koselig liten benk utenfor inngangsdøren slik at man kan ta en pust i bakken etter skituren.

Hyttene har alle en fantastisk takhøyde mellom kjøkken- og stuedelen.

Funksjonelt og praktisk er ord som går igjen, og derfor er det tegnet et «flerfunksjonsrom» i alle tre hyttene, helt perfekt for oppbevaring av ski, yttertøy og våte klær etter en lang dag ute i løypene. Rommet egner seg også veldig bra som et avlastningsrom for kjøkkenet, til både bæreposer med matvarer og ekstra drikkevarer for lange helger på hytta.

De unike hyttene har skrått tak for å danne et særpreg og en signatur

Litt om Arkitekturen:

  • Hyttene er lange og smale
  • Praktisk takoverbygg som danner le for vær og vind
  • Åpen himling i stue, med store innbydende vindusflater
  • Naturmaterialer på vegger og tak
  • Skrått tak for å danne et særpreg og en signatur for de unike hyttene
Hytteserien består av hytter med romslige oppholdssoner og like mange sengeplasser som plasser rundt spisebordet, her er det nok av rom for å samle hele familien, pluss de gjestene du måtte ønske.
Et viktig moment ved oppdraget var å tegne en hytteserie som kunne bygges på de aller fleste tomter, med de fleste reguleringsbestemmelser i hytteområder over hele landet. Mange av landets hyttetomter ligger i skrått og bratt terreng, så hyttene er formet med en smal bygningskropp som enkelt kan følge terrengkoter og tilpasse seg topografien på de fleste tomtene. Arkitekturen tar utgangspunkt i tradisjonell norsk byggeskikk, sier Arkitekten stolt.
Klikk deg inn for å lese det digitale hyttemagasinet.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Påskebordet i Alexandra
Spisestuen i Alexandra er stylet til påske. Her har vi valgt en styling i en pastellvariant, i stedet for å ha de sterke gultonene og de knalle fargene.
Daglig leder Dagfinn Lindberg
Ski, 04. mars 2022. Ferdighusprodusenten ABChus vil stanse handel med russisk leverandør, og vil raskest mulig flytte produksjonen til Norden og Baltikum. Samtidig gir selskapet full støtte til det norske og internasjonale samfunnets reaksjoner knyttet til Russlands invasjon i Ukraina.
søvn
Søvn er viktig for oss alle, og i forbindelse med den internasjonale søvndagen som var den 18. mars 2022 har vi kommet med 5 gode tips til hvordan du kan sove bedre!