Vi har tatt en prat med arkitekt Håvard Olsen som har tegnet noen av de unike hyttene til ABChus. Vi tok kontakt med Vårdal Arkitekter og forespurte en hytteserie, nærmere bestemt et «sportshytte-konsept» med hytter i tre ulike størrelser.

Hva er arkitekten inspirert av?

Vi ønsket at hytta skulle kunne bygges innenfor de fleste reguleringsbestemmelser, det skulle være en hytte de fleste hadde råd til, men også en hytte som skilte seg ut blant andre standardhytter. Målet var å få tegnet opp en arealeffektiv og praktisk hytte, med det lille ekstra. Hyttene skulle også passe like godt på både fjellet og ved vannet. Basert på våre ønsker satte arkitekten i gang!
På en fjellhytte, eller en hytte generelt ønsker gjerne familien å senke skuldrene i helger og skoleferier. Det er mange som skal gjøre mye på hytta på kort tid, og bruken blir derfor noe annerledes enn i private hjem.
Det som har vært viktig for oss er å tenke praktisk, smart og tilrettelagt akkurat for denne bruken når vi tegner hytter, sier Arkitekten Håvard. Det er viktig med et overbygget inngangsparti slik at man slipper minst mulig måking av snø, og gjerne en koselig liten benk utenfor inngangsdøren slik at man kan ta en pust i bakken etter skituren.

Hyttene har alle en fantastisk takhøyde mellom kjøkken- og stuedelen.

Funksjonelt og praktisk er ord som går igjen, og derfor er det tegnet et «flerfunksjonsrom» i alle tre hyttene, helt perfekt for oppbevaring av ski, yttertøy og våte klær etter en lang dag ute i løypene. Rommet egner seg også veldig bra som et avlastningsrom for kjøkkenet, til både bæreposer med matvarer og ekstra drikkevarer for lange helger på hytta.

De unike hyttene har skrått tak for å danne et særpreg og en signatur

Litt om Arkitekturen:

  • Hyttene er lange og smale
  • Praktisk takoverbygg som danner le for vær og vind
  • Åpen himling i stue, med store innbydende vindusflater
  • Naturmaterialer på vegger og tak
  • Skrått tak for å danne et særpreg og en signatur for de unike hyttene
Hytteserien består av hytter med romslige oppholdssoner og like mange sengeplasser som plasser rundt spisebordet, her er det nok av rom for å samle hele familien, pluss de gjestene du måtte ønske.
Et viktig moment ved oppdraget var å tegne en hytteserie som kunne bygges på de aller fleste tomter, med de fleste reguleringsbestemmelser i hytteområder over hele landet. Mange av landets hyttetomter ligger i skrått og bratt terreng, så hyttene er formet med en smal bygningskropp som enkelt kan følge terrengkoter og tilpasse seg topografien på de fleste tomtene. Arkitekturen tar utgangspunkt i tradisjonell norsk byggeskikk, sier Arkitekten stolt.
Klikk deg inn for å lese det digitale hyttemagasinet.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
Sosiale medier-ansvarlig

Iselin Øverland

Sosiale medier - ansvarlig

blogg

Vår nye huskatalog for 2020 er endelig her! Du får 196 sider med inspirasjon og fakta til deg som drømmer om å bygge hus. Her finner du eneboliger, flermannsboliger og boliger til skrå tomt!

Relaterte artikler

Luna hjemmekontor
Hjemmekontor har blitt den nye normalen for mange av dem som ikke er avhengig av fysisk oppmøte på arbeidsplassen. Og selv om vi begynner å se lyset i enden av korona-tunellen, er det mye som tyder på at måten vi reiser og jobber på kommer til å forandre seg for alltid. Trolig kommer flere til å jobbe mer hjemmefra enn tidligere – både fordi det er mer effektivt, mer fleksibelt og bidrar til mindre reising og utslipp.
Hyttemagasinet
God mat, hygge med venner og familie, slalåm og langrenn er ord mange forbinder med en fin helg på hytta. Endelig lanserer vi våre egne hytter og dette konseptet har vi lenge gledet oss til å fortelle dere om.
Fjellhytte_ABChytta
God mat, hygge med venner og familie, slalåm og langrenn er ord mange forbinder med en fin helg på hytta. Endelig lanserer vi våre egne hytter og dette konseptet har vi lenge gledet oss til å fortelle dere om!