Drømmer du om ei hytte i nærheten der du kan senke skuldrene og komme i hvilepuls? Nordmenn har de siste 20 årene økt antall bruksdager på hytta eller i fritidsbolig jevnt og trutt, ifølge tall fra Prognosesenteret. Det er flere grunner til dette, blant annet at det bygges flere hytter og hyttene har bedre kvalitet enn før. I tillegg har vi mer fleksibilitet i arbeidslivet og bedre økonomi generelt.
Flere og flere ønsker å realisere hyttedrømmen, men er rett og slett usikre på om de har råd til å bygge hytte eller kjøpe en ferdighytte. Mange ønsker å bygge hytte selv, men frykter at det vil påløpe mange uforutsette kostnader som vil gjøre hytta dyrere enn hva de hadde tenkt i utgangspunktet. For å unngå nettopp dette, er det et par ting du bør tenke gjennom som kan påvirke prisen på hytta.

Hva er din drømmehytte?

Drømmer du om en hytte ved sjøen? Ta en titt på hytta Horisonten77

Hvor skal hytta ligge? Dette er det første spørsmålet du bør stille deg. Drømmer du om hytte på fjellet eller ved sjøen? Mange har ganske klar oppfatning av hvor de ønsker hytte, og kjenner til et hytteområde som de foretrekker. Beliggenhet og bruksområde kan påvirke prisen på hytta. Er det for eksempel ei sommerhytte ved sjøen eller vinterhytte på fjellet, vil du få ulike ting å ta stilling til – som for eksempel isolasjon og oppvarmingsmuligheter.
Dette trenger du ikke å ta stilling til hvis du velger ferdighytte fra ABChus. En av de store fordelene med disse hyttene er nemlig at de er bygget for å passe både ved kysten og på fjellet – sommer som vinter.

Ingen skjulte kostnader

Med ABChus sine hytter får du en ferdighytte av meget god standard til fastpris. Prisen på den ferdig oppsatte hytta blir det samme som du ble forespeilet da du valgte den, uten skjulte avgifter eller påslag. Dette gir deg forutsigbarhet til å velge ei hytte som passer til din bruk, samtidig som du vet hva du kan bruke av penger på møbler og interiør uten å bli ruinert.

Finn hyttetomt

Tomteprisen på hytter varierer veldig fra sted til sted, og dette er den posten som kan påvirke prisen på hytta mest. Vil du bygge hytte i et populært hytteområde med nærhet til for eksempel alpinbakken eller havet, blir nok hyttetomten dyrere enn hvis du bygger andre steder.
Det er lurt å undersøke litt ulike steder hva du må betale for en hyttetomt, slik at du får et bilde av hva som er en rimelig pris. Det kan også være lurt å sjekke med ulike hytteleverandører hva slags type hytte du kan bygge på den tomta du har funnet.

Ferdighytte eller bygge selv?

Bli med inn i hytta Horisonten 77

ABChus tilbyr modulhytter som byggesett. Det er mange som ønsker å sette sitt særpreg på for eksempel panel og listverk. Derfor tilbyr vi hyttemodeller der du får yttervegger og tak montert på en støpt betongplate (som du besørger selv). Resten ordner du selv.
Byggetiden er kort og forutsigbar med ferdighytter som moduler. Hytta kommer ferdig sortert på lastebilene, slik at hver modul løftes på plass i riktig rekkefølge. Det tar ca. en uke før hytta er tett og klar til bruk.

Ta kontakt for priser

I Gryningen-serien viser vi hytter i ulike størrelser med gjennomtenkte planløsninger, her ser du den mellomste hytta i serien.

Har du sett deg ut ei hytte du liker? Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål om pris og byggeprosessen.
Skrevet av: Enklere Valg
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

ABChus og E.A. Smith Byggern
Fremtidens byggeplasser samhandler i større grad med sine samarbeidspartnere. Bygger’n Proff har utfordret, vært ansvarlig, tilgjengelig og vist seg som en god samarbeidspart gjennom hele prosessen»
Husbank finansiering
Vi har et bredt utvalg av ferdighus, og fleste av våre boliger tilfredsstiller Husbankens krav til finansiering.
Hvordan spare strøm
Våre ferdighus leveres med smarthusteknologi som standard. Alt kontrolleres i mobil-applikasjonen, der du også har oversikt over morgendagens strømpriser. For deg som kunde betyr at du raskt og enkelt kan redusere strømutgiftene med tusenvis av kroner.