Hygge med ABChus – Oppskrifter

image

Her finner du oppskrifter på mat og bakevarer som blir lagt ut på våre sosiale medier.

Skummelt god Halloweenkake

Konfektkake
225 gram smør
400 sukker
60 g bakekakao
2 teskjeer vaniljesukker
180 g hvetemel
3 egg
1 knivspiss salt

Sjokolademoussekrem
3 dl kremfløte
1 dl sukker
20 g bakekakao
1 teskje vaniljesukker

Pynt
1 pakke Oreokjeks gjerne Halloween

1 stor edderkopp

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.

Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider. Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle. Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen. Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.

Hell røren i formen.

Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter.

Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle. Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens. Ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på sjokolademoussen. 

Lag sjokolademousse-kremen.Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk på middels hastighet, til du får konsistens som sjokolademousse.

Ha sjokolademoussen på kaken. Pynt med oreokjeks og edderkopp.

Vår egen sommerkake

10-12 stykker

Bunner
150 g smør
4 egg
300 g sukker
150 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 1/2 teskje bakepulver
200 g revet marsipan

Fyll
10 Oreokjeks

Frosting
375 g romtemperert smør
600 g melis
375 g Philadelphia kremost naturell
3 teskjeer vaniljesukker

Pynt
Spiselige blomster
Rosa sukkerperler

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av to kakeformer, ca 20 cm i diameter. Smør sidene. (Kan også stekes i en form og deles).

Smelt smøret og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og bland godt. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.

Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel om kaken er ferdig.

La bunnene avkjøle med en tallerken over formen for å holde på fuktigheten. 

Lag frostingen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Særlig smøret må være helt mykt, ta det derfor gjerne frem et par timer før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen, da det er svært viktig at det ikke smelter.

Rør mykt smør med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.

Legg første bunn på kakeformen, ha et lite lag med frosting på bunnen og dryss med Oreokjeks skjært i mindre biter. Legg på den andre bunnen og dekorer den med roser.

Bruk en stor stjerneformet sprøytetip (for eksempel Wilton 1M). Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle. Ha frostingen i posen.

ABChus Hygge - vår egen sommerkake. Få oppskriften

Slik lager du rosene:
Hold sprøyteposen loddrett mot kaken. Start i midten og lag en sirkel hele veien rundt til du får en passe stor rose. Slik fortsetter du til hele kaken er dekket av roser. Fyll ut feltene mellom rosene med litt ekstra frosting. Lag små stjerner.

Du kan lage kaken opp til et par timer før servering, oppbevares i kjøleskap.

Pynt gjerne med spiselige usprøytede blomster og sukkerperler eller servér den slik den er.

Lag disse superenkle kakene til jul, det tar ikke lang tid! Få oppskriften under.

Crinkle Cookies smaker som en blanding av kransekake og makroner. De er til og med naturlig glutenfrie.

Du får ca 3 brett med denne oppskriften. Halvparten med kakao og halvparten uten.

Få oppskriften på deilige kaker - ABChus

Crinkle Cookies

700 g mandelmel
500 g melis
Revet skall av en sitron
4 egg
3 teskjeer vaniljesukker
4 teskjeer kakaopulver
100 g melis til å trille kakene i

Start med å sette ovnen på 180˚C. Gjør klar tre bakebrett med bakepapir.

Bland sammen mandelmel, melis, revet sitronskall og vaniljesukker i en stor skål.

Pisk eggene lett sammen i en egen skål, og bland dem sammen med resten.

Jobb deigen raskt samnen med hendene.Ha kakaopulver i halvparten av deigen.

Trill til små kaker. På størrelse med små plommer.Trill dem i melis.Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne.

De skal være myke inni og litt sprø på utsiden.Oppskriften er lånt av Franciskasvakreverden.

Legg kakene i et glass med lokk og pynt med det fint bånd, dette blir en kjempekoselig julegave! God jul!

Få oppskriften på deilige kaker - ABChus

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering