Slik skaper du et lunt og koselig høsthjem

image

Kveldene blir mørkere, luften friskere og det er igjen tid til innekos. La deg inspirere av disse tipsene til å skape et lunt og innbydende høsthjem.    

Høstfarger

Noe av det viktigste for å skape høststemning, er å innrede med varme, gylne farger. Cognac, varm gul, oransje, brun, mørk grønn og burgunder er typiske høstfarger, som vil være med på å skape den rette stemningen.

Små forandringer kan ha stor effekt

Det er ikke alltid så mye som skal til. Du trenger heldigvis ikke å bytte ut de store tingene som sofa og gulvtepper. Ha i stedet fokus på tekstiler, som puter, pledd, gardiner og tilbehør. Nå er det også tid til å finne frem pleddene og skinnfellene igjen. Bare det å legge ut litt saueskinn og myke pledd kan være nok til å skape høststemning.

Ny farge på veggen kan gjøre en stor forskjell

Det å tapetsere eller male en vegg i en mørkere og varmere farge, kan også være en fin og enkel måte å gjøre et rom lunere. Det tar bare noen få timer, men vil gi en stor effekt.

Høststemning

Lune tekstiler

Nå er det ekstra hyggelig at sofaen bugner av myke tekstiler. Velg puter med mykt trekk og ekstra lune pledd. Gardiner, gjerne i flere lag og i ekstra tykke tekstiler er et godt valg. De er ikke bare med på å gjøre stuen lunere, de vil også være med på å holde kulden ute og hjelpe deg til å spare på strømmen.

Lag din egen høstpynt

Når høsten melder sin ankomst, bugner naturen av fin (og gratis) høstpynt. Gå gjerne en tur i skogen, og la deg inspirere av det du finner av høstgreiner, mose, kastanjer, fjær, blader i fine høstfarger og mye mer. Det er også en hyggelig aktivitet å ta med barna på. Store høstgreiner blir flotte som pynt i krukker og vaser. Bruk mose og tørkede planter som pynt i lanterner, som på bildet over. (Her kan det være ekstra lurt å bruke brannsikre lys med batteri). Du kan også lage fine høstkranser eller bare fylle en fin skål med det du finner.

Lag et koselig inngangsparti

Bytt sommerblomstene ut med krukker med lyng eller andre høstblomster. Sett sammen krukker i ulike størrelser og høyder og pluss på med lanterner som tåler litt høstvind. Hvis du har en balkong eller terrasse, som du ser ut på fra stua, kan det være ekstra hyggelig å lage et lite høstmiljø her. Da får du glede av det også innefra.

Gryningen 128

Høststemning på kjøkkenet

En vase med høstgreiner, en skål med kongler, en samling med skjærebrett og tekstiler i fine høstfarger, skaper den gode høststemningen også på kjøkkenet.

Gryningen 128

Lun stemning på soverommet

La de varme høstfargene fortsette på soverommet. Velg mørkt sengetøy i varme farger og pluss på med myke puter, saueskinn og lune pledd.

Lys i mørket

Det er kanskje mørkt og trist ute, men slik trenger det ikke være inne. Nå er det ekstra hyggelig med levende lys. Lag fin pynt på sofabordet med telysglass i høstfarger i ulike størrelser. Lag også gjerne et eller flere brett med mange lys samlet. Lykter med lys plassert rundt om i stuen er også fine stemningsskapere.

Stue i Gryningen 128

Fyr i peisen

Det er ikke mye som er koseligere enn fyr i peisen og tente stearinlys. Om du ikke har lyst til å fyre daglig, kan et brett med kubbelys plassert i peisen være en fin erstatning. Bruk gjerne lys på batteri, da får du peiskos med et tastetrykk.

Når man sitter under et mykt pledd i sofaen med noe godt og varmt å drikke, hører knitringen fra peisen og ser de myke skyggene fra tente stearinlys. Da er høsten slett ikke så verst.

Stuen i Horisonten 77

Vil du ta en titt i hyttekatalogen, kan du lese den her

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering