Husdrømmen er snart en realitet for Christina Solvang Holterhuset og Rolf Erling Holterhuset på Flateby. Artikkelen er hentet og lånt fra lokalavisen Enebakk Avis.
De er blant de aller første som har fått byggetillatelse av kommunen til å sette opp hus på en av de byggeklare tomtene i Høgåsen. I mars starter byggingen, og håpet er at de og datteren på to år kan flytte inn til høsten.
Allerede nå vet de at det blir sammen med flere andre unge husbyggere. Noen kjenner de fra før.

Gikk forbi hver dag

Foto: Enebakk Avis - Christina (28) og Rolf Erling (32) er blant de første som bygger i Høgåsen. Foto: Enebakk Avis

Fire byggetillatelser er så langt gitt for bygging av eneboliger på det nye boligfeltet Høgåsen på Flateby. Alle gjennom ABChus AS. Christina og Rolf Erling fikk sin tillatelse bare én måned etter at de kjøpte tomta! Vi kjøpte en av de siste tomtene på feltet. Vi sendte byggesøknaden rett før jul og fikk svar bare dager etterpå.
ABChus sa at det er rekord, smiler Rolf Erling. De tror Enebakk kommune tok de tre søknadene samtidig. I godkjennelsen fra kommunen står det at de mottok søknad 18. desember og at de tilbyr godkjenning allerede den 21.

Husmodellen Zara er på hele 143 kvadratmeter

Alt er klart på alle eiendommene; fra vei og vann til avløp. Rett etter at vi hadde kjøpt gikk vi turer her hver dag. Jeg synes det er deilig at det ligger rett ved skolen og skogen og at det er kort vei til Streifinn, sier Christina.
Snart får de huset på 143 kvadratmeter å boltre seg på. Byggestart er allerede i mars. Neste jul er vi garantert at huset er ferdig, og vi håper på i løpet av høsten. Jeg har bursdag 19. september og det hadde vært gøy om det sto ferdig allerede da, sier Rolf Erling.

Tenkte det hadde vært gøy

Når kom drømmen om å bygge her? For meg har det alltid vært en drøm å bo i eget hus. Jeg er fra Flateby, og har vokst opp i hus og alle i familien har
etterhvert hus, sier Christina.Rolf Erling flyttet til Flateby for syv år siden.
Da vi hørte om Høgåsen-prosjektet tenkte vi at det hadde vært gøy å bygge oppå her, sier han. Han beskriver også en biltur på Stranda-sletta, med utsikt mot toppen, som gjorde at drømmen ble styrket. Vi vil ikke få så voldsomt med utsikt fra akkurat denne tomta, men den er en av de største og vi får sol hele dagen, sier han fornøyd.

Hus - og hagedrøm

- Hva slags hus skal dere bygge? Et tradisjonelt, norsk hus, beskriver de to. Så har vi gjort noen tilvalg som vi gleder oss til, sier Christina. Modellen heter Zara fra ABChus. Selvbyggertomter, som det er her, er ikke så vanlig lenger.

Husmodellen Zara har to etasjer, uten kjeller. Det er bad i begge etasjer, stor stue- og kjøkkenløsning og sportsbod, i tillegg til tre soverom i 2.etasje

Vi hadde tegnet huset vårt for lenge siden, og fått priser fra ere husbyggere. Egentlig tenkte vi på nabotomta her oppe, men da det ble denne snudde vi huset 180 grader, beskriver de.
Videre er det to etasjer, uten kjeller. Det er bad i begge etasjer, stor stue- og kjøkkenløsning og sportsbod. Tre soverom er alle i andre etasje, som vi synes er perfekt, og det kommer garasje, sier han.

Unge utbyggere

Alle de tre første husene er ferdighus, og kommer i moduler, så det vil gå radig, sier Christina. Hun kjenner noen av de andre som også skal bygge her. En er venninne og gammel skolekamerat og flere er født på 90-tallet, sier hun.
Selv flytter de bare noen hundre meter. Vi solgte rekkehuset i Bakkeveien, og det var da vi hadde egenkapitalen derfra at banken sa ja, sier Rolf Erling. Vi tjente på salget. Vi solgte i rett tid og kjøpte i rett tid, sier de. Markedet har vært med oss. Mens de venter går fortsatt flere turer forbi. Dere flytter inn i noe helt ferdig, er dere handy, eller skal det bli godt å slippe å tenke på sånt? Det er både og. Nå skal det bli deilig med et ferdig hus hvor vi kan drive på ute, for vi synes begge det er gøy å holde på i hagen, avslutter Rolf Erling.
Kilde: Enebakk Avis
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Jannicke Valen og familien valgte ferdighus fra ABChus
Å bygge enebolig kan være en krevende og tøff prosess. Men da Jannicke Valen fant et rimelig ferdighus fra ABChus gikk prosessen raskt, og hun bor nå i drømmehuset på Nesodden!
Ferdighuset Wide utvendig
Du vil ha et flott kjøkken og bad, parkett på gulvet, spotter i taket, minst mulig feil ved huset i ettertid, og du ønsker det til en veldig god pris. Er det mulig? Ja, visst. Her får du tips til hvordan du bygger hus med gode løsninger uten at det koster skjorta.   Av: Chili Media
ABChus signeringskampanje mai juni juli 2023

Signeringskampanje!

Signer kontrakt med oss i perioden mai-juli 2023  og få RABATT på tilvalg til en verdi av hele 90.000kr*