Senk skuldrene – med et smarthus kan du spare strømkostnader mens du ligger på stranden i Barcelona, åpne døren for rørleggeren som undersøke sluket på badet, og være trygg på at sikkerheten i huset er ivaretatt.
Du har kanskje sett Rema 1000-reklamen med mannen som forsøker å låse opp døren med stemmegjenkjennelse etter et tannlegebesøk uten hell, med den avsluttende frasen – det enkle er ofte det beste.
Det er helt riktig; det enkle er ofte det beste, og det er faktisk akkurat det et smarthus handler om – å gjøre hverdagen og livet ditt enklere.
Vi i ABChus er er den første av de norske aktørene i elementhusmarkedet som tilbyr smarthusteknologi som standard i våre husmodeller. Det betyr at man i tillegg til tradisjonelt elektrisk anlegg nå kan styre lys, varme og ventilasjon på en enkel og brukervennlig måte med systemet Smarthus fra Kardia.

Smarthus

– Et smarthus er for mange synonymt med komplisert teknologi og elektroniske effekter og elementer, men vår definisjon er; et bedre sted å bo, økt komfort, bedre sikkerhet og et hjem som samtidig ivaretar miljøet og helsen til deg og familien, sier Jonathan Lenk, daglig leder i Kardia AS, leverandør av smarthusløsninger til ABChus.
  • Komfort
  • Helse
  • Sikkerhet
  • Miljø
– Det er en løsning som gir deg kontroll over huset ditt, både i hjemmet og fra telefonen din.

Smarthus - sett huset i feriemodus før sommerferien

Smarthus er del av fremtiden. Undersøkelser fra Statistisk Sentralbyrå viser at fritid er en viktig kilde til god livskvalitet, og stadig flere benytter seg derfor av hjelpemidler som forenkler hverdagen og frigjør tid til familie, venner og fritidsaktiviteter.
– En smarthusløsning som Kardia er ikke et luksusprodukt, men noe alle kan ha i hjemmet. Det gir en trygghet i hverdagen, forklarer Lenk.
– Systemet justerer automatisk lys, termostat og ventilasjon for optimale forhold, som har en positiv effekt på luftkvaliteten i huset og miljø- og energiforbruk. I tillegg har du når som helst tilgang til innstillingene på mobilen, og kan enkelt gjøre justeringer – eventuelt låse opp eller igjen dører, sier han.
Kriterier som også kommer godt med i forkant av årets ferieturer.
– Det er en ekstra trygghet når du er bortreist. Du kan når som helst og hvor som helst i verden gå inn i mobilapplikasjonen og se at alt er som det skal være hjemme, forteller han.
– Har du glemt å slå av et lys før avreise, kan du gjøre dette fra stranden i Spania. Ringer det på døren kan du se hvem det er, og til og med snakke med personen. Du kan også åpne døren hvis du venter en håndverker i løpet av ferien.
Med en smarthusløsning som Kardia finnes det også funksjoner som sørger for at du kan spare kostnader når du er på ferie
– En egen funksjon lar deg sette huset i feriemodus. Da vil lys slå seg av og varmen justere seg ned til ønsket temperatur mens du er borte. Du kan deretter sette en sluttdato, for eksempel dagen før eller noen timer før du kommer hjem, slik at temperaturen igjen er optimal før hjemkomst, forteller eksperten.
Funksjonene i feriemodus kan du benytte deg av hele året, og faktisk kan det redusere strømkostnadene med flere tusen kroner i året.
– Smarthusløsningen har et nattsenkningsprogram, som justerer ned temperaturene i huset hver natt, og opp igjen til den første personen står opp om morgenen. Dette gir bedre søvn, men kan også spare deg for mellom 3000-5000 kroner i strømutgifter i året. Hvis du i tillegg gjør dette når du er på ferie er det enda større gevinster, ettersom du kan senke temperaturen i hele huset, sier eksperten.

Tilpasset ventilasjonssystem sørger for optimal luftkvalitet i huset

Et tilpasset ventilasjonssystem sørger for kontinuerlig forsyning av frisk luft, som kommer godt med i et moderne hus som har strenge krav til at bygningen skal være fullstendig lufttett. Du kan også følge med og overvåke CO2-nivået i huset.
– Luftkvalitet påvirker i stor grad helsen vår. Det blir snakket mye om hvilken negativ effekt forurensning og dårlig luftkvalitet utendørs kan gjøre med helsen vår, men lite om hva dårlig luftkvalitet innendørs kan gjøre med kroppene våre, forklarer Lenk.

Daglig leder i Kardia Jonathan Lenk

Ettersom vi tilbringer de fleste timene av døgnet hjemme, er det minst like viktig med god luftkvalitet i huset eller leiligheten.
– Hjemmet ditt kan være en kilde til dårlig luftkvalitet gjennom overflater som produserer støv eller et ventilasjonsaggregat som ikke fungerer som det skal. Med Kardia har du sensorer som kontinuerlig måler CO2-nivå, partikler og støv i hjemmet, slik at du med sikkerhet kan vite hvordan luftkvaliteten er, sier han.
CO2, eller karbondioksid som det egentlig heter, er et avfallsstoff som skilles ut gjennom utåndingsluften til mennesker. I løpet av en time avgir et menneske flere liter CO2, og ifølge Folkehelseinstituttet er det en sammenheng mellom høye konsentrasjoner av CO2 med hodepine, slimhinneirritasjon, dårlig konsentrasjonsevne og mistrivsel.
– Når vi installerer ventilasjonssystemet fra Kardia i huset, tilpasses innstillingene og tilførsel av ny og frisk luft etter hvor mange mennesker som bor i husstanden og deres CO2-utslipp.
– Hvis du med årene merker at luften i huset blir dårligere, er det viktig å undersøke at ventilasjonsaggregatet fungerer som det skal, og at du har et rent filter som fanger opp partikler og støv i luften. I tillegg er det viktig å sjekke vannlåsene i huset. Hvis en vannlås ikke er helt tett, kan den avgi gasser fra avløpssystemet, forteller Lenk.

Smarthus er installert i husmodellen Adele i vår visningsby

Ta turen til vår visningsby . Visningsbyen, ligger i Åsgreina i Nannestad, adresse Blåbærsvingen 20 , består av fire komplettboliger.

Smarthus er fremtiden

Jonathan Lenk kan fortelle at utviklingen innen smarthusløsninger for tiden er utrolig spennende, og at det stadig kommer nye leverandører med større utvalg og teknologi.
– Vi ser mange nye og gode løsninger, og mye er produsert i Norge. Vi ser for oss at etterspørselen vil firedobles i løpet av de neste årene, og selv om det for noen kunder handler om en interesse for teknologi, tror jeg det for flertallet av kunder handler om å tilrettelegge for en enklere og sunnere hverdag, sier han.
Et smarthus gir deg enkelt kontroll over huset ditt, uansett hvor du er.
Med mobilen har du kontroll over alt av belysning i hjemmet, men du kan også legge inn egne spesifikasjoner for de ulike rommene. For eksempel at lyset på soverommet gradvis justeres opp på morgen når du våkner, eller at det legges inn en funksjon for egen kinobelysning når familien samles på stua for å se på favorittfilmen.
– I tillegg justeres temperaturen gjennom dagen, slik at du er komfortabel på dagen og sover godt gjennom natten, forteller Lenk.
I et ABChus kan du også gjennom Kardia bestille en egen sikkerhetspakke som varsler deg ved mistenkelig røyk, brann eller hvis bevegelser indikerer forsøk på innbrudd.
– Sikkerhetspakken inkluderer egne sensor for utvalgte dører og vinduer i huset, bevegelsessensor, kameraovervåkning og ringeklokke med kamera, i tillegg til røyk- og varmedeteksjon. Også her kan du når som helst og hvor som helst i verden logge på systemet fra mobilapplikasjonen, avslutter eksperten.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Jannicke Valen og familien valgte ferdighus fra ABChus
Å bygge enebolig kan være en krevende og tøff prosess. Men da Jannicke Valen fant et rimelig ferdighus fra ABChus gikk prosessen raskt, og hun bor nå i drømmehuset på Nesodden!
Ferdighuset Wide utvendig
Du vil ha et flott kjøkken og bad, parkett på gulvet, spotter i taket, minst mulig feil ved huset i ettertid, og du ønsker det til en veldig god pris. Er det mulig? Ja, visst. Her får du tips til hvordan du bygger hus med gode løsninger uten at det koster skjorta.   Av: Chili Media
ABChus signeringskampanje mai juni juli 2023

Signeringskampanje!

Signer kontrakt med oss i perioden mai-juli 2023  og få RABATT på tilvalg til en verdi av hele 90.000kr*