Hjemme hos June og Marius

image

I Ottestad like utenfor Hamar holder June og Marius til sammen med to skjønne jenter. Her har familien bygget drømmehuset Noomi i hagen til deres forrige bolig, og nå åpner de dørene til den nye boligen!

Vi kommer frem til Ottestad og blir møtt av en blid familie ute på verandaen. Sola skinner, og familien har satt seg godt til rette under pergolaen som står i stil til deres nye ferdighus. Familien består av June på 41 år, Marius på 43, jentene Eira og Ella på 14 og 3 år og katten Melvin. Her har de skapt seg sin egen oase hvor de elsker å trekke seg tilbake etter hektiske dager.

image

Den perfekte planløsningen

Ferdighuset Noomi består av en stor og deilig stue, med åpen kjøkkenløsning i 1.etasje, samt et praktisk vaskerom og bad. I 2.etasje ligger familiens tre soverom, og loftstuen som blir flittig brukt til både film- og fotballkvelder. Vegg i vegg med boligens hovedsoverom ligger også et stort, og deilig bad.

- At valget falt på husmodellen Noomi er en ganske morsom historie, sier June. Vi var på jakt etter den perfekte planløsningen, og hadde lenge planer om å pusse opp og bygge på vårt tidligere hus. Det var en av mine venninner som hadde tenkt til å skille ut tomt, og bygge huset Noomi som fikk oss inn på tanken på å gjøre det samme, smiler hun.

At mange velger å bygge husmodellen Noomi er ikke rart. Dette er en av våre mest populære ferdighus og rommer alt en familie på fire måtte trenge. Vi har også flere muligheter for tilvalg slik at du kan få boligen tilpasset deg og dine ønsker.

Få en omvisning av boligen her:

- I startfasen vurderte vi flere leverandører opp mot hverandre, men falt til slutt på husmodellen Noomi fra ABChus som er er et moderne hus. Vi kom så i kontakt med deres avdelingskontor på Hamar, forteller Marius. Boligen hadde akkurat den planløsningen vi så for oss, og vi kunne ikke vært mer fornøyde med sluttresultatet!

Praktiske tilvalg

Etter mye frem og tilbake falt valget på å bygge hus i hagen fremfor å pusse opp og bygge på. Det tok litt tid hos kommunen før paret fikk de godkjenningene som skulle til, men heretter gikk det slag i slag.

- Vi startet med opparbeiding av tomten i september 2019, også kom huset i januar 2020. Etter dette gikk det fort til overlevering i juni 2020. Vi var heldige som fikk solgt det tidligere huset relativt fort til tross for koronapandemien, forteller June.

- Det er litt morsomt å tenke på at vi sitter akkurat der hvor garasjen og boden vår var tidligere, skyter Marius inn.

image

Paret forteller at byggeprosessen gikk kjempebra, og at de hadde god dialog med boligkonsulenten i ABChus avdeling Innlandet.

- Vi opplevde at prosessen var ryddig og vi fikk god oppfølging av boligkonsulenten, noe som gjorde oss trygge fra start, forteller Marius.

Marius og June forteller at de likte godt husmodellen Noomi fra start, men at de ønsket å gjøre noen tilvalg.

- Vi liker godt farger, så det første vi bestemte oss for var å gjøre om på noen av fargene på veggene i huset, sier June.

image

Andre tilvalg paret har gjort er å endre innerdørene, eiketrinn i trappen opp til 2.etasje, samt fjerne en halvvegg inn til bod på soverommet.  

- Å fjerne veggen på soverommet er noe av det lureste vi gjorde, vi har heller satt opp en skyvedør hvor vi har både klær og lagring av diverse utstyr vi trenger, forteller Marius.

Annet vi legger merke til er den praktiske kjøkkenøyen på kjøkkenet i 1.etasje. Denne har Marius snekret selv i etterkant av overlevering av boligen, og vi ser med en gang at øyen passer perfekt inn på kjøkkenet.

Familiens favorittrom

Når vi beveger oss rundt i huset merker vi fort at stuen og kjøkkenet i 1.etasje er familiens favorittsted. Den åpne planløsningen var også en av grunnene til at paret valgte akkurat husmodellen Noomi. I både stuen og på kjøkkenet har de innredet for både kosekvelder og hyggelig lag med familie og venner.

- Det som er litt gøy er at planløsningen er så god, så når vi blir eldre kan vi lage et soverom nede der hvor stuen er, slik at vi har alt på en flate, smiler June.

Vi ser at June er flink med interiør, og hele huset bærer preg av en moderne og skandinavisk stil. Tapet er flittig brukt i både 1. og 2. etasje, og vi legger særlig merke til den store tapeten bak sofaen, som er med på å gi en illusjon av et større rom.

Familien trekker frem at de er svært fornøyde med vaskerommet og sportsboden som ligger i tilknytning til den romslige gangen.

image

- Det er så åpent og lyst her, sier June om vaskerommet. Også er det så smart med egen dør ut. Her er det lett å skylle av klær og skoene til barna før de går inn i gangen.

- Også er det så utrolig praktisk med Kardiaskapet som står i sportsboden, forteller Marius.

Teknisk enhet
Kardia er husets tekniske enhet, som inneholder alt boligen måtte trenge, som sikringsskap, varmtvannsbereder, vanndistribusjon og husets ventilasjonssystem – alt dette lukket bak stilrene skyvedører.

Andre etasje

image

Her har vi rommet til 14 åringen, Eira. Hun har ordnet rommet sitt helt selv. Det er fin størrelse på rommet, her er det god plass til stor dobbeltseng og skrivepult.

I loftstuen har vi valgt å tapetsere den ene veggen. Vi elsker de store takvinduene, som gir godt med lys inn til loftstuen. Vi har valgt solskjerming på vinduene, her har vi brukt Velux sine, som gjorde det så enkelt å få til. Til og med jeg klarte det, sier June. Solavskjerming gjør at det ikke blir så varmt her oppe på sommeren.

- Loftstuen blir brukt som en egen sone, enten sitter vi voksene her oppe eller så bruker Eira det flittig når hun har besøk av venninner. Vi nyter godt av denne ekstra stuen, særlig med ungdom i hus, forteller June.

image

På badet har vi ordnet litt ekstra oppbevaring og satte opp et vegghengt skap. Kjempepraktisk nå man er en familie på fire. Det blir en del stæsj som man må plassere litt bort.

- Så er det hovedsoverommet som vi er veldig fornøyd med. Stort og romslig med store vinduer. Opprinnelig var det egentlig en halvvegg i enden av rommet som vi spurte pent om vi kunne slippe å sette opp, for vi ønsket heller en skyvedørsgarderobe, sier Marius.

På selve skyvedørsskapet har June og Marius valgt en tapet, det gjør seg veldig, det er prikken over i-en på soverommet.

- Jeg er så fornøyd med den – den er helt «smashing», sier June med et stort smil om munnen.

Vi trekker ut og setter oss under den selvlagde pergolaen, her får vi servert noe kaldt å drikke i sommervarmen og takker så for oss. Vi gratulerer familien nok en gang med sin flotte Noomi!  

image

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering