Selvbyggerkonseptet – ferdig utvendig: Bygg hus til en rimelig pris og realiser boligdrømmen med egeninnsats

image

I en tid hvor alt fra renter til matvarepriser øker kan boligmarkedet føles utilgjengelig for mange, spesielt unge voksne. Mange drømmer om å bygge hus, men opplever at kostnadene er en barriere. Dette vil vi i ABChus gjøre noe med. Vi introduserer nå en revolusjonerende boligløsning for deg som ser etter rimelig hus og som ønsker å investere i fremtiden. Vår innovative tilnærming «ferdig utvendig», er det perfekte selvbyggerkonseptet for deg som drømmer om å bygge ditt eget hus, helt fra grunnen av, men til en overkommelig pris. Enklere blir det ikke!

Vårt unike selvbyggerkonsept tilbyr deg en enebolig eller tomannsbolig som allerede er komplett på utsiden med takstein, tett med isolasjon i ytterveggene og dampsperre. Innvendig er det klart for rørlegger og elektriker. Dette sikrer tørt og godt byggverk, og gjør det enkelt for deg å ta jobben videre. I tillegg får du stilig nøkkelferdig baderom, med fliser, baderomsinnredning og varmekabler, smarthus-funksjoner, og en moderne teknisk enhet som består av ventilasjon, varmtvannsbereder, sikringsskap og vannfordelerskap. Det som virkelig gjør dette konseptet spesielt, er fleksibiliteten det gir. Mens det ytre og kompliserte av huset er ferdigstilt av oss, kan du designe og utføre det innvendige arbeidet etter dine ønsker. Dette gir deg fantastisk mulighet til å forme ditt drømmehjem og samtidig spare betydelig beløp i en tid hvor hver krone teller.

Vi kan også ta hele byggesaken fra start til slutt hvor det må hensyntas nødvendige godkjente aktører som skal være med, og krav i henhold til gjeldende reguleringsplan som gjelder. Dette kan leveres som tilvalg på vår ferdig utvendig-leveranse.

Se våre Ferdig Utvendig-boliger her!

Se filmen om selvbygger Anton

Bli med selvbyggeren Anton på et ferdig utvendig prosjekt

Selvbyggern Anton gipser boligen sin

Selvbygger'n Anton gipser boligen

Selvbyggern Anton gipser boligen sin

Selvbygger'n Anton sparkler og maler boligen

Følg med på "Selvbygger'n Anton" på YouTube!

Bygg eget hus

Å bygge sitt eget hus kan ofte virke som en overveldende oppgave med mange ukjente variabler. Med ferdig utvendig-konseptet fra oss i ABChus, ønsker vi å endre denne oppfatningen. Tenk deg dette som en steg-for-steg oppskrift, spesielt for deg som ønsker å realisere drømmen om eget hus, men til en rimelig pris.

Stuen i ferdighuset Arwen. Store, flotte vindusflater som slipper godt med lys inn

Men de mest komplekse og tidkrevende aspektene av byggearbeidet – som ytterstrukturen er allerede håndtert av våre erfarne team, kan du som selvbygger konsentrere deg om det morsomme: å forme husets indre. Dette gir deg muligheten til å skape et unikt og personlig preg.

Enten du har drømt om en koselig stue, et stort og luftig kjøkken, eller kanskje et lekerom for barna, gir «ferdig utvendig» deg friheten til å virkeliggjøre disse visjonene. Og det beste av alt? Du kan tilpasse arbeidet etter ditt eget tempo og budsjett, slik at du hele tiden har kontroll over prosessen og økonomien.

For de med en lidenskap for DIY (Gjør-det-selv) eller de som bare ønsker å ha en hånd med i skapelsen av sin egen bolig, åpner dette konseptet opp for flere muligheter. Det er ikke bare en mulighet for individuell tilpasning, men også en sjanse for å dyktiggjøre seg i ulike ferdigheter.

Byggeprosessen trinn for trinn

Når huset er montert ferdig utvendig er det klart for rørleggere og elektrikere. Etter dette er det tid for å isolere innervegger, nå kan du kle veggene, legge gulv, montere trapp, sette på listverk og innerdører, vinduene blir utforet og kjøkkenet blir montert. Dette er noen av oppgavene man enkelt kan gjøre selv, det er en ypperlig mulighet til å spare penger under byggeprosessen.

Inkludert i prisen: moderne baderom med downlights og varmekabler er inkludert i prisen i ferdig utvendig-konseptet

Forberedende arbeid:
Grunnarbeider og betongplate med nødvendige bunnledninger og varmekabler om du selv ønsker det. Etter dette ligger alt klart for rørlegger og elektriker sine innvendige arbeider, hvor det også må tilleggsisoleres 5 cm etter utført arbeid.

Innvendig arbeid:
Isolere innvendige vegger
Montere plater på veggene
Legge gulv
Utforing av vinduer og montering av listverk
Montering av trapp
Innsetting av ytterdør
Sanitær/VVS og elektro

Kjøkken og vaskerom
Montering av kjøkken, vaskerom og garderober

Få rabatt hos våre leverandører ved kjøp av Ferdig utvendig bolig

Få gode rabatter hos våre leverandører!

Når du kjøper ferdig utvendig-bolig fra oss vil du også få ditt eget rabattkort. Dette kan brukes hos flere av våre leverandører som hjelper deg å ferdigstille ditt prosjekt.

Hvordan gjør "ferdig utvendig" husbyggingen rimeligere?

Du lurer kanskje på hvordan du kan gjøre husbyggingen rimeligere? Vi vet at mange drømmer om å bygge hus, men opplever at kostnadene er en barriere. Vår revolusjonerende boligløsning er for deg som ser etter rimelig hus, og som ønsker å investere i fremtiden. Også de uten håndverkserfaring kan dra nytte av konseptet, takket være ABChus' klare instruksjoner og veiledning. Dette er blant noen av punktene som er med på å gjøre husbyggingen rimeligere:

 1. Reduserte arbeidskostnader
 2. Tilpasset budsjett
 3. Minimal risiko: Med utsiden av huset ferdigstilt av oss i ABChus, er risikoen for strukturelle feil og problemer sterkt redusert
Husmodellen Emilie på Brødholt

Når du skal bygge boligen kan du ta opp byggelån. Det er en kreditt du tar opp som vil dekke kostnader av blant annet pågående arbeid og materialer. Her betaler du renter ut ifra byggelånsrammen som har du har satt deg i perioden.

Du oppretter en byggelånskonto der du sender regninger og fakturaer til banken din, som da vil godkjenne regninger før de belastes fra din byggelånskonto.

Det er viktig å vite at et byggelån har høyere rente enn et boliglån, derimot vil dette kunne variere fra ulike banker. Kontakt flere banker slik at de kan gi deg et pristilbud som du kan sammenligne, og deretter finne ut hva som er det beste byggelånet for deg.

Trenger du hjelp til å komme i gang? Dette kan våre boligkonsulenter hjelpe deg med!

A – Budsjetter og planlegging
B – Vi leverer byggesøknad som tilvalg
C – Flere tilvalgsmuligheter til din bolig

Ta kontakt med våre boligkonsulenter som kan hjelpe deg med ditt budsjett.

Selvbyggerens drøm

image

Møt Øyvind Sandersen, en dedikert forhandler av ABChus. Gjennom årene har han, sammen med sitt firma Tosip AS, fullført ikke mindre enn 12 enheter i partnerskap med ABChus, samt ytterligere åtte enheter i egen regi.

– ABChus gjør byggeprosessen enkel og rett frem. Det som imponerer meg mest er hvor nøye alt er gjennomarbeidet. Fra minste detaljer til de største elementene - alt er godt beskrevet og planlagt, sier Sandersen. Den klare kommunikasjonen og strukturerte tilnærmingen gir forutsigbarhet i prosjektene. Dette betyr god fremdrift, punktlighet og, viktigst av alt, kvalitetssikring fra begynnelse til slutt.

Øyvind legger spesielt vekt på «ferdig utvendig»-konseptet fra ABChus. Husene er komplette utvendig, med alt fra yttervegger til takstein og dampsperre slik at boligen er klar for trykktest. Dette er ferdige elementer som produseres under tørre og kontrollerte forhold på fabrikken, noe som sikrer høy kvalitet, forklarer han.

Og når det kommer til selve monteringen av elementene. ABChus har et fantastisk team av tømrere. Avhengig av husmodell og prosjektet størrelse, er prosjektet ofte ferdigstilt i løpet av bare 1-2 uker, avslutter Sandersen.

Ditt baderom bygges, se filmen her

Hvis du nå har bestemt deg for å bygge ditt eget hus, har vi noen sparetips du kan ta med deg.

A – Lag deg et budsjett og følg det nøye: her kan du starte med å sette opp en oversikt over alle inntektene og utgiftene dine hver måned. Dette gir deg en bedre forståelse av hvor mye du faktisk kan spare. Det er viktig å være realistisk og inkludere alle utgifter, fra faste regninger til små daglige kjøp. Når du først har et budsjett, er det viktig å forholde seg til det.

B – Unngå unødvendige utgifter: Ta en kritisk titt på forbruket ditt. Kanskje du kjøper deg en kaffe hver dag, eller har dyre medlemsskap du sjeldent bruker? Å kutte ned på disse utgiftene kan over tid frigjøre en betydelig sum penger som kan gå til boligsparing.

C – Start en egen sparekonto for boligkjøp: Et tips kan være å opprette en egen konto kun dedikert til boligsparing. Dette gjør at du lettere kan holde styr på hvor mye du har spart opp, og det blir mindre fristende å bruke penger på andre ting. Automatiser gjerne en fast overføring til denne kontoen rett etter lønnsutbetaling.

Selvbyggerens drøm

Når du skal bygge din nye drømmebolig, må det innhentes tillatelse fra bygningsmyndighetene i kommunen din.  Det er en rekke formalkrav til en søknad om tillatelse, og det må dokumenteres at boligen er i tråd med alle bestemmelsene som gjelder på din eiendom og tekniske krav til en bolig.

For å ivareta dette er det konkrete roller som må fylles, og disse rollene skal ha aktører som tilfredsstiller kompetansekravene.

I byggesaken skal det være aktører som tar ansvar for rollen som ansvarlig søker, som ansvarlig prosjekterende, ansvarlig utførende og ansvarlig kontrollerende. Skal man ta slikt ansvar må man kunne dokumentere overfor kommunen at man har nødvendig utdanning og erfaring innenfor det fagområdet man tar ansvar for. Aktører som påtar seg slikt ansvar må være et firma.

Siden det er varierte fagområder innenfor husbygging, vil det ofte være naturlig å ha flere som har prosjekteringsansvar og flere som har utførelsesansvar, og noen ganger også flere kontrollerende. Det er for eksempel ikke sikkert at den som prosjekterer betongarbeidene har riktig kompetanse for prosjektering av rørleggerarbeider og graveren kan kanskje ikke sannsynliggjøre at han også kan montere en innvendig trapp, eller legge membran på vaskerommet. Dokumentasjon på kompetanse og hvordan ting skal gjøres for at det blir riktig, er viktig i forhold til myndighetene, for ikke å snakke om i forhold til å få den gode kvaliteten et ABChus står for.

Wide for skråtomt

Rollen som ansvarlig søker skal ivareta all kommunikasjon med kommunen, og skal påse at alle fagområder er ansvarslagt og at alle krav og pålegg fra kommunen blir ivaretatt av involverte aktører. Også rollen som ansvarlig søker skal ansvarslegges og krever at rollen ivaretas av et firma med nødvendig kompetanse. For å få til en rask og smidig prosess anbefaler vi at du benytter deg av et firma som har lang erfaring som ansvarlig søker, ettersom kjennskap til prosessene, bekjentskap lokalt hos kommunene og forståelse for faget er viktige faktorer for å få en byggesak godkjent hos kommunen.

Det beste alternativet er selvsagt å benytte deg av ABChus som ansvarlig søker (se våre tilvalgsmuligheter). Vi har mange dedikerte ansatte med lang erfaring med byggesaker, og disse står klare hver dag til å gjøre veien til tillatelse så kort som mulig.

ABChus innehar rollen som ansvarlig prosjekterende for bygningskroppen, og plassering av huset på situasjonsplanen. Vi utarbeider arkitekttegningene som kreves til byggesøknaden, og arbeidstegninger for de arbeidene vi skal utføre på ditt drømmehus.

Ved «ferdig utvendig» - leveranse må du engasjere ansvarlig prosjekterende for følgende fagområder:

 • Prosjektering av overvannshåndtering
 • Oppmålingsteknisk prosjektering*
 • Prosjektering av pipe, ildsted og evt brannmur.*
 • Prosjektering av betongarbeider inkl. radontiltak (fundament/plate/ kjellervegger osv)*
 • Prosjektering av evt. støttemurer
 • Prosjektering av grunnarbeider
 • Prosjektering av utvendig VA-anlegg
 • Prosjektering av innvendig VA-anlegg*
 • Prosjektering av evt. støyforhold (gjelder i rød og gul støysone)
 • Prosjektering av geoteknikk/ vurdering av områdestabilitet (under marin grense)

For utførelse må du engasjere ansvarlige aktører for følgende fagområder:

 • Innmåling og utstikking*
 • Gravearbeider
 • Overvannshåndtering
 • Betongarbeider inkl radontiltak*
 • Puss- og flisarbeider i våtrom*
 • Innvendig VA-anlegg*
 • Utvendig VA-anlegg
 • Innvendige tømrerarbeider*
 • Pipe* og evt. ildsted og brannmur
 • Evt. støttemur

Fagområder merket med * ivaretas av ABChus ved nøkkelferdig leveranse, og vi kan formidle kontakt med våre leverandører på disse områdene om ønskelig. For fagområder uten * har vi mange samarbeidspartere vi kan tipse om.

Ved bygging av nytt hus skal det alltid være en ansvarlig kontrollerende av våtrom og lufttetthet i boligen. Dette er også en aktør som må engasjeres av deg som tiltakshaver, da denne rollen skal være uavhengig av aktørene av forholdene som skal kontrolleres. I noen spesielle tilfeller, gjerne knyttet til brannforhold og geoteknikk kan det også være nødvendig å engasjere uavhengig kontroll.

Vi som bygger ditt ABChus

«Ferdig utvendig»-leveranse legger til rette for at du kan ha selvbyggeransvar for utførelse av noen av arbeidene opplistet ovenfor. Du må da sannsynliggjøre at «Arbeidet vil bli utført i samsvar med bestemmelser gitt i eller med hjemmel i plan- og bygningsloven». Det må da angis og dokumenters at du har tilstrekkelig kompetanse selv, eller at en medhjelper har det, eller at evt innleid foretak har det. Kravene til riktig fagkompetanse er ikke mindre enn ellers, og må fortsatt ivaretas ved alle arbeider.

Selvbyggeransvar kan bare gis til den som skal bo i huset selv, dvs at det ikke gis til et firma, proffkunde eller ved bygging av flere enheter.

Er du usikker på hvilke fagområder du selv kan stå som selvbygger for, tar vi gjerne et møte for å avklare dette og legge en plan for ditt drømmeprosjekt.

Vi forstår behovene og utfordringene dagens huseiere står overfor. Med "ferdig utvendig", tilbyr vi en løsning som er både økonomisk fordelaktig og tilfredsstillende på et personlig nivå. Utforsk mulighetene i dag, og ta kontakt med oss for en uforpliktende og hyggelig boligprat!

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering