Et hus med utleiedel gir deg mange økonomiske fordeler. Vi har snakket med ekspertene om hvilke fordeler som finnes ved å bygge med utleiedel.

Økonomiske fordeler med utleiedel

Det er mange fordeler ved å bygge et hus med utleidel.
– Utleieinntekter regnes som sikker inntekt, og tillegges det totale inntektsnivået i husstanden. Banken har dermed mulighet til å innvilge deg et høyere lån for byggeprosjektet, sier Per Morten Døhl Petersen, salgssjef i ABChus. 
Å bygge et hus med utleiedel kan dermed bidra til å finansiere boligdrømmen din, samtidig som det er en kilde til sikker inntekt i fremtiden. 
– I tillegg vil en utleiedel øke den totale verdien på boligen, som er gunstig hvis du bestemmer deg for å selge i fremtiden, forteller Petersen. 
Vi i ABChus leverer nå et ferdighus med mulighet for utleiedel, som passer til både flat tomt og skrå tomt. 

Ferdighus med utleiedel - skrå tomt eller flat tomt

Når du skal bygge et hus med utleiedel, blir valget om å bygge med muligheten for utleie som regel tatt i en tidlig fase, kanskje allerede før du har kjøpt tomt, og et spørsmål mange stiller seg i denne fasen er: 
«Kan vi bygge et hus med utleie på skrå tomt? Det enkle og riktige svaret er, ja. Absolutt.
– Den eneste forskjellen på å bygge et hus med utleiedel på en flat tomt sammenlignet med en skrå tomt, er egentlig at du må beregne noe mer kostnader på betong. Dette har med selve byggeprosessen på en skrå tomt å gjøre, og er uavhengig av om huset bygges med eller uten utleiedel, forteller Øyvind Nilsen, produktsjef i ABChus.
Bakgrunnen er at huset på en skrå tomt må bygges slik at en av husets kortsider eller langsider er i betong, og ettersom prisen på en slik konstruksjon er noe dyrere enn en tradisjonell trevegg, vil totalprisen for huset være noe høyere. 
– Forskjellen vil ligge på mellom 120.000 – 250.000 kroner, avhengig av terrenget på tomten, størrelsen og hvor mange etasjer det er på huset, og til slutt hvor mye mer betong du trenger, forteller Per Morten Døhl Petersen. 
Utover dette har det ingenting å si om du skal bygge et hus med utleiedel på skrå tomt, flat tomt eller kupert tomt. 
– I ABChus har vi et dedikert team som kontinuerlig jobber med utvikling av våre husmodeller, og som har langt erfaring med å finne løsninger som sørger at byggeprosjektet møter utfordringene ved både en skrå tomt og en flat tomt, sier salgssjefen. 

Er det andre smarte løsninger eller detaljer ved huset dere liker godt?

PLANLEGGING: Nøkkelen til et suksessfullt byggeprosjekt ligger i planlegging.

En rimeligere løsning for ferdighus med utleie

Når du skal bygge et hus med utleie i en del av boligen din, skilles det mellom to begreper – hus med selvstendig boenhet og hus med praktikantdel, også referert til som hybel
– Både en selvstendig boenhet og en praktikantdel vil være en sikker inntektskilde for fremtiden, men det er store forskjeller på hvilke tekniske krav det stilles til hver av dem og hvor mye det koster, forklarer Per Morten Døhl Petersen. 
«Jeg liker at det er vinkel på vaskerommet slik at det er mye veggplass for oppbevaring» skyter Per Kristian inn.
Selvstendig boenhet: Et hus med selvstendig boenhet regnes som en egen boenhet og må søkes om til kommunen. Her er det krav til egen parkering, balansert ventilasjonsanlegg, eget avsatt uteområde, eget teknisk anlegg og brannskille mot resterende hus.
Praktikantdel/hybel: Et hus med praktikantdel blir regnet som en del av din egen bolig, og har langt mindre omfattende krav. Det eneste kravet ved oppføring av en praktikantdel er at utleiedelen har en inngangsdør til praktikantdelen fra hoveddelen. 
– Vi i ABChus mener at en praktikantdel er det mest gunstige valget for våre kunder, sier Petersen
– En praktikantdel gir deg fordelene av ekstra inntekter og bedre finansiering i banken, samtidig som det er et rimeligere alternativ enn hvis du skal møte alle kravene som følger ved en selvstendig boenhet, sier Petersen. 
En praktikantleilighet er altså en del av din egen bolig som du leier ut, men som du på et senere tidspunkt lettere kan bruke selv – for eksempel som et eget område for barna etter hvert som de vokser opp. 
I løpet av 2020 lanserer ABChus tre nye ferdighus med praktikantdel for utleie – husmodellene Nevie, Aurora, Arwen og Embla. Ferdighusene leveres nøkkelferdig, og er nøye utarbeidet for å møte ønsker og behov blant kunder som ønsker seg et hus med utleiedel.  

Slik kan ABChus tilby et rimeligere hus med utleidel

Ferdighusene med utleie fra ABChus er forventet på markedet før sommeren i 2020, og ekspertene kan fortelle at det har sine fordeler å velge et ferdighus for et prosjekt som akkurat dette. 
– Vi i ABChus har standardisert byggeprosessen og produktet vi leverer, og på bakgrunn av dette kan vi tilby våre husmodeller til en langt mer konkurransedyktig pris enn våre konkurrenter, forteller Nilsen. 
Ferdighuset «Nevie» er en av de billigste husmodellene blant de nye husene med utleiedel fra ABChus, se prisen. Boligen. har praktikantdel og ferdighuset er designet til å kunne passe i både skrått terreng og til flate tomter.
– Et ferdighus gir mer forutsigbarhet. Fundamentet i konseptet vårt er at vi har gjort mye av arbeidet i forkant, som sørger for en forutsigbar salgsprosess og byggeprosess, og en forutsigbar pris. Det gir også mindre risiko for feil og mangler og kortere byggetid, legger Petersen til.
Resultatet er like fullt et komplett og nøkkelferdig hjem, som er basert på beste praksis i ABChus og erfaring og tilbakemeldinger fra kundene gjennom mange år. 
Et arkitekttegnet hus er basert på skreddersydde løsninger, og er mer tidkrevende. Det er basert på en kundes ideer og forventninger, som kan være vanskelig for en kunde å formidle og vanskelig forestille seg basert på en tegning. Dette gir større risiko for feil, sier Petersen. 
Ferdighusene Nevie, Aurora og Arwen, som er komplett med utleiedel, har samme standard og kvalitet, men noe forskjellig uttrykk, design og størrelse. 
– Aurora har over 220 kvadratmeter, og er et av de største husene. Dette er tiltenkt den godt voksne kunden som ønsker seg god plass og store rom. Arwen og Nevie er på 140 og 170 kvadratmeter og passer til etablerte familier på mellom 30-50 år, avslutter salgssjefen. 
Helene Smogeli

Helene Smogeli

Markedssjef

blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se hele 34 unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Stuen i husmodellen Nelly
I Hokksund rett utenfor Drammen bor Madeleine og Daniel med sine tre jenter på alderen 2,5, 7 og 10 år. Her har familien bygget husmodellen Nelly et steinkast unna familiegården til Madeleine, og nå ønsker de oss velkommen inn!
null
Stolt forhandler av ABChus. BK Bygg i Tananger satser nå i ferdighusmarkedet i Stavanger og på Nord-Jæren. Selskapet har inngått samarbeidsavtale med ABChus, og tror potensialet i lokalmarkedet er opptil 5-6 hus årlig på sikt.
Gryningen 128
Vi nordmenn er hyttefolk. Hyttefolk som elsker naturen. Og fjellet. Særlig på vinteren. Drømmer du, som mange andre, om hyttekos rundt peisen, god mat og hyggelig lag? For deg som skal bygge fjellhytte er det et par ting å tenke gjennom før du er helt der. Målet er å få en hytte som utnytter de beste sidene av tomta slik at du for eksempel får de solforholdene du ønsker deg.