10 tips til å skape et koselig og fint uterom

image

Finnes det noe bedre enn deilig varme sommerdager og lange lyse sommerkvelder? Uteplassen er kanskje det viktigste rommet vårt, i hvert fall nå når vi har muligheten for å være mye ute. Men hva kan man gjøre for å skape et koselig uterom som man virkelig har lyst til å være i? Her får du 10 gode tips, som kan hjelpe deg til å skape den gode stemningen.

Lag ulike soner

Hvis du har en stor terrasse eller en romslig hage, er det lurt å lage ulike soner. Én sone kan være en sitteplass med sofa og stoler, en annen kan være en spiseplass, eller du kan ha en egen sone med behagelige solsenger.

Skap gode rammer rundt uteplassen

Mange setter opp en platting og glemmer rammene rundt. Sørg for noe som rammer inn uteplassen, det vil gjøre uterommet koseligere, og i tillegg skjerme mot både vind og innsyn.

Hold deg til én fargeskala

En fargeskala kan for eksempel være klare farger, jordtoner, pastellfarger, maritime blåfarger og lignende. Ved å holde deg til samme fargeskala vil du skape en fin helhet.

Skap liv med tekstiler

Puter, pledd og tepper er med på å gjøre uteplassen ekstra koselig. Det er faktisk en av de største feilene mange gjør. De bruker bare putene som fulgte med hagemøblene. Pluss på med ekstra puter, da øker kosen med en gang.

Uteplass til husmodellen Nevie

Uteplass i husmodellen Nevie som vist på bildet, kan du se her.

Bland ulike teksturer og mønstre

Det blir fort kjedelig om alt er ensfarget og i samme tekstur (for eksempel bare glatte puter). Sørg derfor for å bruke ulike teksturer og mønstre for å skape liv.

Lag sommerstemning med detaljer

Bruk detaljer som skjell, strå, sommerhatter, treperler og lignende som gir assosiasjoner til sommerliv. Da får du automatisk sommerstemning.

Lyslykter er et must

Bruk dem både på bord og på gulvet og sett gjerne sammen ulike høyder også. Med elektriske kubbelys slipper du å tenke på at de blåser ut.

Varme er viktig

Selv på gode sommerdager i Norge blir kveldene kjølige. Men det finnes heldigvis mange gode varmeløsninger. Terrassevarmere, varmelamper til taket, peisbord, bålfat og mye mer. Velg den som passer deg best. Men sørg for å ha muligheter for å varme opp uteplassen.

Uteplass i Adele tilpasset skråtomt som vist på bildet, kan du se her.

Planter i krukker skaper stemning

Krukker med grønne planter er gode til å ramme inn uteplassen. Plassér dem gjerne i hjørnene av uteplassen, eller foran enden av sofaen. Bruk gjerne mange ulike planter. Strå er også veldig dekorative. Velg planter som passer til klimaet du bor i og gjerne planter som ikke trenger alt for mye stell. Det aller viktigste med uteplassen er å gjøre den til et fristed der du kan slappe av og ikke trenger å holde på med alt for mye. Gjør den derfor praktisk med gode løsninger. Da er det bare å lene seg tilbake og nyte de gode dagene, som vi forhåpentlig vil få mange av fremover.


Ta en titt på magasinet Populære husmodeller her

Klikk deg inn for å lese den digitale huskatalogen. Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering