Det er viktig å bytte filter i din Kardia-enhet minst en gang i året, helst hvert halvår for best mulig ventilasjon. Dette opprettholder den rene luften som kommer fra ventilasjonen og ut i ditt ferdighus. Kardia sine ventilasjonsenheter har to filtre. Et av filtrene renser uteluften som kommer inn i huset. Det andre filteret kommer før varmeveksleren når luft går ut av huset, og beskytter varmeveksleren.

Hvorfor bør du bytte ventilasjonsfilter?

Kardia Prefab-anleggene inneholder en enhet for balansert ventilasjon. Denne ventilasjonsenheten har to vifter. Én vifte blåser frisk luft inn i huset, mens den andre blåser den brukte luften ut av huset igjen. Du kan forestille deg at det er dyrt å måtte varme opp kjølig luft som kommer inn i huset om vinteren. Heldigvis kan vi bruke varmen fra luften som går ut, til å varme opp luften som kommer inn. Kardia ventilasjonsenheter inneholder svært effektive og roterende varmevekslere som kan gjenvinne opptil 90 % av varmen som ville gått tapt på vei ut av huset, og overfører denne varmen til luften som kommer inn (kilde: Kardia.no).

Bytt filter med enkle trinn

  • Start med å slå av ventilasjonsenheten ved å holde av/på-knappen inne i 5 sekunder, trekk så ut strømledningen.
  • Åpne døren til ventilasjonsenheten, og fjern det gamle filteret. 
  • Rengjør deretter området med en fuktig klut og plasser de nye filtrene.
  • Til slutt lukker du døren, kobler til strømmen og trykker på av/på-knappen på displayet. 

Spørsmål og svar - FAQ

Mange lurer på hvorfor man skal bytte ventilasjonsfilter, og hvor ofte. Vi gir deg svarene.
Hvor ofte bør jeg bytte filter?
Dette avhenger av hvor høy luftforurensningen er i området du befinner deg.  For de fleste skal filter byttes minst én gang i året. Helsepersonell anbefaler å bytte filter to ganger i året for: personer som bor i større byer, strøk hvor det er mye svevestøv, pollenalleregikere.
Når bør jeg bytte filter?
Ventilasjonsfiltrene bør fortrinnsvis byttes før og etter pollensesongen. Dersom man bytter filter en gang i året så er det anbefalt i september/oktober.
Hvordan bytter man filter?
Du kan bytte filter i ventilasjonssystemet ditt på egenhånd ved å følge enkle trinn. Start med å slå av ventilasjonsenheten ved å holde av/på-knappen inne i 5 sekunder, trekk så ut strømledningen. Åpne døren til ventilasjonsenheten, og fjern det gamle filteret. Rengjør deretter området med en fuktig klut og plasser de nye filtrene. Til slutt lukker du døren, kobler til strømmen og trykker på av/på-knappen.
Hva er fordelene med å bytte filter?
Det gir mange fordeler ved å bytte filter, noen av de er blant annet: godt inneklima, bedre funksjonalitet på ventilasjonsanlegg, lavere energiforbruk (krever mer energi for å dra luft gjennom filteret), redusere sykefravær, lavere vedlikeholdskostnader.

Bestill filterabonnement fra Kardia

Når er siste gang du byttet ventilasjonsfilter? Med et filterabonnement fra Kardia slipper du å huske å bestille filter. Kardia sender et filter til deg regelmessig i posten. 
For å sikre god luftkvalitet og luftstrøm må du bytte filtrene i ditt ventilasjonsaggregat minst en gang i året. Hvis filtrene ikke byttes får også komponenten i ditt ventilasjonsanlegg kortere levetid, og garanti gjelder kun for ventilasjonsanlegg hvor filtrene byttes regelmessig.  
I støvete omgivelser bør filtrene skiftes hver 6. måned. Dette er spesielt relevant for områder der det pågår arbeider, eller i områder nær veier med tung trafikk.
Har du pollenallergi, anbefales det å bytte filter både før og etter pollensesongen. På den måten hindrer du at det ligger pollen i filtrene over vintertiden. Pollensesongen varer fra mars til september.
Kardia leverer høyeffektive filtre med ePM1 85% klassifisering.
Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
Helene Smogeli

Helene Smogeli

Markedssjef

blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

ABChus og E.A. Smith Byggern
Fremtidens byggeplasser samhandler i større grad med sine samarbeidspartnere. Bygger’n Proff har utfordret, vært ansvarlig, tilgjengelig og vist seg som en god samarbeidspart gjennom hele prosessen»
Husbank finansiering
Vi har et bredt utvalg av ferdighus, og fleste av våre boliger tilfredsstiller Husbankens krav til finansiering.
Hvordan spare strøm
Våre ferdighus leveres med smarthusteknologi som standard. Alt kontrolleres i mobil-applikasjonen, der du også har oversikt over morgendagens strømpriser. For deg som kunde betyr at du raskt og enkelt kan redusere strømutgiftene med tusenvis av kroner.