Ferdighuset Nevie: hjemme hos Victoria og Svein

image

ABChus møter Victoria hjemme hos ekteparet Victoria og Svein i deres nybygde ferdighus Nevie, på Jessheim. 

Victoria forteller at det nesten var litt tilfeldig at de valgte akkurat denne husmodellen. 

— Siden vi har en litt klønete tomt, var det ikke alle husmodeller som passet, vi var derfor nødt til å lete litt ekstra etter en husmodell som passet.

Victoria oppdaget husmodelle Nevie fra ABChus etter å ha bladd gjennom noen huskataloger. 

Victoria Lunde ønsker oss velkommen til Nevie

— Jeg løp til mannen min og sa “DU!! Jeg har funnet huset vårt!”, ler hun. Hun og mannen ble veldig glade for å finne husmodellen som passet, og at den i tillegg hadde hybel, ble en gledelig overraskelse. 

Da huset også viste seg å ha en hyggelig pris, i motsetning til andre hus de hadde sett på, var de ikke i tvil om at det var dette de ønsket å bygge.

— Vi tenkte derfor “Okey, let’s go for it!”.

Lune, varme farger og nyanser

Husets stue, som ligger i andre etasje, er varm, innbydende og har en god og romslig takhøyde. Stua oser “hjemmekoselig”. Veggene og taket er malt i lune, varme farger, og tente lys og fyr i peisen skaper en koselig atmosfære. 

— Vi har turt å være litt vågale med farger. Her har vi – eller egentlig jeg – kost med med å være eksperimentell, forteller Victoria. 

Eksempelvis er det ikke ett eneste hvitt tak i hele andre etasje, og Victoria mener det gjør noe med hele stemningen i huset. Hun anbefaler varmt å tørre å være vågal, som for eksempel ved å male taket i samme farge som veggene. 

Få en omvisning av hele boligen her:

Romslig kjøkken og utradisjonelle løsninger

— En annen ting vi liker svært godt med huset vårt, er den gode plassen vi har på kjøkkenet. Vi er glade i å lage mat, så vi er strålende fornøyd med å ha et stort kjøkken, sier Victoria. 

Kjøkkenet er så romslig at ekteparet har plassert en luksuriøs lounge-gruppe på kjøkkenet, istedenfor en spisestue. Denne gruppen bruker de til alt. 

— Det er her vi tar morgenkaffen, det er her vi sitter og prater sammen, og det er til og med her vi ofte underholder gjester. Om vi er mange plasserer vi bare noen små stoler rundt bordet, for alle elsker å sitte på kjøkkenet, stråler Victoria. 

Kreative løsninger

Huset har mange kreative løsninger, og det er en delikat og smakfull miks av forskjellige elementer fra ulike stiler – blant annet en vakker kombinasjon av skandinavisk og orientalsk stil gjennom hele huset. 

Victoria har også vært svært kreativ når det gjelder tilvalg og kreative løsninger. Den ene veggen på kjøkkenet er nemlig dekket i tre:

— Det vi har gjort her, er at vi rett og slett har tatt den samme parketten som vi har lagt på gulvet, og festet den til veggen. Vi har også brukt de samme listene som vi har på gulvet, slik at vi får en fullendt følelse og sammenheng i rommet, forklarer hun.

Ekteparet har også valgt tilvalg som parkett, tett trapp med eiketrinn, varmekabler i begge etasjer samt satt inn store vinduer i stua som sikrer en god utsikt fra 2. etasje som også slipper inn mye lys. 

Artig soverom med plassutnyttelse

Nevies hovedsoverom – som Victoria og Svein sover på – har i utgangspunktet lik takhøyde som det resten av stua i andre etasje har. 

— Jeg synes vi har et litt artig soverom. Vi kuttet takhøyden og lagde en hems, eller et slags loft istedenfor. Her oppbevarer vi bunader, klær, kofferter og lignende, utdyper Victoria. 

Paret synes det er utrolig praktisk, og synes det var supert å få muligheten å gjøre slike tilvalg. Da får man også den plassen man trenger til oppbevaring.

— Vi klatrer rett og slett opp og henter det vi trenger. Det er så praktisk, og utrolig hvor mye mer plass vi få. 

En praktisk underetasje med ungsomssone

Ekteparet har innredet Nevie slik at de har to hjemmekontorer. Ett i overetasjen i nærheten av kjøkkenet, og et i førstetasje. Sistnevnte fungerer også som soverom. Kontorene har god skapplass og en hyggelig stemning som legger til rette for konsentrert arbeid.

— Resten av første etasje består av mange praktiske rom – vaskerommet er for eksempel rett ved utgangen vår. Det er ikke så veldig stort, men det holder i massevis for oss. På tross av rommets størrelse, er det romslig og har gode oppbevaringsmuligheter.

I underetasjen befinner også ungdomssonen seg – med “ungdomsbad”, tv-stue og gutterom. 

— I denne avdelingen av huset er det enkelt og greit ungdommen som regjerer. Selv om han har et eget bad, er han nødt til å vaske badet selv hver eneste uke. Det er veldig bra! Ler Victoria. 

Lydtett vegg og tv-stue

Svein og Victoria valgte å ikke ha TV i stua oppe i andre etasje, istedenfor har de brukt et av rommene i den nedre etasjen til TV-stue. Det blir fort litt lyd med tenåringer i hus. Derfor valgte de å sette inn en lydtett vegg mot TV-stuen.

— I den grad man kan få en glassvegg lydtett, har vi hvertfall forsøkt. Jeg vil nok også si at det er en av de bedre investeringene vi har gjort, for da kan sønnen vår være her og game og spille med vennene sine, og lyden går ikke opp til oss, forklarer Victoria. 

TV-stuen har også en egen dør ut, som kan brukes som en egen inngang dersom ungdommen i huset har behov for det. 

Subtilt gutterom

I underetasjen befinner også gutterommet seg. Victoria medgir at gutterom ikke er lette å møblere, men Victoria ble fornøyd med ferdig resultat.

— Størrelsen på rommet er veldig fint – de trenger jo ikke mer. Sønnen min er også veldig fornøyd med det, sier hun.

I hele underetasjen har familien valgt mørke farger på veggene som de komplimenterer med hvite tak, men hun understreker at dette kan endre seg. 

— Hvite tak er foreløpig – det kan absolutt hende vi kjører på med å male taket etterhvert.

Under trappen har også familien satt opp en vegg, slik at de har fått enda mer lagringsplass.

God uteplass og stilfull hybelleilighet

Ekteparet har laget et uteområde som er litt mer privat takket være en tujahekk, og da særlig inngangen til hybelen. Husmodellen Nevie har nemlig en hybel som er på 22-23 kvadratmeter. 

— Vi leier ut hybelen til en leieboer, og for oss er det helt supert å kunne ha en passiv inntekt i en utleiedel. Det er både superviktig og veldig praktisk. 

I hagen har familien også laget en bålplass der det er plass til mange, som også er skjermet fra naboene med en tujahekk. 

Tips fra Victoria til deg

 — Mitt tips til deg som vil bygge hus tenker jeg først og fremst er å tørre å være vågal. Det er jo egentlig ikke så mye som til til sånn egenltig. 

Hun synes man skal tørre å bruke farger. 

— Mal taket om du ønsker det, og tenk utradisjonelt i forhold til plassering – og utvalg – av møbler. Vi har blandet møbler fra IKEA, noe er funnet brukt på Finn, og noe er investeringsmøbler fra Slettvold, avslutter hun.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Olav og Karen foran husmodellen Adele
Plantegninger
Små klosser av hus oppå stabler av mynter.

Hurtignavigering