Fjellhytte eller hytte ved sjøen?

image

Drømmer du om å bygge hytte? Hyttedrømmen er stor hos mange som ønsker et sted å koble av i helger og ferier – men hva er egentlig best av fjellhytte eller hytte ved sjøen?

Det er mange hensyn å ta når du skal velge hvor du ønsker å ha hytte. Her i Norge er vi ganske heldige som har mulighet til å oppleve snørike vintre og varme, deilige somre. Det er gode grunner for å gå for både sjøhytte og fjellhytte, og valget handler i stor grad om hvor du trives best.

Horisonten_77

Moderne hytte ved sjøen

Morgenbad, late dager på svaberg og sene kvelder på terrassen. Ei hytte ved sjøen er absolutt en drøm for mange som vil ha et sommersted med nærhet til bademuligheter. For det er hovedsakelig ei sommerhytte du får når du kjøper eller bygger hytte ved sjøen.

Les hyttemagasinet her

Lite kan måle seg med å våkne til bølgeskvulp og fuglekvitter. For de aller fleste går pulsen ned når man kommer på hytta og finner en deilig ro som man ikke har hjemme i hverdagen. Dette er også hovedgrunnen til at flere velger å kjøpe eller bygge sommerhytte ved sjøen. Hvem vet ­– kanskje er du heldig og får tilgang på en båtplass til en liten jolle eller fritidsbåt ved hytta?

Horisonten_soverom_sommer
Horisonten 77_spiseplass

Fjellhytte med ski in-ski out

image
Vinterfjellet

Spenn på deg skia etter frokost og tilbring dagen i bakken eller langrennsløypa. Hvis du trives på fjellet, er det absolutt verdt å vurdere en vinterhytte med skianlegg i nærheten. Det er mange flotte hytteområder i Norge med store, flotte skianlegg som for eksempel Hemsedal, Trysil og Hafjell – og stadig nye som bygges opp. Det er med andre ord mange muligheter til å skaffe en hytte på fjellet der du kan stå i alpinbakken eller gå på langrenn.

De fleste forbinder fjellhytte med vinteren, men ei fjellhytte kan som regel brukes året rundt. Fjellet har mye fint å by på hele året, med sin flotte fargeprakt på høsten, skimuligheter på vinteren, blomstring på våren og solrike dager på sommeren.

image

Ferdighytter til fjell og sjø

ABChus sine ferdighytter er funksjonelle, praktiske hytter som passer like bra ved sjøen og på fjellet. Behovet er ganske likt uansett hvor du skal bygge. Her er det blant annet overbygg over inngangspartiet slik at du slipper å måke snø før du kan gå inn i hytta. På benken utenfor inngangsdøren kan du nyte morgenkaffen i solveggen, eller ta en pust i bakken etter skituren.

Akrkitektene bak hyttene

Hyttene våre har store, åpne vinduer som slipper inn mye dagslys og gir anledning til å nyte utsikt over havet eller fjellvidda fra ulike vinkler. Oppholdsrommene (stua og kjøkkenet) er store og åpne med høyt tak som gir en ekstra romslig følelse.

Arkitektene har tatt utgangspunkt i å tegne hytter som er praktiske og funksjonelle med god plass til hele familien og eventuelle gjester. Med både en innebod og en utebod får du god plass til å oppbevare ski, akebrett, ved og annet utstyr som tar mye plass. Vi har både tradisjonelle og moderne hytter i 3 ulike størrelser.

Fjellhytte_ABChytta

Med kun 5 meter på møne, vil denne modellen gå innunder de fleste høydebestemmelser.

Tak over inngangsparti og utvendig bod var to ting som var viktig for meg i starten av prosessen, så dette fikk jeg på plass på tegningene i tidlig stadium. Det har også vært viktig for meg å tegne praktiske hytter etter å ha vært på hytteferie med lite lagringsplass og trange inngangspartier, sier arkitekt i ABChus, Anne Britt Kristiansen.

Kjøkken i fjellhytta 99

Byggesett hytte

Våre hytter passer like godt ved sjøen som på fjellet, og alle hyttene leveres som ferdig montert byggesett.

Byggesett montert:
Her får du yttervegger og tak, montert på en støpt betongplate du selv har besørget. Hytta er da ferdig utvendig og klar til beising. Mange ønsker selv å sette sitt preg på hytten, og yte egeninnsats, derfor er denne leveransen ikke inkludert, isolasjon, gulv, panel og øvrige innvendige materialer.

Prefabrikerte elementer
Hytta kommer i prefabrikerte elementer som er bygget innendørs på fabrikk i tørre og kontrollerte omgivelser. Elementene er sortert på lastebilene slik at de løftes over på sin plass med en gang. Hytta er tett etter ca en uke.

Kontakt oss allerede i dag, så finner vi den perfekte hytta for deg.

Fjellhytte kos

Skrevet av: Marianne@enklerevalg.no
Mediebyrå Enklere Valg

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering