Plantegning av trapp – hvordan løser vi trapp i ABChus?

image

Dersom du skal ha et hus med mer enn ett plan, vil du som regel også ha behov for en trapp. Trappen gjør adkomsten fra én etasje til en annen mulig, og er en nødvendig del av de fleste hus.

Her skal vi se nærmere på plantegning av trapp. Hvordan skal du tolke plantegninger av trapper, og hva bør du egentlig tenke på?

Hvordan ser en plantegning av trapp ut?

Når du ser på en plantegning av trapp, vil du vite nøyaktig hvor i boligen trappen er lokalisert, og hvor stor plass den tar. Vi i ABChus tegner inn eventuelle trapper i tegningene som presenteres for hver enkelt husmodell. Hvordan skal tegningen tolkes?

Dersom du for eksempel ser på tegningen av det populære ferdighuset Emilie, vil du se en plantegning med trapp fra begge plan. Du ser en pil i den ene enden av trappen, og denne viser hvilken vei du går når du går oppover.

Selve trappen er illustrert med en rekke streker som illustrerer trappetrinn. Ofte vil du se at deler av trappen er stiplet (ikke heltrukne steker), og dette viser at denne delen av trappen befinner seg i en annen etasje.

Plantegninger husmodellen Emilie fra ABChus hovedetasje

Hva vektlegger vi når vi lager plantegning med trapp?

Når vi i ABChus lager en plantegning som viser en trapp, er det viktig for oss at tegningen gir et realistisk og godt inntrykk av trappens plassering, retning og størrelse.

Når arkitektene våre designer hus, er de opptatt av å lage gode og funksjonelle trappeløsninger. Fra tegningen av ferdighuset Emilie, vil du for eksempel se at trappen er lekkert integrert i boligen – slik at den ikke tar opp unødvendig mye plass.

Trappen skal imidlertid ikke bare se bra ut og integreres inn i resten av boligen på en smart måte. Den også være komfortabel å gå i, og ha mål og rekkverk i henhold til byggtekniske forskrifter.

ABChus tilvalgstrappen Solveig fra Trapperingen

Velg en trapp som passer din stil

ABChus leverer vi Salvi i hvit med åpne trinn som standard, men du finner flere trapper som tilvalg. Du kan blant annet finne trapper i ulike materialer og utførelser. Kanskje du foretrekker åpne trinn og eik? Dette er bare én av mulighetene du får når du skreddersyr ferdighuset ditt.

Du kan uansett føle deg trygg på at trappene som følger med huset er trygge, funksjonelle, lekre og designet i henhold til byggteknisk forskrift.

Er du usikker på hvilket hus eller hvilke trappeløsninger som passer best for deg? Sjekk ut våre ferdighus med tilhørende plantegning av trapp, og la deg inspirere. Vi tilbyr gratis befaring av tomt, og kommer gjerne med anbefalinger og forslag underveis.

Sammen kan vi bygge drømmehuset ditt på en kostnadseffektiv og smart måte. Kontakt oss i dag om du har noen spørsmål om våre lekre ferdighus eller trapper!

ABChus tilvalgstrapp med stålspiler
ABChus tilvalgstrapp Erle fra Trapperingen

Ta en titt i vår huskatalog, eller bestill den hjem i posten.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering