Samme kjøkken i tre ulike stiler, få de beste tipsene til å skape stilen

image

Kjøkkenet er der vi møtes for å lage mat og være sammen. Det er ofte her vi har de gode samtalene, og her vi skaper mange av minnene våre som familie. Stilen du velger bør reflektere dere og skape stemningen dere ønsker, trender er mindre viktige. Her får du tipsene til å skape tre ulike stiler.

Lyst og nordisk

Dette er stilen for deg som liker den lyse, rene nordiske stilen. Den vil gi deg en følelse av ro og letthet, samtidig som den har varme. De lyse tresortene gir et levende og organisk uttrykk. Dette er en stil som passer godt til norske hjem. Her er det ikke vanskelig å se for seg at man rusler inn på kjøkkenet på morgenen, og lager seg en god kopp kaffe mens sola skinner inn av vinduet og lyser opp rommet.

Slik skaper du stilen

Det viktigste for denne stilen er den lyse fargepaletten, bruken av lyst treverk og organiske former. En lys varm beige vil være et godt valg på veggene, det er med på å gi varme til rommet og harmonerer godt med elementene i tre. Det er også lurt å male taket i samme farge som veggene. Det gir en mer flytende overgang og skaper en fin helhet.

En lys benkeplate i komposittstein er et godt valg. Den har et flott spill og den understreker den nordiske stilen. Velg møbler i lys nordisk stil, og dra gjerne inn naturen med store planter og greiner. Får du plass til en peis på kjøkkenet vil det være prikken over i-en. Kjøkkenfrontene er i fargen Østers Beige. Veggfargen er Washed Linen 10679 fra Jotun.

Kjøkkenet i funkishuset Arwen

Naturlig og kontinentalt

Her er det valgt en mørkere fargepalett og et mer sofistikert uttrykk. Det er en stil som gir ro og harmoni, samtidig som den har spennende detaljer og rene linjer.

Kjøkkenet i funkishuset Arwen

Slik får du stilen

Start med en rolig base med vegger, gulv og tak i ulike naturtoner, og tilfør spenning til rommet med detaljer som flotte statement-lamper i glass, og møbler i mørkt treverk, som for eksempel valnøtt. Her har vi malt den ene veggen og taket i en mørkere farge enn resten, for å skape liv til rommet og for å skape en spennende grafisk effekt. Helt matt kalkmaling er et godt valg.

En lys marmorert benkeplate understreker stilen. Det samme gjør keramikk, gammelt treverk, lin og andre naturmaterialer. Store magnoliagreiner i en flott stor glassvase vil være med på å løfte rommet. Veggfargene er Jotun Washed Linen 10679 og Muskatnøtt 1929.

Mørkt og maskulint

Hvis du er svak for mørke kjøkken, vil dette kjøkkenet være for deg. Det er eksklusivt og elegant, samtidig som det er nedtonet og lunt. Her får man lyst til å lage spennende retter og ta seg et glass vin mens det putrer på komfyren. Kjøkkenfrontene i brunbeiset treverk har et flott spill og skaper både varme og liv til rommet.

Kjøkkenet i funkishuset Arwen

Slik skaper du stilen

Velg mørke nyanser på tak og vegger. Til denne stilen er det ekstra fint å male taket. Det gir en helt annen effekt enn om taket hadde vært hvitt. Velg gjerne to nyanser på veggene for å skape en økt romfølelse. Veggen til høyre og taket, har fargen Muskatnøtt 1929 fra Jotun.

Hold hvitevarer, vask og armatur i svart, og topp med en sort benkeplate. Her er det valgt Fusion black benkeplate i komposittstein fra Drømmekjøkkenet. Den har et nedtonet men flott spill. Detaljer som skjærefjøler og kjøkkenredskaper i varmt tre, er med på å gi varme til rommet. De store messinglampene, sammen med den mørke peisen understreker den sofistikerte stilen.

Les også

Tips til deilig, sunn dessert - blåbærmuffins

Dette er sunne muffins som lynraskt stekes jevnt med Siemens 4D varmluft. Her skifter viften luftstrømmens retning og motvirker skjevsteking. Her får du oppskriften!

Ingredienser:

75 gram sukker
1/4 ts salt
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
90 gram kaldt smør i terninger
60 gram melk
1 stort egg
175 gram ferske blåbær
25 gram perlesukker til pynt

Kesamkrem:

3 dl vaniljekesam
1 ss brunt sukker, sukrin eller honning
1/2 ts malt kanel

HYGGE med ABChus - Blåbærmuffins

Still ovnen til 190 ℃ på varmefunksjonen 4D varnmluft.

Ha over de listede tørre ingrediensene i hakkebollen til en stavmikser eller en liten food-processor, kjør noen sekunder til godt blandet.

Ha i smøret og kjør 20 sek til godt blandet, før du gjentar med melk og egg.

Tilsett nå blåbærene og kjør maskinen noen sekunder videre bærene er såvidt blandet inn og noe opphakket. De skal ikke være helt finmalte.

Bruk to teskjeer og fordel massen oppi 10 stk muffinsformer på et stekebrett.

Stek i 18 minutter, til pent brunet.

Mens  muffinsene steker, rør sammen ingrediensene til kesamkremen.

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering