Stuen i husmodellen Arwen i tre ulike stiler, vi gir deg de beste tipsene

image

Stuen er hjemmets samlingspunkt. Det er her vi slapper av etter en lang dag, og her vi møtes med venner og familie. Stuen bør være et sted du trives og liker å være i. Med farger og interiør kan vi lage veldig ulike uttrykk. Her er samme stue i ferdighuset Arwen innredet i tre ulike stiler. Vi gir deg tipsene til hvordan du skaper stilen. 

Lyst og nordisk

Dette er stilen for deg som setter pris på ro og harmoni. Lyse duse farger, følelsen av luft og ikke minst masse lys som flommer inn av store vindusflater, kjennetegner denne stilen. Den lyse nordiske stilen passer ekstra godt til skandinaviske hjem.

Stuen i Arwen - lyst og nordisk stil

Slik skaper du stilen

Hold deg til en lys og naturlig fargepalett. En lys, varmbeige farge på vegger og tak, er et godt utgangspunkt. Det samme er et gulv i lyst tre. Sørg for godt med naturlig dagslys og bruk lyse, lette gardiner. Det kan være fint å ha noen vinduer som ikke har gardiner, da skaper du en litt strammere stil, og du får utnyttet dagslyset maksimalt. Hvis du har en fin utsikt, vil den også få ekstra oppmerksomhet.  

Velg lyse møbler og gjerne møbler i nordisk design, som disse Wegner-stolene, i lyst tre. Siden det er mange rette vinkler, i en stue som denne, blir det ekstra fint med et rundt spisebord og andre runde elementer som runde lyslykter, vaser og krukker. En stor, myk, lys sofa passer perfekt til denne stilen. Det samme gjør et lunt, langlugget, lyst teppe og en marmorkube som sofabord. Prikken over i-en er statement-lamper, som gjør mye ut av seg. Her er det valgt en stor taklampe med glasskupler over spisebordet, og designikonet Arco Gulvlampe med marmorfot over sofabordet.

Naturlig og kontinentalt

Denne stilen er lun, varm og naturlig og har et sofistikert uttrykk, med internasjonale referanser. Dette er en stue det er godt å komme hjem til uansett årstid. Den er både lys og mørk på samme tid.

Stuen i husmodellen Atwen - Naturlig og kontinentalt

Slik får du stilen

Her er det brukt kalkmaling både på vegger og tak. Det gir et helt matt uttrykk og en levende overflate. Det er brukt en mellom-beige farge på de største flatene og en mørkere beige på veggene ved sofaen, for å skape en naturlig sone og en lun følelse rundt sofaen.

Mørkt treverk, som valnøtt på bord og spisestoler, er flott og eksklusivt til denne stilen. Mørke, naturfargede lingardiner og en stor myk sofa i lin passer perfekt. Varier gjerne fargene på treverket ved å tilføre noen detaljer i mer gyllent tre, det er med på å skape liv til stilen.

Velg naturmaterialer som lin, bomull, skinn, gammelt treverk etc. Ha fokus på ulike strukturer og tilfør mønster og struktur som på teppet og veggdekorasjonene bak sofaen. En stor leirkrukke med ekstra store strå eller greiner passer godt inn. Lampen i bambus er som en skulptur i rommet.

Mørkt og maskuling

Denne stuen er elegant, samtidig som den er uformell. Maskulin og mørk, samtidig som den er lun og myk. Her får du lyst til å krype opp i den store sofaen med masse puter og varme pledd. Spisebordet innbyr til lange middager med gode venner foran peisen. Dette er en stue det er godt å være i.

Stuen i husmodellen Arwen - mørkt og maskulin stil

Slik skaper du stilen

Velg en mørk brun farge på veggene og mal også gjerne taket, enten i samme mørke fargen som veggene, eller i en lysere nyanse av veggfargen som her. Gå for mørke møbler, men ikke velg alt i samme farge.

Variér fargene fra sort til brunt og beige, da skaper du liv og lunhet. Store dramatiske malerier bak veggen, som tar opp fargen i rommet, passer perfekt. Det samme gjør tunge mørke gardiner fra gulv til tak, og lamper som gjør mye ut av seg. Det blir ekstra flott om du velger lamper i røykfarget glass. Det er med på å understreke den sofistikerte stilen.

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering