Eneboligdrøm med ABChus: – Det har alt vi hadde sett for oss

image

Å bygge enebolig kan være en krevende og tøff prosess. Men da Jannicke Valen fant et rimelig ferdighus fra ABChus gikk prosessen raskt, og hun bor nå i drømmehuset på Nesodden!

Av: Chili Media Foto: Jannicke Valen/@aimforhappiness

Når interiørdesigner og stylist, Jannicke Valen, er i gang med søndagsfrokosten, er det utsikten mot Bunnefjorden som gjør at helgeroen raskt senker seg. For syv år siden flyttet hun og mannen inn i et hus på 140 kvadratmeter fra ABChus, nydelig plassert på en solrik høyde på Nesoddens østside.

– Jeg er en visuell person, og brukte en stor skissebok der jeg samlet planene for alle valgene jeg ønsket i huset. I boken hadde jeg blant annet tatt vare på et bilde som ga meg en visjon om hva slags hus jeg ønsket å bo i, forteller hun.

– Bildet var av en kvinne som sto ved kjøkkenbenken, og utenfor kjøkkenvinduet tittet hun ut mot et vakkert magnoliatre. Jeg er selv glad i natur og sjø, derfor var målet mitt å sette opp et hus i naturlige omgivelser. Som interiørdesigner prøver jeg å ta med elementer inn fra naturen i form av forskjellige materialer eller farger.

Jannicke synes det er fantastisk å endelig bo i et hus med sjøutsikt, hvor lyden av trafikk er byttet ut med lyden av måkeskrik og trebåter, og med nydelig panoramautsikt fra takterrassen. Familien var innom en rekke husleverandører før de fant huset ved navn «Emilie» fra ABChus.

Eneboligdrøm med ABChus - Jannicke Valen/Aimforhappiness

FUNKISHUS: Emilie er et ferdighus med elementer fra funkisstilen. Interiøret er nøye planlagt av Jannicke, med vakre detaljer som fanger oppmerksomheten din.

Et ferdighus med praktiske planløsninger

Boligen fra huskatalogen til ABChus ved navn «Emilie» kjennetegnes blant annet av en god planløsning og store vindusflater som gir både lyse og luftige rom. Noe hele familien kan bekrefte.

– Vi ønsket det luftig og lyst, og var opptatt av hvor på tomten huset ble plassert i forhold til solen. Nå ser vi sjøen fra alle rom, og har panoramautsikt på taket. Disse tomtene er sjeldne på Nesodden, og vi ønsket å utnytte den fine utsikten til det fulle.

– Mannen min, Esben, elsker de romslige rommene, og han er også veldig fornøyd med plasseringen i forhold til lyset, solen og utsikten. Han jobber som filmfotograf og er nok over gjennomsnittet opptatt av lys. Takterrassen er han også veldig glad i, og hele familien elsker strandlivet, så vi elsker at det kun er to min til stranda!

Også jentene deres på 12 og 6 år er storfornøyde med huset.

– De elsker hvordan jeg har innredet barnerommene deres med tanke på at de skal inspireres til lek. Heldigvis er de like glad i sjø og strand som vi er, og fra tidlig om våren til sent på høsten er vi nesten bare ute.

Eneboligdrøm med ABChus - Jannicke Valen/Aimforhappiness

BYGGE HUS: Familien er storfornøyd med huset, der det er godt med lys og luft i alle rom.

Merk at bildene som er vist er ment som illustrasjoner, og kan fravike fra boligene som blir vist.

God kundeservice og oppfølging

Med to barn er Jannicke godt fornøyd med å ha to funksjonelle bad og store, fine soverom der solen titter lekent fram på morgenkvisten. For Jannicke var det to hovedgrunner til at ABChus ble et soleklart valg da de skulle bygge hus.

– Først og fremst var det kundekontakten i ABChus. Vi opplevde en trygghet fra start til slutt i prosessen. ABChus var med oss på tomtebefaring før vi fant tomten vi landet på, og de hadde dessuten gode forslag til hvor huset skulle plasseres i henhold til solforhold.

Hun forteller at det var mange som i begynnelsen mente at de burde bygge huset på bakkeplan, som ville gitt dem en helt annen utsikt enn det de har i dag.

– Boligkonsulenten til ABChus hadde stålkontroll på solforholdene slik at huset ble optimalt plassert. Nå ser vi sjøen fra alle rom!

Jannicke forelsket seg dessuten i arkitekturen og utformingen av husmodellen «Emilie».

– Jeg falt for byggestilen og utformingen. Det er et vakkert hus i funkisstil!

Eneboligdrøm med ABChus - Jannicke Valen/Aimforhappiness

FORNØYD MED FERDIGHUS: Jannicke Valen er veldig fornøyd med at hun valgte et ferdighus fra ABChus

Et moderne hus med store vinduer og gode tilvalg

Jannicke har ingen gardiner hjemme, da hun elsker å stå opp med solen. Derfor er hun også veldig fornøyd med de store vinduene i ulike formater, som er dominerende for mange funkishus.

– Med funkishus handler det også om å gi tilbake det vi tok fra naturen i utgangspunktet. Og nettopp det har de klart å gjøre da de bygde dette huset. Det ligger så vakkert til med naturen rundt oss, og med store vinduer virker alle rommene mye luftigere.

Av tilvalg valgte Jannicke glass på terrassen ved siden av kjøkkenet og stuen. I hele underetasjen har de også valgt å ha varmekabler i gulvene, så når de fyrer på vinteren blir det godt og varmt i hele huset.

– En annen ting vi setter stor pris på er at det på sommeren er svalt inne, til tross for at solen står og steker på huset dagen lang. Det er det som er så utrolig praktisk med smarthus! Det er god lufting og ventilasjonen er så bra!

Eneboligdrøm med ABChus - Jannicke Valen/Aimforhappiness

FERDIGHUS: Alle boligene til ABChus leveres standard med smarthusteknologi, som er bra for både strømregningen og klimaet i boligen.

– Jeg er også glad i stemningsbelysning, og fikk muligheten til å sette inn dimbare spotter både på kjøkken, bad og kjellerstue. Belysningen har virkelig mye å si for atmosfæren i huset, derfor er jeg glad vi fikk muligheten til å påvirke hva slags belysning vi ønsket.

Som interiørdesigner tipser hun om at du alltid bør vurdere belysning i sammenheng med hva rommet skal benyttes til, og at det skal henge sammen.

– Et hjemmekontor trenger for eksempel god belysning, mens en stue trenger mer stemningsbelysning. Alltid når jeg innreder tenker jeg på at det skal tilpasses også når det gjelder belysning. Et barnerom kan med fordel ha en mer leken belysning, mens en smal trapp burde ha belysning i trinnene.

Eneboligdrøm med ABChus - Jannicke Valen/Aimforhappiness

BELYSNING: Belysning i er viktig for å skape en god atmosfære i rommet, og interiørdesigneren deler gjerne av sine tips.

Fikk god hjelp med finansiering og søknader

– De hjalp oss virkelig med alt, forteller Jannicke om finansieringsprosessen og søknadsprosessen.

Det gjorde byggeprosessen mye lettere for familien. Med et nytt hus er det dessuten lite vedlikehold, noe som gjør at hverdagen går mye lettere for familien på fire. Og absolutt – et mye rimeligere valg enn dersom de skulle bygget et hus på egenhånd.

– Jeg har en onkel som er arkitekt, og da han fikk se tegningene og huset var han ikke i tvil om at dette var et godt valg av både leverandør og hustype. Alt fra materialer, til de ulike tilvalgene, og den gode oppfølgingen vi har fått. Vi er virkelig strålende fornøyde med vårt hus fra ABChus, som rommer alt det vi hadde sett for oss!

Eneboligdrøm med ABChus - Jannicke Valen/Aimforhappiness

EN DRØM: Fra takterrassen har familien flott utsikt utover Bunnefjorden.

 5 tips til innredning, interiør og farger:

Eneboligdrøm med ABChus - Jannicke Valen/Aimforhappiness
  • – Tenk alltid på stemning og hvilken følelse du ønsker i rommene. Et soverom skal være godt å sove i, og da er for eksempel duse og mørke grønntoner fine. Mal gjerne taket!
  • – Våg å leke litt med interiøret og fargene. Det går fort å male om. Men et tips for ikke å gå lei fargene så fort, er å fargesette hele hjemmet helhetlig.
  • – Gå for gjenbruk og gjør det ekstra personlig med for eksempel maling eller nye elementer som nye håndtak.
  • – Velg god kvalitet for holdbarhet. Det er også bedre for miljøet.
  • – Gjør det personlig med elementer som forteller noe om menneskene som bor i hjemmet.  

5 tips når du skal bygge hus:

Emilie_familien Valen på Nesodden
  • – Ta hensyn til omgivelsene både i forhold til hva du ønsker, men også hva som passer inn på den aktuelle tomten når det gjelder arkitektur/husmodell.
  • – Om det er mulig, plasser huset slik at du får mest mulig naturlig lys inn i boligen.
  • – Følg med i prosessen og kommuniser dine ønsker tydelig med byggeleder eller innleid interiørdesigner.
  • – Et gode tips er å bruke en interiørdesigner hvis du selv ikke har muligheten til å være hands on for å få det slik du ønsker. Det gir en trygghet i en prosess som kan være ganske så intens.
  • – Velg smarte løsninger som du vil ha glede av i mange år.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering