Ferdighuset Arwen: Hjemme hos Kari Anne og Øivind

image

ABChus møter Kari Anne og Øivind hjemme hos paret i deres nybygde ferdighus Arwen i Malvik kommune utenfor Trondheim.  

Tomten – som paret kjøpte i 2018 – ligger nært vannet, med en vakker utsikt utover Trondheimsfjorden. Funkishuset til Kari Anne og Øivind, Arwen, er plassert i all sin prakt midt på tomten.

Flyttet nærmere familie

Arwen_Melvik Trondheim

Paret bodde tidligere på Vestlandet, frem til de flyttet for et halvt år siden inn i det nye huset som skuer utover vakker vann og natur. 

— Datteren vår bor i Trøndelag, og er selvsagt hovedgrunnen til at vi valgte å flytte til Trondheim. På denne måten kommer vi både nærmere henne og barnebarna våre. 

Lys, lun og romslig stue med vakker utsikt

Kari Anne og Øivind sin husmodell Arwen har oppholdsrom i 2. etasje og består av hovedsoverom, tilhørende bad, kjøkken, spisestue og sofakrok. Hele etasjen har god takhøyde takket være mønt tak – noe Øivind synes særlig spiller godt med de store vinduene i hele 2.etasje, som gir kjøkkenet og stuen en vakker utsikt utover Trondheimsfjorden.

— Vi har god utsikt og ser langt utover fjorden. ABChus hjalp oss med å plassere huset perfekt på tomten, slik at vi ser solen gå ned hver kveld. Det gir oss en følelse av å være midt i naturen, smiler Øivind.

ABChus hjemme hos Kari Anne og Øivind

Elegant hovedsoverom med eget bad

Paret har også sitt eget soverom oppe i hovedetasjen.

— Vi liker svært godt å ha vårt eget soverom oppe i umiddelbar nærhet til kjøkken, spisestue og sofakrok. Det gir oss veldig mye å ha det sånn, mener Øivind.

Inngangen til hovedsoverommet blir introdusert til oss med eget Walk-In-Closet med speildører som gir oss en romslig romfølelse. For å sikre nok skapplass har paret satt inn ekstra skap på rommet. 

— Og, noe av det viktigste – hovedsoverommet har sitt eget bad! Det består av store, elegante fliser og overflater med moderne detaljer. Øivind og Kari Anne er enige om at beliggenheten er uvurderlig, og er noe de er svært fornøyd med. 

Hovedsoverom hjemme hos Kari Anne og Øivind i Arwen
Arwen bad tilknyttet hovedsoverom

Mørkt, delikat kjøkken

Romslig kjøkken fra Drømmekjøkkenet i husmodellen Arwen

Resten av hovedetasjen er malt i en lys, lun beige farge, og byr på en romslig stue med spisestue og åpen kjøkkenløsning med kjøkkenøy. 

Stuens varme farge står i elegant kontrast til de mørke møblene i spisestuen, og kjøkkenet.

— Kjøkkenet til Arwen var opprinnelig hvitt, men vi valgte det mørke kjøkkenet Metro fra Drømmekjøkken som tilvalg, forteller Kari Anne.  

Paret ønsket også godt med sitteplasser på kjøkkenet, og valgte en kjøkkenøy med god størrelse og lengde. På denne måten kan de bruke øya til å stryke klær, og sitte på datamaskinen. 

Peisovn med tre glassvinduer

Ikke langt fra kjøkkenet er også peisen, som har en minimalistisk og elegant stil. Peisens tre glassvinduer sørger for at man kan se flammen både fra spisestuen, stuen, så vel som kjøkkenet.

— Peisen kom ubehandlet slik den står her, men kan også males i samme farge som veggen, forteller hun.

Utsikt fra kjøkken over stue i funkishuset Arwen

Første etasje

I husets første – eller nedre – etasje er det hele fire soverom, et bad samt et vaskerom. Kari Anne og Øivind har også valgt planløsningen for Arwen som har mulighet for utleiedel. I tillegg har de også omgjort et av soverommene til en stue, for å få flere rom å oppholde seg i.

— Vi har også satt inn glassdører her, noe som gir bedre lys i hallen, og bedre utsikt ut mot sjøen, forteller Kari Anne.

Arwen første etasje
ABChus Entré i ferdighuset Arwen

Reiser mer sjeldent på hytta

På spørsmål om hva Kari Anne er mest fornøyd med, er det tydelig at hun synes det er vanskelig å velge én ting:

— Jeg liker meg godt på kjøkkenet og ved kjøkkenøya og i sofakroken. Nedenunder liker jeg også godt å være, men siden vi bare er to personer har vi ikke brukt dette området så mye ennå.

Øivind nikker seg enig, og skyter inn at han også trives veldig godt i huset. Faktisk trives han så godt i huset at han reiser mer sjeldent på hytta enn han gjorde tidligere.

Tilpasset huset slik de ønsket

Kari Anne og Øivind er svært fornøyd med funkishuset Arwen

Selv om paret valgte et funkis ferdighus fra ABChus, hadde Øivind og Kari Anne mange muligheter for å gjøre tilpasninger for å få huset akkurat slik de ønsket. 

— Huset ble i utgangspunktet levert med vinduslister, men vi tilpasset huset slik at vi fikk listfrie vinduer. Kjøkkenet endret vi fra et hvitt, til et mørkt kjøkken, i tillegg til at vi også inkluderte en kjøkkenøy på kjøkkenet, ramser Kari Anne opp.

De er enige om at kjøkkenøya har vært svært praktisk, og ikke minst estetisk fint.

— I tillegg har vi også oppgradert gulvet til et laminatgulv, og i samme slengen oppgraderte vi også trappetrinnene slik at de matchet gulvet. 

Garasje og pergola

Ferdighuset Arwen er i utgangspunktet et moderne funkishus med 5 soverom og oppholdsrommene i 2. etasje. Øivind og Kari Anne hadde imidlertid litt større tilvalg de ønsket å gjøre på huset.

— Vi hadde jo også lyst å bygge en garasje opp til huset, noe vi fikk gjort samtidig som vi bygget resten av boligen. ABChus var svært hjelpsomme, og hjalp oss med tekniske tegnere som tegnet tilbygget vårt med garasje og takterrasse eller pergola på taket av garasjen.

Grunnmuren ble støpt samtidig som resten av huset.

— ABChus var til god hjelp da vi ønsket å bygge garasjen i tillegg, og de ga oss råd om å ta kontakt med de entreprenørene som allerede var på huset. Vi fikk da et pristilbud og forholdt oss til dem via ABChus, noe som var veldig enkelt, sier Kari Anne.

ABChus hjemme hos Kari Anne og Øivind

Firma som leverte komplett bolig

Paret har bygget hus før, men forteller at de denne gangen ønsket at et firma skulle ha det meste av det praktiske ansvaret for å bygget huset.

— For oss var det viktig å finne et firma som kunne gi oss en komplett bolig. Altså at vi slapp å tenke på å innhente anbud på håndverkere og at vi kunne få et helt ferdig, komplett hus.

De fant det de ønsket i ABChus.

— Hos ABChus kunne vi få en komplett bolig, og få nyttige råd og veiledning på veien i vår leting etter hvilken husmodell vi ønsket å bygge. 

Inkludert i prisen hos ABChus var også prisen på grunnmur. Kari Anne og Øivind synes det var veldig bra å deilig å slippe å innhente anbud på grunnmur.

Arwen_Melvik Trondheim

En ryddig prosess

— Jeg synes husbyggerprosessen med ABChus har vært ryddig. Under prosessen har de gitt oss kontinuerlig viktig informasjon om alt mulig, som for eksempel hvordan Arwen skulle plasseres på tomten vi hadde kjøpt, sier Kari Anne.

 Og ikke minst hva slags tilvalg vi hadde mulighet til å velge mellom. 

Kari Anne forteller at det var mange valg å ta, men at hun og Øivind fikk gode råd og veiledning av ABChus under hele prosessen, noe som føltes trygt. 

— Noen ting er det selvsagt alltid når man har gått inn i et stort samarbeid som det å bygge hus, men alt i alt er vi svært fornøyd med hjelpen vi fikk, og ikke minst hvordan det ble til slutt, sier Kari Anne. 

Angrer ikke på noe

— Det har generelt vært en god prosess med kontakt med ABChus og boligkonsulentet, og har vært et veldig bra samarbeid vil jeg si. 

Ifølge Kari Anne hjalp det også at paret har bygget både hus og hytte før – de visste hvordan de skulle unngå å gjøre samme feil som de gjorde første gang, og andre ting som de ønsket å gjøre annerledes.

Tips fra Kari Anne og Øivind til deg som vil bygge hus

På spørsmål om hvilke tips paret har til deg som drømmer om å bygge egen bolig, vil de råde deg til å tenke nøye gjennom hvilke behov du har, og hva slags hus du ønsker å bygge.

— For oss var det for eksempel viktig at vi hadde tenkt igjennom at vi ønsket oss et hus der vi kunne tilbringe mesteparten av tiden i andre etasje, på en flat tomt slik som nå. Basert på dette valgte vi også husmodellen Arwen fra ABChus som passer vårt behov, sier Kari Anne.

— Når det skal sies har jeg bladd litt i katalogen til ABChus, og det er mange fine hus der – det er ikke bare Arwen jeg kunne tenke meg å bygge for å si det sånn! Men alt i alt er jeg svært fornøyd med huset vårt, avslutter Øivind.

Hjemme hos Kari Anne og Øivind i husmodellen Arwen

Ta en titt på FERDIGHUS her

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

image
Hvordan spare strøm
Leonora tomannsbolig

Hurtignavigering