Funkis som modulhus?

image

De siste årene har funkishus, ofte bare kalt funkis, blitt stadig mer populært her til lands. Det er som om funkis-bølgen skyller over oss. Nå er det til og med mulig å bygge funkis som modulhus, noe som var helt utenkelig da funksjonalismen var på høyden av sin popularitet i mellomkrigstiden.

Modulhus fordeler

Det skyldes i stor grad at produksjonsmetodene har blitt langt mer avanserte og sofistikerte, men også at den moderne funkis-stilen ikke er så bundet til å bygge i stålarmert betong som pionérene innen funksjonalismen var i sin tid. I dag bygges mange av funkishusene i treverk – og dermed er de godt egnet til å bygges som ferdighus i moduler, eller elementer om du vil. Husene bygges ganske enkelt i moduler som lages på fabrikk, kjøres ut på byggeplass og settes sammen der.

Denne måten å produsere hus på er forbundet med flere fordeler, blant annet at:

  • Byggetiden reduseres. Dette skyldes at produksjonen av modulene skjer parallelt med at byggetomten klargjøres. Mens tomten klargjøres og fundamentene settes på plass, kan fabrikken produsere modulene som så transporteres til byggetomten. Dette resulterer i at hele prosessen går raskere og mer effektivt enn ved tradisjonell bygging.
  • Presisjonen blir høyere og andelen feil lavere. Dette kan tilskrives fabrikkens bruk av avanserte verktøy og teknologi som sikrer nøyaktige mål og perfekt utførelse. I tillegg gjennomfører fabrikken strenge kvalitetskontroller for å redusere forekomsten av feil og mangler. Dette resulterer i en høyere kvalitet på det ferdige produktet og mindre potensielle problemer under byggeprosessen.
  • Miljøvennlighet ved å bygge modulhus. Modulhusproduksjon er en miljøvennlig byggemetode. Fabrikken bruker mindre materialer og generelt produserer mindre avfall enn ved tradisjonell bygging. Dette resulterer i at det totale materialsvinnet er minimalt. I tillegg til å bruke miljøvennlige materialer og prosesser i produksjonen, tilbyr ABChus også bærekraftige energiløsninger for sine modulhus.
  • Fuktighetsinnholdet i treverket er svært lavt. Dette oppnås fordi produksjonen skjer i et kontrollert miljø, der fuktighet og temperatur optimaliseres for å redusere fuktighetsinnholdet i treverket. Dette bidrar til å øke holdbarheten og levetiden til huset, og forhindrer problemer som råte og mugg.

Modulhus gir deg lavere pris

Bygging av modulhus er også en kostnadseffektiv måte å skaffe seg et funkishus på. Fabrikken har avanserte produksjonsmetoder og kan derfor tilby et bredt utvalg av ferdighusmodeller til en rimelig pris. Sammenlignet med tradisjonell bygging, der det ofte kan være store kostnader forbundet med prosjektledelse og entreprenører, kan kunder hos ABChus være trygge på at de får et komplett prosjekt til fast pris. Dette gjør det enklere å planlegge økonomien og unngå uforutsette kostnader underveis i byggeprosessen.

I sum gir det en lavere pris på funkishuset du drømmer om – dette er trolig den rimeligste måten å skaffe seg et funkishus på. Og hos ABChus får du prisen allerede nå. Nora, et moderne hus med stramme linjer og spennende løsninger. Vi er ganske sikre på at du må ut med høyere beløp dersom du vil bygge et mer industrialisert funkishus, blant annet fordi det krever mye betong og lenger byggetid.

Ikke noe problem! Sammen med våre dyktige boligkonsulenter og tekniske tegnere, finner vi frem til de gode løsningene som passer deres behov. Når vi så er enige om hva dere ønsker og hva som kan bygges på tomten, skisserer vi dette opp og gir dere en pris på prosjektet, som dere kan vurdere og studere videre.

Funkishus Nora

Nora har pulttak med takvinkel på seks grader og skiller seg derfor noe fra de klassiske funkishusene som har flatt tak. Like fullt er det et hus med tydelige funkis-referanser. Blant annet den kvadratiske formen, den åpne planløsningen i første etasje og de horisontale vindusbåndene på husets fremside.

Komplettbolig – skaff deg funkishus uten overraskelser

Nora er en del av Komplett-serien til ABChus. Det er hus som er designet ut fra hva våre kunder har fortalt oss om sine ønsker for en drømmebolig. Disse har vi kombinert med vår tekniske ekspertise om hvordan du bygger ferdighus best og mest effektivt. Som et resultat har vi utviklet forskjellige hus med planløsninger og design som er gjennomtenkt og tilrettelagt for familielivets ulike stadier.

I samarbeid med interiørkonsulenter er farger, overflater, kjøkken og innredning av baderom valgt med fokus på kvalitet og trender. Du kan velge å bygge huset som det er designet i utgangspunktet, eller du kan velge i en rekke tilvalgsmuligheter.

Huskatalogen er bare starten på reisen mot drømmehuset og gir dere en pekepinn på hva som kan bygges. Detaljene og de gode rådene får dere kostnadsfritt av oss i ABChus.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering