Hjemmekontor har blitt den nye normalen

image

Hjemmekontor har blitt den nye normalen for mange av dem som ikke er avhengig av fysisk oppmøte på arbeidsplassen. Og selv om vi begynner å se lyset i enden av korona-tunellen, er det mye som tyder på at måten vi reiser og jobber på kommer til å forandre seg for alltid. Trolig kommer flere til å jobbe mer hjemmefra enn tidligere – både fordi det er mer effektivt, mer fleksibelt og bidrar til mindre reising og utslipp.

Et godt hjemmekontor er imidlertid avhengig av at du har noen forutsetninger på plass. For det første bør du ha et eget rom som hjemmekontor – å jobbe på stua eller kjøkkenet er nemlig ikke optimalt over tid. Med et eget rom kan du i større grad skape et skille mellom jobb og fritid, slik at du får en større følelse av at du kommer og går på jobb. I ABChus har vi valgt å vektlegge store soverom – dermed er det gode muligheter for å etablere hjemmekontor på soverommet i våre husmodeller.

Et godt kontor er stille

En annen ting, er at du bør ha muligheten til å stenge lyden ute slik at du kan jobbe uforstyrret selv om barna kommer tidlig hjem fra skolen eller likende. Du kan få som tilvalg kompakte dører som gir vesentlig bedre lydisolering enn de rimeligste dørene. Ved å bruke dørkarmer med dempelister sørger vi for enda bedre lyddemping.

Luna hjemmekontor

Uansett hvor du bygger et ABChus, får du også helt nye og moderne vinduer med trelagsglass. De holder selvsagt godt på varmen, men er også gode på å dempe lyd. Selv om det ikke er dedikerte lydvinduer, vil du merke stor forskjell dersom du flytter fra en eldre bolig med vinduer som er 20 – 40 år gamle. Det er særlig en stor fordel i områder med trafikkstøy eller sentrumsnære områder med litt folkeliv utenfor

Den viktige belysningen

For at du skal klare å konsentrere deg og holde fokuset hele arbeidsdagen, spiller belysningen en viktig rolle. Uten godt lys vil du ganske fort bli uopplagt, trøtt og sliten i øynene. Her er våre beste tips til belysning på hjemmekontoret:

Våre beste tips:

  • Bruk en lampe som sprer lyset godt for å få god generell belysning i rommet. Det er ofte en fordel å bruke en taklampe til dette.
  • På pulten kan du med fordel bruke en justerbar lampe for direkte/punktbelysning der du jobber. Bruker du penn og papir når du jobber, bør lampen lyse fra motsatt side av hånden du skriver med for å unngå plagsomme skygger.
  • Bruk gjerne en lampe til å lyse opp veggen bak PCen – det reduserer kontrastene.

Alle våre soverom har selvsagt vindu, som sørger for at du får rikelig med dagslys på hjemmekontoret. Det er en stor fordel, men det kan være smart å plassere PCen slik at dagslyset ikke faller rett på skjermen og gir deg utfordringer med plagsomt gjenskinn og kontraster.

Soverom i Alexandra

Ønsker du litt inspirasjon, ta en titt i vårmagasinet her: LES HER

Solskjerming

Slike utfordringer kan imidlertid løses ved å montere solskjerming. Av innvendige løsninger, kan vi både nevne rullegardiner, plisségardiner, persienner og effektgardiner. Når det gjelder utvendig solskjerming, er ZIP-screens et svært populært og godt valg, men utvendige persienner er også meget effektive. En stor fordel med utvendig solskjerming er også at solvarmen dempes i vesentlig grad – faktisk kan screens stoppe opptil 90 % fra solvarmen i å komme inn i huset. Det er ikke så dumt når solen steker ute mens du prøver å få gjort unna et ærlig dagsverk på hjemmekontoret. Sjekk ut Utedesign for inspirasjon.

Legg vekt på komfort og ergonomi

På jobben har du trolig en behagelig kontorstol og en pult som er tilpasset dine behov, slik at du kan sitte behagelig og jobbe i time etter time. Det bør du også tenke på når du skal jobbe hjemmefra – derfor er det smart å bruke litt tid på å finne både pult og stol som passer til dine behov. Har du mange digitale møter kan det også være smart å investere et skikkelig headset eller ørepropper som er behagelige å bruke over lang tid. I dag finnes det et stort utvalg av trådløse headset og ørepropper som kan være fornuftig å se nærmere på.

Balansert ventilasjon

Har du hjemmekontor i et ABChus kan du forresten være sikker på at luftkvaliteten er ivaretatt. Alle våre hus leveres med balansert ventilasjon med varmegjenvinning som sørger for optimal luftomskifting slik at du ikke trenger å være bekymret for at luften i rommet skal bli dårlig. Varmegjenvinningen sørger for at varmen i luften som sendes ut av boligen brukes til å varme opp den friske luften som er på vei inn – ergo vil du ikke oppleve noe form for kald trekk. Det er en stor fordel i de kalde periodene av året.

PS! Det er lurt å tenke på akustikk på hjemmekontoret. Romklang er blant annet ubehagelig når du deltar i digitale møter eller snakker i telefonen. For å få bedre akustikk kan du for eksempel gjøre enkle ting som å sette inn stoffmøbler, henge opp gardiner eller å legge et teppe på gulvet. Andre muligheter er å montere spilehimling i taket eller et felt med spiler på en vegg – det er både bra for akustikken og ser stilig ut.

Klikk deg inn for å lese den digitale huskatalogen. Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering