Har du en tomt hvor du planlegger å bygge hus? Da vurderer du kanskje å gjøre jobben selv, slik at prosjektet kan bli så rimelig som mulig. Når du skal bygge hus fra bunnen av, står som regel valget mellom byggesett, arkitekttegnet hus og ferdighus. Vi skal her forklare deg forskjellen, og se nærmere på hva de ulike løsningene innebærer. 

Hvordan bygge hus selv?

Det er ikke tvil om at det å bygge hus kan være en dyr prosess. Mange ønsker derfor å bygge hus selv. Noen velger da å bestille et byggesett fra en husleverandør, eller å få hjelp av en arkitekt. Når huset skal bygges kan du hyre inn håndverkere og en byggeleder. Fordelen ved å bygge hus selv, er at du hele veien kan ta del i prosessen.

Byggesett

Om du velger å kjøpe et byggesett, får du et sett bestående av alle delene du trenger for å kunne sette huset sammen. Du bør også få tegninger som viser fremgangsmåte og planløsning.
Et husbyggesett inkluderer som regel alt fra tak og vinduer, til yttervegger og gulv. Dette kan variere fra leverandør til leverandør.
Det å bygge hus med byggesett kan ofte være en tidkrevende prosess, og det kreves en del logistikk og planlegging. Om du skal bygge selv med byggesett for hus, er det også viktig å sette seg inn i alt av bestemmelser og regler.

Bygge hus selv med hjelp fra arkitekt

Det er også mulig å bygge hus selv ved å kontakte en arkitekt som kan tegne et hus for deg fra bunnen av. Disse tegningene må så gjennomgås av ingeniører, og de fleste velger å få hjelp av håndverkere til å utføre selve byggeprosessen.
Dette er som regel et dyrere alternativ enn å benytte seg av et husbyggesett, men en god løsning om du har spesifikke ønsker for design og planløsning.

Bør du bygge eget hus selv, eller velge et ferdighus?

Selv det å bygge et lite hus kan være veldig tidkrevende, og krever gjerne at du selv tar på deg jobbe som prosjektleder for byggeprosessen. Et alternativ er derfor å velge et ferdighus, noe du blant annet kan finne hos oss i ABChus.
Et ferdighus er enkelt forklart et prefabrikkert hus, gjerne i form av et byggesett som settes opp på byggeplassen på kort tid. Mange av delene er imidlertid bygget nesten ferdig på fabrikken, slik at det blir mindre arbeid på selve byggeplassen. Dette fører også til at prosessen går raskere.
Du får også hjelp til å bygge huset av dyktige håndverkere, og kan derfor se frem til et nøkkelklart hus. Du slipper å delta i byggeprosessen selv.
Dersom du ønsker å bygge hus selv, bør du være innstilt på mye planlegging og logistikk. Om du helst vil slippe dette, og samtidig spare tid, er som regel et ferdighus det beste valget.

Hva er inkludert i vår faste pris?

  • Smarthus
  • Komplett kjøkken fra Drømmekjøkkenet/Hvitevarer fra Siemens
  • Parkett i begge etasjer
  • Malte gipsvegger med listefritt i himlingen
  • Flislagte bad - varmekabler på baderom og entré
  • Teknisk enhet fra Kardia og Støpt plate/grunnmur
  • Vi har kort byggetid!
  • Gratis tomtebefaring og plassering av huset i 3D på tomten

Bygg hus med våre ferdighus

Om du har tomten, har vi huset! ABChus har et bredt utvalg av ferdighus, og du kan velge mellom mange ulike modeller, vi har både moderne hus, klassiske hus, funkishus og herskapelige hus. Det er også mulighet for flere tilvalg til din bolig.
Kontakt oss i dag for befaring på tomten din, og få hjelp til å velge et ferdighus som oppfyller alle ønsker og krav. Med vår hjelp kan du bygge nytt hus på 1, 2, 3!
Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se hele 34 unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Stuen i husmodellen Arwen - mørkt og maskulin stil
Stuen er hjemmets samlingspunkt. Det er her vi slapper av etter en lang dag, og her vi møtes med venner og familie. Stuen bør være et sted du trives og liker å være i. Med farger og interiør kan vi lage veldig ulike uttrykk. Her er samme stue i ferdighuset Arwen innredet i tre ulike stiler. Vi gir deg tipsene til hvordan du skaper stilen. 
Nelly tilpasset skråtomt
Dersom du drømmer om å bygge hus på tomten din, har du kanskje sett for deg at huset skal stå klart innen en viss tid. Før huset er nøkkelferdig, er det imidlertid mye som skal planlegges, fraktes, bygges og ferdigstilles. For mange er det store spørsmålet som følger: hvor lang tid tar det å bygge hus om du benytter deg av ferdighus? Her finner du svaret!
Uterom Adele skråtomt
Finnes det noe bedre enn deilig varme sommerdager og lange lyse sommerkvelder? Uteplassen er kanskje det viktigste rommet vårt, i hvert fall nå når vi har muligheten for å være mye ute. Men hva kan man gjøre for å skape et koselig uterom som man virkelig har lyst til å være i? Her får du 10 gode tips, som kan hjelpe deg til å skape den gode stemningen.