Inspirasjon til deg som drømmer om å bygge hus

image

Interiørdesigneren avslører kriteriene som er sentrale for å skape et drømmehus, og gir gode råd for innredning, design og inspirasjon til kjøkkenet – husets kjerne.

Drømmer du om å bygge hus?

For de fleste handler det ofte ikke om byggeprosessen – som du helst vil skal gå så raskt som mulig. Det handler om resultatet. Det handler om å skape et drømmehus for fremtiden – for deg og for familien din.

I ABChus er vi opptatt av å bygge raskt og effektivt, men resultatet er akkurat like viktig for oss som for deg som kunde.

I tillegg til at vi gir kundene våre et hus av høy kvalitet, er vi opptatt av at boligen gir et godt grunnlag for innredning og møblering.

Før vi i det hele tatt begynner planleggingen av din bolig, har vi derfor dyktige interiørdesignere med på laget, som sørger for at du har det beste utgangspunktet for å skape ditt drømmehus.

Hvordan skape et drømmehus?

I en tidlig fase av et boligbyggeprosjekt, er det ikke sikkert at du vet hva du ønsker deg. Det handler om å orientere seg og hente inspirasjon. Hvilke «fine hus» finnes på markedet? Hvilke kriterier ligger til grunn for et drømmehus for andre boligbyggere?

– Jeg tror et funksjonelt og praktisk hus er med på å definere et drømmehjem, sier Kristin Lindhjem. Hun er gründer og eier av Studio Lindhjem og interiørdesigner for ABChus.

– Et fint hus eller et drømmehjem trenger absolutt ikke å være et slott, så lenge du har et praktisk hus med gode planløsninger. Et fint hus henger ofte sammen med et ryddig hus. Smarte løsninger for oppbevaring og et vaskerom der barna kan gå rett inn og ta av seg skittent yttertøy bidrar til et ryddig hjem, forteller hun.

Interiørdesigneren forklarer at det først er når de funksjonelle og praktiske løsningene er på plass, at du kan begynne å se på innredning, interiør og møbler.

Da handler det om å ha rom og plass til tingene som er viktig for deg.

– Vi nordmenn bruker 70 milliarder kroner på oppussing i året – ikke inkludert møbler. Det sier mye om hva vi setter pris på, og hvor viktig hjemmet er for oss. I en hektisk hverdag ønsker vi å komme hjem til et hus der vi trives. Et hjem der vi kan senke skuldrene fra hverdagens mas og kjas, forklarer interiørdesigneren.

– Et fint hus eller et drømmehjem kan godt være et lite hjem, så lenge hjemmet er perfekt for deg og din familie, og møter deres behov.

Wide soverom

Derfor skiller ABChus seg ut fra andre husleverandører

Komplettboligene til ABChus er tegnet og designet med fokus på kunden. Dette er for at du skal ha det beste utgangspunktet for å skape ditt drømmehjem.

– Jeg liker veldig godt at ABChus tenker på kunden. De har forstått at det er viktig for nordmenn å ha det fint rundt seg. Det er hentet inn interiørdesignere for interiørvalgene i boligene, noe som viser at dette er en utbygger som har forstått viktigheten av å spille på lag med trendene, forklarer Lindhjem.

Dette er noe som gjør at ABChus skiller seg ut fra andre husleverandører på markedet.

– Vi har jobbet med leverandørene for å få en klassisk hvit base i husene som utgangspunkt, i istedenfor fargen bomull, og har endelig fått gehør. Nå som nordmenn har mer farger i hjemmet er det viktig med en nøytral base, slik som klassisk hvite dører og lister. Bomull har litt gult i seg og kan derfor påvirke veggfargen, sier hun.

– I tillegg er har vi gått bort i fra standard prosjektgulv med gylden farge, og har innført både parkett og laminat med en kaldere og mer moderne tone som gir et tidsriktig utrykk.

Kjøkkenet i komplettboligene har også fått en forandring som følger dagens trender.

– Kjøkkeninnredningen er endret fra hvite til grå fronter, som vi har sett mer av i det siste. Nordmenn er lei av hvite kjøkken. Frontene er moderne, samtidig som det er en farge som vil holde seg like aktuell i mange år. Kombinasjonen av det flotte furu-gulvet og de grå frontene gir et godt grunnlag å bygge videre på for de som skal flytte inn, sier eksperten.

Inspirasjon til kjøkkenet

Kjøkkenet er et rom som er ekstra viktig i et hjem, uansett om du skal kjøpe bolig eller bygge hus. Og det er slett ikke rart – ifølge interiørdesigneren er kjøkkenet husets kjerne.

– Det er her vi lager mat, til og sammen med, menneskene vi er glad i. Det er et rom vi bruker mye tid på, enten du lager mat, tar ut av oppvaskmaskinen eller tar deg en kopp kaffe. Det er et rom som tiltrekker mennesker – kjøkkenet er for eksempel det rommet der barna først kommer løpende inn, straks de har kommet inn døren, sier Lindhjem.

Kjøkkenet i tomannsboligen Noelle. Et moderne kjøkken fra Drømmekjøkkenet, med sorte detaljer.

Da er det ikke overraskende at store deler av de 70 milliardene nordmenn bruker på oppussing går til kjøkken. I tillegg bruker vi mye tid på å orientere oss, hente inspirasjon og planlegge.

Og her er det mange som starter med å hente inspirasjon på blogger, Instagram og Pinterest, hvor kategorier som kjøkken, kjøkkeninspirasjon, kjøkkendesign og kjøkkeninnredning, gir hundretusener av treff.

Det viktigste er likevel utformingen av kjøkkenet.

– Det er viktig med et praktisk kjøkken som er funksjonelt. Det skal ikke være for lang avstand mellom vask, vaskemaskin og komfyr. Det skal være godt å arbeide på kjøkkenet. Som interiørdesigner tenker vi derfor at disse elementene skal plasseres i en trekant, forteller Lindhjem.

– Kjøkkenet er det vi har brukt mest tid på i boligene til ABChus, og vi har fått god hjelp av leverandøren Drømmekjøkkenet til å kartlegge hva som er etterspurt og hva kundene vil ha.

Og det er spesielt en ting som går igjen – kjøkkenøy.

– De fleste komplettboligene til ABChus har en kjøkkenøy med plass til sitteplasser eller barstoler. Kjøkkenet er et samlingspunkt, og vi ønsker å gjøre plass til de gode samtalene rundt en kjøkkenøy mens du lager mat eller gjør andre ting, sier hun.

Samling rundt frokostbordet

Hvert kjøkken i komplettboligene til ABChus tilpasses huset – avhengig av hvor stort huset er og hvor mange som skal bo.

Innredning av kjøkken

Det at et ferdighus er komplett utstyrt med kjøkken og kjøkkeninnredning, betyr ikke at det vil bli identisk som hos naboen. Det finnes mange muligheter for å påvirke designet etter at du har tatt over huset.

– Et lekkert og smart grep for å gjøre kjøkkenet mer personlig kan være å klinke til med noen fine fliser, og her er det veldig mye kult du kan gjøre. Som for eksempel å legge marmorflis i fiskebeinsmønster, forteller Lindhjem.

I tillegg finnes det en rekke muligheter for å supplere med hyller og dekorasjon.

– Vi har vært forsiktig med overskap på kjøkkenet i boligene, spesielt det moderne. Det gir mulighet for å gjøre kjøkkenet mer personlig med stilige hyller og sette frem det du er glad i – som noen flotte keramikkrukker du kjøpte en gang i Italia, et fint servise, eller krydder og urter.

– Bruk også veggene til å henge opp bilder – det gjør straks kjøkkenet mer personlig.

Boligmesser og interiørmesser

Mange som ønsker å bygge hus oppsøker boligmesser for å hente inspirasjon og se hvilke alternativer som finnes på markedet.

Men hvilke messer er mest aktuelle, og hva burde du se etter og spørre om?

– Det er veldig fint å dra på boligmesser for å bli kjent med markedet, se på husmodeller og sammenligne priser mellom husleverandørene. I tillegg er det kunnskapsrike personer der som kan svare på alle spørsmålene dine med en gang, forteller Lindhjem.

– Skal du hente inspirasjon til innredning, interiør og møbler, vil jeg heller anbefale å dra på en interiørmesse, eller hente inspirasjon andre steder.

Dette er fordi boligmessene ikke består av interiør i like stor grad som interiørmessene, men av husleverandører og leverandører innen kategorier som er mer praktiske, slik som markiser og takstein.

De fleste boligmesser og interiørmesser blir holdt to ganger i året – vår og høst. Sjekk gjerne utstillere før du tar turen, så er du sikker på at du får svar på alle spørsmålene dine.

Gratis katalog

Ønsker du enda mer inspirasjon, se vårt tilbud av ferdighus og priser i vår huskatalog.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering