Ikke rart at stadig flere velger ferdighus

image

Når du skal bygge drømmehuset, vil du gjerne ha høy kvalitet til en rimelig pris. I tillegg er det en fordel hvis du kan flytte inn så raskt som mulig. Takket være konseptet «ferdighus», er dette en drøm som enkelt kan oppfylles. Med økende byggekostnader og tidspress, er det ikke overraskende at stadig flere velger ferdighus. Konseptet tilbyr en kostnadseffektiv og tidsbesparende løsning for å bygge et nytt hjem. Dette er spesielt attraktivt når du vurderer kostnadseffektive ferdighus, som gir deg muligheten til å realisere drømmen om et nytt hjem uten å bryte banken.

Billig ferdighus: En rimelig og effektiv måte å bygge drømmehuset ditt

– Det er stor variasjon i hva folk ønsker seg. Noen vil gjerne ha et hus som er spesialtilpasset, men svært mange ønsker at huset kommer fiks ferdig, sier Per Morten Døhl Petersen, salgssjef i ABChus.

Salgssjef ABChus Per Morten Døhl Petersen

Og det er ikke så rart. De fleste av oss har ikke alle forutsetninger for å ta alle viktige valg når det kommer til det å bygge hus. Alt fra å vite hvilke fargepalett du bør gå for, hvilke materialer du bør velge og hvilke løsninger som er best.

– Det er mange som har ti tommeltotter og ikke har kunnskap om husbygging, og som mye heller vil bruke tiden sin på andre ting – på fritid og aktiviteter med familie og venner, sier Petersen og forklarer videre:

– For de fleste er hverdagen utrolig hektisk, og vi kjenner på skyldfølelse fordi vi jobber så mye og ikke følger opp barna nok. Skal du i tillegg bruke tid på å bygge hus så kan det blir for mye, og da er det mye enklere å kjøpe et ferdighus der alt gjøres for deg.

Tiden er med andre ord moden for ferdighus, og det er stadig flere som går for nettopp denne løsningen. Komplettserien fra ABChus, som er en serie nøkkelferdige hus, er blant de rimeligste ferdighusene på markedet som møter behovene for den nye husdrømmen.

– Det er ikke så rart at stadig flere velger ferdighus. Folk vil gjøre det lettest mulig for seg selv, og ha tid til andre ting. Hittil i år er snittandelen vår på kompletthus 48 prosent, så vi ser at det er langt flere som har fått opp øynene for å velge en komplett ferdig bolig, forteller Petersen.

Håndverkere på byggeplass

Små ferdighus: En praktisk og økonomisk løsning

For de som søker en mer økonomisk og bærekraftig boligløsning, kan små ferdighus være et utmerket valg. Disse kompakte boligene, som ofte er rundt 60 kvadratmeter, er designet for å maksimere effektiviteten og funksjonaliteten av hver kvadratmeter.

Små ferdighus er produsert i fabrikker og deretter transportert til byggeplassen for montering, noe som reduserer byggetiden og gir en mer kostnadseffektiv byggeprosess. De er også kjent for å være mer miljøvennlige enn tradisjonelle boliger, med mindre materialsvinn og ofte høyere energieffektivitet.

ABCKonsept tilbyr en rekke små ferdighus, inkludert modellene Fossekall, Måltrost og Sisik. Disse husene er designet for å fremme en enklere livsstil, økonomisk overkommelighet og bærekraftighet. De er ideelle for de som verdsetter økonomi, enkelhet og miljøvennlighet, eller har en liten tomt.

Mikrohus eller små ferdighus er en utmerket løsning for de som ønsker å redusere deres fotavtrykk, både økonomisk og miljømessig. De gir en unik mulighet til å eie et hjem som er tilpasset dine behov, uten å bære den økonomiske byrden og miljøpåvirkningen av et større, tradisjonelt hus.

Pris på ferdighus og nøkkelferdig hus

Å velge et ferdighus er ikke bare enklere for deg som skal bygge, men det kan også bli langt billigere enn hvis du skal bygge selv. Grunnen til dette, er at ABChus bygger etter elementmetoden, som innebærer at husets byggesett bygges innendørs på en fabrikk under tørre og kontrollerte forhold, og kan raskt monteres på tomten. Akkurat dette gjør våre rimelige ferdighus til et attraktivt alternativ spesielt for nybyggere.

– Elementmetoden gjør at selve byggeprosessen er raskere og mer effektiv, og det medfører langt mindre materialsvinn. Håndverkerne bygger de samme modulene hver gang, slik at prosentandelen for feil blir mindre og presisjonen høyere. Og hver gang vi bygger så bygger vi litt raskere, sånn sett kan du spare inn penger, forklarer Petersen.

Alt produseres innendørs og pakkes helt tett før det sendes til byggeplassen, derfor utsettes materialene for minimalt med vær og vind.

– Vanligvis når du kjøper materialer ligger fuktighetsinnholdet på 18-22 prosent, men hos oss er det helt nede på 12 prosent. Fordelen med dette er at det blir mindre bevegelighet i treverket og dermed høyere kvalitet på modulene, legger han til.

Denne måten å bygge på gjør at du unngår forsinkelser og uforutsette utgifter underveis i byggingen – det gir deg forutsigbarhet og trygghet, både når det gjelder tid og pris. Men hva er egentlig prisen på et nøkkelferdig hus?

Hos ABChus kan du få en komplett ferdig bolig av høy kvalitet, til en pris på mellom 19.000 og 22.000 kroner per kvadratmeter. Våre ferdighus representerer en blant de mest kostnadseffektive boligalternativene på markedet. Noe som gjør dem til et fremragende valg for de som er på jakt etter prisgunstige og kvalitetsrike boligløsninger.

– I dag er ferdighus fornuftig priset. Mye av grunnen til at prisen er så bra, er fordi alt er planlagt og ferdig. Siden vi kan gjøre mye av byggingen på fabrikken får vi lavere kostnader, som gjør at vi kan selge ferdighus til en god pris.

Små besparelser her og der skaper til slutt en større sum, som kommer kunden til gode, sier Petersen.

HVA ER INKLUDERT I LEVERANSEN?

 • Smarthus
 • Komplett kjøkken fra Drømmekjøkkenet/Hvitevarer fra Siemens
 • Parkett i begge etasjer
 • Trapp fra Trapperingen
 • Malte gipsvegger med listefritt i himlingen
 • Flislagte bad - varmekabler på baderom og entré
 • Teknisk enhet fra Kardia; alt det tekniske til huset er samlet i ett skap med hvite, slette skyvedører
 • Støpt plate / grunnmur er inkludert
 • Vi har kort byggetid!
 • Gratis tomtebefaring og plassering av huset i 3D på tomten

Funkishus eller klassiske hus – hva kan du velge mellom?

Å bestemme seg for hvilken fargepalett du skal gå for, og hvilken parkett, fliser og innredning du skal ha, er en vanskelig prosess. Du skal tross alt tenke helhetlig og finne noe som passer gjennom hele huset. Med ferdighus er alt gjennomtenkt og du slipper også denne bekymringen. Dette er enda en grunn til at forholdvis billige ferdighus er et attraktivt alternativ for mange.

– Vi har brukt en interiørarkitekt som har sett på kommende trender, og laget fargepaletter som er gjennomgående gjennom i hele huset, slik at du får en rød tråd. Det er en plan med alt, og alt er tenkt på, slik at du skal slippe å bruke masse tid på design, forteller salgssjefen.

Noen drømmer om et ferdighus i funkisstil, med flatt tak, firkantet fasong og mye glass, mens andre ønsker en mer tradisjonell husmodell. ABChus har ferdighus i to stilretninger; moderne og klassisk, og den største etterspørselen er etter moderne hus.

Funkishus Nora

– Mange synes at funkishus er kult. Det å lage en industrialisert versjon av et funkishus kan bli dyrere, siden det består av mye betong. Et hus med pulttak kan likevel gi en opplevelse av at det er funkis, vi kaller det «moderne hus», sier Petersen.

Noomi er en krysning av en moderne og klassisk bolig, som har truffet godt hos folk. Det er en modell som er helt komplett, og som vi i fjor solgte 90 stykker av. Aurora, og Emilie er også eksempler på krysninger mellom en tradisjonell og moderne bolig, som kanskje kan gi litt av den funkis-følelsen, legger han til.

Rimelige ferdighus til enhver smak

Hvilke typer hus vi ønsker oss varierer fra familie til familie. Noen trenger stor plass, andre trenger mindre plass, og noen ønsker ferdighus med utleie. I tillegg må du også ta hensyn til tomten du skal bygge på, og kanskje betyr det at du må velge mellom små ferdighus, smale ferdighus, eller et hus som passer på skråtomt.

– Vi har ferdighus som passer til de fleste tomter, men vi kan nok ikke klare å treffe på absolutt alle. Det kommer helt an på størrelsen på tomten din og hvilke bestemmelser som ligger til grunn på området, forklarer Petersen.

Noen husmodeller er spesielt tilpasset skråtomt, smal tomt eller flat tomt, men det er heller ikke uvanlig at en må tilpasse terrenget litt. Noen tomter vil også kunne sette noen begrensninger for hvordan du kan bygge, enten på grunn av kommunale bestemmelser eller heftelser, eller på grunn av tomtens størrelse og topografi.

– Med ferdighus vil det naturligvis være et litt mer begrenset utvalg, men til gjengjeld vil hustypene være mye bedre planlagt og gjennomtenkt. Vi vil også jobbe med å utvikle nye modeller, for å treffe flere typer tomter, sier Øyvind Vedvik som er fagansvarlig teknisk tegning i ABChus.

– Med ferdighus vil det naturligvis være et litt mer begrenset utvalg, men til gjengjeld vil hustypene være mye bedre planlagt og gjennomtenkt. Vi jobber stadig med å utvikle nye modeller, for å treffe flere typer tomter, sier Øyvind Nilsen som er ansvarlig for teknisk tegning i ABChus.

Likevel finnes det et godt utvalg av husmodeller som skal møte de fleste ønsker i ABChus, og passe til de fleste tomter – også til skråtomt. Og med tiden vil dette utvalget sannsynligvis bli enda større.

– Vi har ferdighus som passer til de fleste tomter, men vi kan nok ikke klare å treffe på absolutt alle. Det kommer helt an på størrelsen på tomten din og hvilke bestemmelser som ligger til grunn på området, forklarer Petersen.

Fra bestilling til levering

 • Bestilling: Din reise med å bygge ditt ferdighus begynner med en boligprat med vårt salgsteam. Her vil vi diskutere dine behov, ønsker og budsjett.
 • Tilbud: Etter diskusjonen vil vi utarbeide et tilbud som inkluderer en detaljert plan for ditt nye hjem. Når du har godkjent tilbudet, går vi videre til neste trinn.
 • Produksjon: Produksjonen av ditt ferdighus starter på vår fabrikk. Her bygger vi alle hovedkomponentene, inkludert vegger, tak, bad og mer. Dette gjøres under kontrollerte forhold for å sikre den høyeste kvaliteten.
 • Transport: Når produksjonen er fullført, transporterer vi ditt ferdighus til byggeplassen din. Vårt erfarne team av byggere vil deretter montere huset på tomten din. Denne prosessen er kjapp og effektiv, noe som betyr at ditt nye hjem vil være klart for innflytting på kort tid.
 • Inspeksjon: Ved levering gjennomfører vi en grundig inspeksjon av huset sammen med deg. Dette er for å forsikre oss om at alt er som det skal være, og at du er helt fornøyd med ditt nye hjem.

Denne punktlisten gir en klar oversikt over prosessen fra bestilling til levering av ditt ferdighus.

Utforsk våre tilbud: Du kan også ta en titt på vårt komplette utvalg av ferdighus i vår huskatalog. Her finner du et bredt spekter av rimelige ferdighus som passer for enhver smak og budsjett.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering