Slik tegner våre arkitekter de populære husmodellene

image

Vi i ABChus er stolte av å ha så mange populære ferdighus, og mye av æren for dette tilfaller arkitektene som står bak hvert enkelt hus. Alle våre husmodeller er tegnet av dyktige og kreative arkitekter med øye for detaljer og gode planløsninger.

Har du noensinne lurt på hvordan en arkitekt går frem når et hus skal tegnes? Her forklarer vi hvordan arbeidsprosessen til våre arkitekter er!

Hvordan starter våre arkitekter prosessen med å tegne et hus?

Ferdighusene du finner hos ABChus settes opp av ferdigproduserte elementer som lages på en fabrikk, og som deretter monteres direkte på byggeplassen. Det hele starter med at en arkitekt planlegger og finner inspirasjon til et nytt drømmehus.

I planleggingsprosessen kan en arkitekt la seg inspirere av klassiske eller moderne elementer. Målet er å tegne et hus som ikke bare ser bra ut, men som også er funksjonelt og praktisk.

Arkitekttegnede hus blir til gjennom skissering

Alle arkitekttegnede hus – inkludert ferdighus – blir gradvis til gjennom skissering. Innledningsvis vil arkitektene tegne en grov skisse.

Skissen viser huset som planlegges i grove trekk, og inkluderer for eksempel vinduer, vegger og dører.

Forprosjekt: Fra skisse til mer detaljert arkitekttegning

En arkitekt vil som regel også ha et forprosjekt, der bygningens gjennomførbarhet, og andre kriterier vurderes. Det blir for eksempel vurdert i team av ingeniører, kalkulatører og tekniske tegnere, om huset er forskriftsmessig, og hvorvidt energibruken er gunstig.

Skissen er nå mer detaljert, noe som betyr at man har en innholdsrik arkitekttegning som viser nøyaktige mål, plasseringer av vinduer etc.

Må man kontakte et arkitektkontor?

Mange drømmer om et hus som en arkitekt har tegnet, da disse ofte skiller seg ut i form av smarte og lekre løsninger. Det er imidlertid ikke slik at du trenger å kontakte et arkitektkontor og betale i dyre dommer for å få en spesialtegnet arkitekt-enebolig.

Du kan også finne et fiks ferdig arkitekttegnet hus hos ABChus. Husene er allerede tegnet av en arkitekt, og blir deretter tilgjengelige for alle som ønsker å realisere et byggeprosjekt. På den måten blir også prisen litt mer budsjettvennlig.

Hvordan velge riktig hus designet av arkitekt?

Dersom du er på jakt etter et arkitekttegnede hus, finnes det altså to hovedmuligheter. Du kan få en arkitekt til å tegne et hus fra bunnen av kun til deg, eller finne et arkitekttegnet ferdighus. Sistnevnte er det klart enkleste og mest økonomiske.

Du har dessuten mange valgmuligheter, både når det gjelder design, stil, størrelse og planløsning. Noen foretrekker moderne funkishus, mens andre liker best de klassiske husene. Hos ABChus finner du noe for enhver smak.

Tenk over hvilke kvaliteter du ser etter i et hus, og hva som passer til budsjettet ditt. Husk også på at det er mulig å tilpasse løsningene etter egen smak, dersom du har behov for det.

Bestill et arkitekttegnet ferdighus!

Hos ABChus kan du enkelt bestille et ferdighus som er designet av en arkitekt. Utforsk våre moderne, herskapelige, klassiske og funkisinspirerte hus, og finn ditt drømmehus på 1, 2, 3.

Vi kommer på gratis befaring på tomten din, og kan vise deg hvordan huset vil se ut gjennom 3D-løsningen vår.

Ta kontakt med oss i dag for å få hjelp til å bygge din generasjonsbolig!

Ta en titt i vår huskatalog, eller bestill den hjem i posten.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering