Finnes det noe bedre enn deilig varme sommerdager og lange lyse sommerkvelder? Uteplassen er kanskje det viktigste rommet vårt, i hvert fall nå når vi har muligheten for å være mye ute. Men hva kan man gjøre for å skape et koselig uterom som man virkelig har lyst til å være i? Her får du 10 gode tips, som kan hjelpe deg til å skape den gode stemningen.
Lag ulike soner
Hvis du har en stor terrasse eller en romslig hage, er det lurt å lage ulike soner. Én sone kan være en sitteplass med sofa og stoler, en annen kan være en spiseplass, eller du kan ha en egen sone med behagelige solsenger.
Skap gode rammer rundt uteplassen
Mange setter opp en platting og glemmer rammene rundt. Sørg for noe som rammer inn uteplassen, det vil gjøre uterommet koseligere, og i tillegg skjerme mot både vind og innsyn.
Hold deg til én fargeskala
En fargeskala kan for eksempel være klare farger, jordtoner, pastellfarger, maritime blåfarger og lignende. Ved å holde deg til samme fargeskala vil du skape en fin helhet.
Skap liv med tekstiler
Puter, pledd og tepper er med på å gjøre uteplassen ekstra koselig. Det er faktisk en av de største feilene mange gjør. De bruker bare putene som fulgte med hagemøblene. Pluss på med ekstra puter, da øker kosen med en gang.
Uteplass i husmodellen Nevie som vist på bildet, kan du se her.
Bland ulike teksturer og mønstre
Det blir fort kjedelig om alt er ensfarget og i samme tekstur (for eksempel bare glatte puter). Sørg derfor for å bruke ulike teksturer og mønstre for å skape liv.
Lag sommerstemning med detaljer
Bruk detaljer som skjell, strå, sommerhatter, treperler og lignende som gir assosiasjoner til sommerliv. Da får du automatisk sommerstemning.
Lyslykter er et must
Bruk dem både på bord og på gulvet og sett gjerne sammen ulike høyder også. Med elektriske kubbelys slipper du å tenke på at de blåser ut.
Varme er viktig
Selv på gode sommerdager i Norge blir kveldene kjølige. Men det finnes heldigvis mange gode varmeløsninger. Terrassevarmere, varmelamper til taket, peisbord, bålfat og mye mer. Velg den som passer deg best. Men sørg for å ha muligheter for å varme opp uteplassen.
Abchus
AbchusAbchus
Uteplass i Adele tilpasset skråtomt som vist på bildet, kan du se her.
Planter i krukker skaper stemning
Krukker med grønne planter er gode til å ramme inn uteplassen. Plassér dem gjerne i hjørnene av uteplassen, eller foran enden av sofaen. Bruk gjerne mange ulike planter. Strå er også veldig dekorative. Velg planter som passer til klimaet du bor i og gjerne planter som ikke trenger alt for mye stell. Det aller viktigste med uteplassen er å gjøre den til et fristed der du kan slappe av og ikke trenger å holde på med alt for mye. Gjør den derfor praktisk med gode løsninger. Da er det bare å lene seg tilbake og nyte de gode dagene, som vi forhåpentlig vil få mange av fremover.
Klikk deg inn for å lese den digitale huskatalogen. Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se hele 34 unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Stuen i husmodellen Arwen - mørkt og maskulin stil
Stuen er hjemmets samlingspunkt. Det er her vi slapper av etter en lang dag, og her vi møtes med venner og familie. Stuen bør være et sted du trives og liker å være i. Med farger og interiør kan vi lage veldig ulike uttrykk. Her er samme stue i ferdighuset Arwen innredet i tre ulike stiler. Vi gir deg tipsene til hvordan du skaper stilen. 
Nelly tilpasset skråtomt
Dersom du drømmer om å bygge hus på tomten din, har du kanskje sett for deg at huset skal stå klart innen en viss tid. Før huset er nøkkelferdig, er det imidlertid mye som skal planlegges, fraktes, bygges og ferdigstilles. For mange er det store spørsmålet som følger: hvor lang tid tar det å bygge hus om du benytter deg av ferdighus? Her finner du svaret!
Adele herskapelig bolig
Har du en tomt hvor du planlegger å bygge hus? Da vurderer du kanskje å gjøre jobben selv, slik at prosjektet kan bli så rimelig som mulig. Når du skal bygge hus fra bunnen av, står som regel valget mellom byggesett, arkitekttegnet hus og ferdighus. Vi skal her forklare deg forskjellen, og se nærmere på hva de ulike løsningene innebærer.