Under ferdighus presenterer vi plantegninger for hver etasje slik at du ser rominndelinger og arealer. Her kan du lese litt om boligord og uttrykk.
Bruksareal (BRA) Arealet innenfor ytterveggene. Det betyr at BRA viser deg hvor mange kvadratmeter du har til disposisjon innvendig i ditt hus. BRA måles fra innvendig vegg i alle gjeldende etasjer. Der det er skråtak er BRA målsatt der høyden er 1,9 m + 0,6 m ut (i henhold til gjeldende bestemmelser).
Boligareal (P-ROM)
Er boligens primære rom. Sekundære rom er hovedsakelig bod, tekniske rom og garasje.
Bebygd areal (BYA)
Er et fotavtrykk av bygget sett i fugleperspektiv. Mål er tatt fra ytterkant av utvendig panel. For de modellene med balkong er søylepunkt og arealet inn til byggekroppen medberegnet (i henhold til gjeldende bestemmelser).
Grunnflate
Er målet på ytterkant av grunnmur
Gesimshøyde
Er skjæringspunktet mellom tak og vegg. Måles fra terreng etter gjeldende bestemmelser for boligområdet.
Mønehøyde
Er høyeste punkt på et hus. Måles fra terreng etter gjeldende bestemmelser for boligområdet.
Oppløft/ark
Er tak som er løftet opp slik at rom i andre etasje får vinduer og høyere knevegger.
Saltak
Er et yttertak med to like, motstående sider som har fall, oftest mot langsidene. Sidene møtes i et møne som normalt er det høyeste punktet på taket
Pulttak
Er et yttertak med én side som har fall.
FDV-dokumentasjon
Er en forkortelse for forvaltning, drift og vedlikehold og brukes i forbindelse med bygg og anlegg. Det er en samlebetegnelse for aktiviteter og kostnader (FDV-kostnader) gjennom objektets totale levetid, fra overtagelse etter nybygging til utrangering eller riving.
Helene Smogeli

Helene Smogeli

Markedssjef

blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se hele 34 unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

null
I hele oktober kan du være med i trekningen av flotte premier. Det du må gjøre er å skanne QR-koden vår, og bestille huskatalogen enten hjem i posten eller lese den digitalt her via vår hjemmeside.
null
Vil du vinne den utrolig lekre VisionLine bålbøtten i metall fra Peisselskabet? Verdi kr. 4990 per stk. Perfekt for å skape ekstra kos og for å få mest mulig ut av høstdagene.⁠
null
Dalen Bygg og Anlegg i Rykene utenfor Arendal satser nå i ferdighusmarkedet i Agder. Selskapet har inngått samarbeidsavtale med ABChus, og tror potensialet i lokalmarkedet rundt Arendal og Kristiansand er opptil 10 hus årlig.