Under ferdighus presenterer vi plantegninger for hver etasje slik at du ser rominndelinger og arealer. Her kan du lese litt om boligord og uttrykk.
Bruksareal (BRA) Arealet innenfor ytterveggene. Det betyr at BRA viser deg hvor mange kvadratmeter du har til disposisjon innvendig i ditt hus. BRA måles fra innvendig vegg i alle gjeldende etasjer. Der det er skråtak er BRA målsatt der høyden er 1,9 m + 0,6 m ut (i henhold til gjeldende bestemmelser).
Boligareal (P-ROM)
Er boligens primære rom. Sekundære rom er hovedsakelig bod, tekniske rom og garasje.
Bebygd areal (BYA)
Er et fotavtrykk av bygget sett i fugleperspektiv. Mål er tatt fra ytterkant av utvendig panel. For de modellene med balkong er søylepunkt og arealet inn til byggekroppen medberegnet (i henhold til gjeldende bestemmelser).
Grunnflate
Er målet på ytterkant av grunnmur
Gesimshøyde
Er skjæringspunktet mellom tak og vegg. Måles fra terreng etter gjeldende bestemmelser for boligområdet.
Mønehøyde
Er høyeste punkt på et hus. Måles fra terreng etter gjeldende bestemmelser for boligområdet.
Oppløft/ark
Er tak som er løftet opp slik at rom i andre etasje får vinduer og høyere knevegger.
Saltak
Er et yttertak med to like, motstående sider som har fall, oftest mot langsidene. Sidene møtes i et møne som normalt er det høyeste punktet på taket
Pulttak
Er et yttertak med én side som har fall.
FDV-dokumentasjon
Er en forkortelse for forvaltning, drift og vedlikehold og brukes i forbindelse med bygg og anlegg. Det er en samlebetegnelse for aktiviteter og kostnader (FDV-kostnader) gjennom objektets totale levetid, fra overtagelse etter nybygging til utrangering eller riving.
Helene Smogeli

Helene Smogeli

Markedssjef

blogg

Vår nye huskatalog for 2020 er endelig her! Du får 196 sider med inspirasjon og fakta til deg som drømmer om å bygge hus. Her finner du eneboliger, flermannsboliger og boliger til skrå tomt!

Relaterte artikler

null
Vi er stolte av å kunne presentere vår egen ambassadør Franciska. Hun driver Instagramprofilen @franciskasvakreverden og har hjemmesiden www.fraciskasvakreverden.no. Samarbeidet begynte i det små med konkurranser på sosiale medier, og har nå utviklet seg til å bli et ambassadørsamarbeid. Vi gleder oss til fortsettelsen og til å vise dere hva vi jobber med. 
null
ABChus og uteDESIGN har inngått et nytt samarbeid med et ønske om å gi flere muligheter for uteplassen. Samarbeidet dreier seg først og fremst om gode betingelser for ABChus sine kunder. 
Vindy 2 plans
Det er ikke alle som vil eller har behov for å bygge et stort hus på to etasjer. Det kan også hende at det rett og slett ikke er plass nok på tomten. Vi leverer både moderne og tradisjonelle husmodeller på under 140 kvadratmeter.