Gjør hyttedrømmen til virkelighet uten å bruke årevis på oppussing?

image

På samme måte som at korona-pandemien har fått mange til å flytte ut av byen og skaffe seg mer armslag i en bolig på bygda, har bruken norske hytter gått markant opp siden mars 2020. Det samme kan også sies om omsetningstallene i hyttemarkedet, der har Prognosesenteret sett stor vekst både når det gjelder fjellhytter, sjøhytter og hytter i innlandet.

Dette henger selvsagt nært sammen med at vi har hatt svært begrensede muligheter til å reise utenlands. Dermed har de som allerede eier en hytte, begynt å bruke den vesentlig mer. Og mange av de som ikke har hatt hytte fra før av, har åpnet lommeboken for å skaffe seg en.

Ifølge Prognosesenteret har det vært et kraftig hopp i antall bruksdager på norske hytter fra 2019 til 2020 – fra 50 bruksdager i 2019 til hele 59 i 2020. Hadde det ikke vært for hytteforbudet, som hindret mange i å være på hytta i påsken og på senvinteren 2020, hadde tallene ganske sikkert vært enda høyere. Ser vi litt bort fra korona-pandemien, skal det også legges til at andre forhold gjør det enklere å bruke hytta mer – eksempelvis tilgjengelighet i form av bilvei helt frem, bedret veistandard, bedre servicetilbud i hyttekommunen og mer fleksibel arbeids-/ferietid for hytteeierne.

Horisonten_77_kveld

I og med at flere skaffer seg hytte og at bruken av hyttene går opp, har også oppussingsiveren truffet hyttefolket. Dermed har det blitt brukt rekordhøye summer på å gjøre ulike typer oppgraderinger, og Prognosenterets tall viser at forbruket til rehabilitering, oppussing og tilbygg passerte 14 milliarder kroner i 2020. Prognosene viser at dette forbruksnivået kommer til å opprettholdes også de tre kommende årene.

Hva vil du bruke hytte-tiden på?

Hvis du har drømmer om å skaffe deg en hytte, har du valget mellom å kjøpe en brukt eller å investere i en splitter ny. Økonomiske hensyn gjør trolig at mange faller ned på å kjøpe en brukt hytte, som med en del kjærlighet og omsorg kan bli til drømmehytta. Dermed er det duket for mange helger og ferier der hammer, malerpensel og sag er faste følgesvenner. Det er selvsagt mulig å leie inn håndverkere til å gjøre hele eller deler av jobben, men mange hytter ligger i områder der det ikke finnes flust av håndverkere eller der kapasiteten på håndverkertjenester er presset.

Les hyttemagasinet her

Da bør du merke deg at vi i ABChus har lansert to serier med prisgunstige kvalitetshytter. På samme måte som for husene våre, har vi lagt stor vekt på gode og arealeffektive planløsninger som passer ulike familiers behov. I de fleste hyttene våre er det dessuten mange soveplasser, som gjør det enkelt å samle mange personer til overnatting. Andre ting som er verdt å merke seg er at hyttene har:

Hyttene har:

  • Overbygget inngangsparti slik at du slipper unna for mye snømåking rett utenfor inngangsdøren – og får en lun plass der du for eksempel kan ha en sittebenk
  • Flerfunksjonsrom som både kan brukes til oppbevaring av ting som ski, yttertøy og våte klær – eller som avlastningsrom for kjøkkenet dersom du har mye med deg for å tilbringe mange dager på hytta.
  • Ut- eller innvendig bod til diverse oppbevaringsbehov
  • Store vinduer som slipper inn mye dagslys og gir god utsikt til hav og fjell
image
Fjellhytte_ABChytta

Byggesett hytte

Våre hytter passer både på fjellet og ved sjøen, og de leveres som ferdig montert byggesett.

Byggesett montert
Passer for den som vil gjøre egeninnsats og sette sitt eget preg på hytta. Leveransen inkluderer yttervegger og tak, montert på en støpt betongplate du selv må stå for. Her får du altså en hytte som er ferdig utvendig og klar til beising, men du får ikke med isolasjon, gulv, panel og øvrige innvendige materialer i leveransen.

Prefabrikerte elementer
Våre hytter leveres i form av prefabrikkerte elementer som er bygget innendørs på egen fabrikk i tørre og kontrollerte omgivelser. Elementene er sortert på lastebilene slik at de løftes over på sin plass med en gang, og dermed er hytta faktisk tett etter ca. en uke. Dette forkorter byggeprosessen, gir mindre avfall på byggeplassen og reduserer den totale miljøbelastningen i prosjektet.

Skrevet av: 4CastMedia

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering