Snøen daler stille ned utenfor hytta. Du sitter inne med noe godt og varmt å drikke under et mykt pledd, mens du hører knitringen fra peisen. - På hytta skjer det noe med oss. Vi senker skuldrene og tar livet mer med ro. Men hva skal egentlig til for å skape den gode stemningen. Her får du noen gode tips.

Innred med varme farger

På hytta passer det perfekt å bruke gylne nyanser. Det er med på å gi varme, selv når vinteren er på det kaldeste. Velg to-tre hovedfarger og bruk nyanser av fargene på detaljer. Her er det valgt sort, cognac og lyst tre som hovedfarger og grå og mellombrun er brukt på detaljene.

Hytta Gryningen 128: Her er det valgt sort, cognac og lyst tre som hovedfarger og grå og mellombrun er brukt på detaljene.

Sørg for god og stemningsfull belysning

Mange bruker mye tid på å finne riktige møbler og pynt, men glemmer belysningen. På hytta er god belysning ekstra viktig, her finner vi ofte trepanel og mørke farger som tar mye av lyset. Sørg for mange lyspunkter. En stue kan gjerne ha opp til åtte lamper. Ha en blanding av bordlamper, stålamper og taklamper.
Når du velger taklamper er det også viktig at du velger lamper som gir et mykt og varmt lys. I dag får man mange typer lyspærer som gir lun belysning. Tenk også på å ha dimmere, i hvert fall på de største lyskildene. Da er det enkelt å endre belysningen etter behov.

Stearinlys er et must

Når skumringen kommer og dag blir til kveld, er det lite som skaper god stemning som tente lys. Ha gjerne en god blanding av lyslykter, lysestaker og telysglass. Bruk gjerne batteridrevne stearinlys av god kvalitet. Da varer batteriene lenge og de ser ekte ut. Det er også praktisk om du har en hytte uten strøm og det er mindre brannfarlig. Hvis du bruker gjenoppladbare batterier sparer du i tillegg miljøet.

Tekstiler

På hytta er det ekstra viktig med god bruk av tekstiler. Fyll sofaen med myke puter og varme pledd, da vil stua bli mer innbydende med en gang. Naturmaterialer som lin, ull og skinn er gode valg. Tenk også tekstur da får du et mer spennende uttrykk, selv med ensfargede puter. Velg puter med ulik overflate. Bland for eksempel glatt ull med vasket lin og saueskinn.

Peiskos: her ser dere peisen VisionLine s40 fra Peisselskabet

Peiskos

Finnes det noe bedre enn å krølle seg sammen foran peisen og kjenne den gnistrende varmen mens roen senker seg etter en lang dag ute i snøen? En peis er en naturlig stemningsskaper og et hyggelig fokuspunkt i rommet.

Gryningen 128: Litt pynt på nattbordene og kanskje litt lyslykter, sammen med en fin trebenk for enden av senga skaper et ekstra hyggelig rom.

God stemning på soverommet

Det er vel noe vi alle ønsker. Et mykt, langhåret teppe, er godt å sette føttene på og vil gi deg en god start på dagen. En polstret sengegavl, sammen med ekstra mange puter ønsker velkommen til en god natts søvn. På soverommet er det også ekstra viktig med god belysning. Unngå den enkle taklampen som gir dårlig belysning. Velg heller to sidelamper som her, som gir en koseligere og mer flatterende belysning. Litt pynt på nattbordene og kanskje litt lyslykter, sammen med en fin trebenk for enden av senga skaper et ekstra hyggelig rom.

Horisonten 77: ikke glem å innrede uteplassen - en utepeis eller bålpanne kan være fin å samles rundt.

Stemning på uteplassen

Husk også uteplassen. En utepeis eller bålpanne kan være fin å samles rundt. Det er koselig å lage mat sammen ute. Bruk gjerne skinn i utemøblene. Da blir de lune og myke å sitte i. Med tente lyslykter, gjerne mange av dem, er du sikret god stemning på hytta, langt utover kvelden.
ABChus tilbyr flere ulike hytter til fjellet, både tradisjonelle og moderne fjellhytter. Uansett om du har sett deg ut en hyttemodell eller om du ønsker rådgivning, er det bare å ta kontakt med oss. 
Våre hytter leveres som byggesett montert. Dette betyr at du får yttervegger og tak, montert på en støpt betongplate du selv har besørget. Hytta er da ferdig utvendig og klar til beising. Mange ønsker selv å sette sitt preg på hytten, og yte egeninnsats, derfor er denne leveransen ikke inkludert, isolasjon, gulv, panel og øvrige innvendige materialer.
Skrevet av: FranciskasVakreVerden
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se hele 34 unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Stuen i husmodellen Arwen - mørkt og maskulin stil
Stuen er hjemmets samlingspunkt. Det er her vi slapper av etter en lang dag, og her vi møtes med venner og familie. Stuen bør være et sted du trives og liker å være i. Med farger og interiør kan vi lage veldig ulike uttrykk. Her er samme stue i ferdighuset Arwen innredet i tre ulike stiler. Vi gir deg tipsene til hvordan du skaper stilen. 
Nelly tilpasset skråtomt
Dersom du drømmer om å bygge hus på tomten din, har du kanskje sett for deg at huset skal stå klart innen en viss tid. Før huset er nøkkelferdig, er det imidlertid mye som skal planlegges, fraktes, bygges og ferdigstilles. For mange er det store spørsmålet som følger: hvor lang tid tar det å bygge hus om du benytter deg av ferdighus? Her finner du svaret!
Uterom Adele skråtomt
Finnes det noe bedre enn deilig varme sommerdager og lange lyse sommerkvelder? Uteplassen er kanskje det viktigste rommet vårt, i hvert fall nå når vi har muligheten for å være mye ute. Men hva kan man gjøre for å skape et koselig uterom som man virkelig har lyst til å være i? Her får du 10 gode tips, som kan hjelpe deg til å skape den gode stemningen.