Her finner du oppskrifter på mat og bakevarer som blir lagt ut på våre sosiale medier.
Verdens beste 17.mai kake
Hvis du planlegger å bake til 17.mai anbefaler vi å teste denne fantastisk gode kaken! Dette er en saftig sjokoladekake med philadelphiakrem og bær som hele familien vil like.
Oppskrift
175 g hvetemel (3 dl)
160 g sukker (2 dl)
160 g brun farin (2,5 dl)
70 g bakekakao (1,75 dl)
1 ½ teskje bakepulver
3/4 teskje salt
1 1/2 teskje vaniljesukker
2 egg
2 dl ferdiglaget kaffe (bruk gjerne frysetørket kaffe som Nescafé eller lignende). Du vil ikke smake kaffen den fremhever bare sjokoladesmaken og gjør kaken ekstra saftig.
2 dl lettrømme
100 g smeltet smør
Philadelphiakrem
225 g romtemperert smør
300 g melis
1 1/2 teskje vaniljesukker
225 g Philadelphia kremost naturell
Pynt
1 pakke jordbær
1 pakke blåbær
Sett stekeovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft.
Smør to former på ca 24 cm i diameter. Ha bakepapir i bunnen. Du kan også ha deigen i en liten langpanne på ca 40 x 20 cm hvis du ønsker en firkantet kake.
Bland sammen alle de tørre ingrediensene. Ha i resten av ingrediensene og pisk deigen sammen på lav hastighet. Du kan enten bruke en kjøkkenmaskin eller piske den sammen for hånd.
Vær oppmerksom på at deigen er veldig tynn. Det er slik den skal være.
Fordel deigen i de to formene.
Stekes midt i ovnen på 175 grader vanlig over- og undervarme eller 160 grader varmluft. (Bruk varmluft hvis formene står i to ulike høyder. Stekes 15 – 20 minutter eller til det ikke lenger fester seg deig til en kakepinne eller gaffel. Pass på at den ikke blir stekt for lenge.
Avkjøl kaken i formen med en tallerken over for å holde på fuktigheten. De kan stå på benken natten over, eller oppbevares i kjøleskap.
Lag Philadelphia-kremen.
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være mykt.
Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.
Pynt med jordbær og blåbær.
Kaken kan gjøres klar flere timer før servering. Serveres i romtemperatur.
Oppskriften er lånt av Franciskasvakreverden.
Cheesy Garlic Bread Bites
Myke bites fylt med mozzarellaost og toppet med hvitløk- og urtesmør. Perfekt som tilbehørsbrød.
Ingredienser:
Deig:
- 350 g siktet hvetemel
- 15 g sukker
- 7 g tørrgjær
- 7 g salt
- 200 g helmelk, romtemperert
- 1 stort egg, romtemperert
- 60 g usaltet smør, romtemperert
- + 1 egg til pensling
Ostefyll:
- 200 g revet mozzarella
- Hvitløk- og urtesmør:
- 60 g smør
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 1-2 ss fersk persille, finhakket
- Liten klype salt
Fremgangsmåte:
Deig:
1. Ha hvetemel, sukker, gjær, melk, og egg, i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
2. Elt deigen på lav-medium hastighet i 10 minutter.
3. Ha i smøret, ca én spiseskje om gangen.
4. Når alt smøret er tilsatt; elt deigen i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk.
5. Smør en stor bakebolle med litt nøytral olje og ha deigen over i denne. Dekk til med plastfolie.
6. Hev deigen i 60-90 minutter på et lunt sted, til den har doblet i størrelse.
Form deigen:
1. Når deigen har doblet i størrelse; velt deigen ut på kjøkkenbenken og del den i 20 små emner. Bruk gjerne en kjøkkenvekt for å få like store deigemner.
2. Rull til baller og deretter flat ut hvert emne med en kjevle.
3. Tilsett revet mozzarella i midten.
4. Pakk deigen rundt osten og klyp den sammen slik at du får en slags søm på undersiden.
5. Legg emnene i en rund, 30 cm stor form med søm-siden ned.
6. Dekk til med plastfolie og la brødet etterheve i rundt 30 minutter på et lunt sted.
Stek:
1. Forvarm ovnen til 180 grader, over-og undervarme.
2. Når brødet er ferdig hevet kan du pensle det med et sammenvispet egg.
3. Stek i 15-20 minutter, til det er gyllent på toppen.
Når brødet er i ovnen, kan du lage hvitløkssmøret:
1. Ha smør og finhakket hvitløk i en liten kjele.
2. Varm opp over medium varme til smøret er smeltet
3. La smøret småkoke i et minutt.
4. Tilsett urter og smak til med salt.
5. Sett kjelen til side frem til brødet er ferdig stekt.
Pensle brødet generøst med hvitløkssmør med en gang du tar det ut av ovnen, og gjerne mens det fortsatt er i formen. Serveres varmt. Oppskriften er laget av BreadbyTuva.
Pannekake kake med fløyelsmyk krem og bringebær
Har du lyst til å lage noe som er litt annerledes på pannekakedagen i år, men som smaker utrolig godt? Overrask gjestene dine med denne drømmen av en kake. 16 lag med verdens beste pannekaker, biter av friske bringebær og fløyelsmyk limekrem. Pannekakedagen 1. mars, her får du oppskriften!
Pannekaker
125 g smør
6 mellomstore egg
6,5 dl helmelk*
1 spiseskje sukker
2 teskjeer vaniljesukker
1/2 teskje salt
500 g hvetemel
Smør til steking
Limekrem
375 g mykt smør
540 g melis*
3 teskjeer vaniljesukker
375 g Philadelphia naturell
3 teskjeer limeskall (ca. 3 lime)
6 spiseskjeer limesaft
Pynt
300 g bringebær*
ev. roseblader og litt melis til pynt
Slik gjør du
Pannekakene kan gjerne lages dagen før. Da er du sikker på at de er helt avkjølte før du legger dem sammen med kremen. Pakk dem godt inn og oppbevar dem i kjøleskapet.
Ta dem ut av kjøleskapet litt før de skal brukes, da blir de mykere og enklere å legge sammen.
Smelt smøret i en kasserolle eller i mikrobølgeovn. Sett det til side.
Visp sammen eggene, tilsett melken og smeltet smør i en tynn stråle. Ha i sukker, vaniljesukker og salt. Sikt i mel. Rør til røren er glatt og fin uten klumper. Bruk eventuelt en håndmikser, for å få røren helt glatt. Røren skal ha en konsistens som tykk kremfløte*. Hvis den er for tykk, kan du tilsette mer melk, hvis den er for tynn, kan du tilsette mer mel.
Ha litt smør i en stekepanne. Når smøret er smeltet, tilsettes akkurat nok røre til at hele pannen blir dekket. Snu pannen godt i alle retninger slik at røren kommer godt ut i kanten av stekepannen. Stek til pannekaken ikke lenger er flytende på toppen. Snu og stek til den er gyllen på begge sider. Bruk middels varme, da får du best resultat. Ta bort stekepannen fra varmen når du skal ha i ny røre, da svir du ikke smøret.
Tips: Ta en stor bit smør på en gaffel, da er det enkelt å dra den over stekepannen mellom hver steking.
Lag limekremen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt. (Smøret kan ev. varmes i mikrobølgeovnen ca. 10 sekunder om gangen på full effekt, men pass på at det ikke smelter. Hvis noe skulle smelte, skjæres det ifra.)
Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit, og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. Rør inn limesaften i en tynn stråle. Tilsett limeskall. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk krem.
Legg sammen pannekakene med kremen. Legg første pannekake på serveringsfatet du ønsker å bruke, smør på krem og dryss bringebærbiter over (dra bringebærene forsiktig fra hverandre i stedet for å skjære dem, da holder de bedre på saften, slik at ikke kremen blir bløt. Legg på neste pannekake og fortsett til alle pannekakene er lagt på. Ha ekstra bringebær på toppen, pynt eventuelt med roseblader og et dryss med melis.
Skummelt god Halloweenkake
Konfektkake
225 gram smør
400 sukker
60 g bakekakao
2 teskjeer vaniljesukker
180 g hvetemel
3 egg
1 knivspiss salt
Sjokolademoussekrem
3 dl kremfløte
1 dl sukker
20 g bakekakao
1 teskje vaniljesukker
Pynt
1 pakke Oreokjeks gjerne Halloween
1 stor edderkopp
Sett stekeovnen på 175 grader varmluft.
Ha bakepapir i bunnen av en springform som er 20 cm i diameter. Smør bunn og sider. Smelt smøret i mikroovnen eller en liten kasserolle. Ha smøret i en stor skål. Tilsett sukker, bakekakao, vaniljesukker og salt. Rør alt godt sammen. Tilsett eggene. Ha i melet. Rør til det ikke er klumper.
Hell røren i formen.
Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter.
Det er viktig å følge med steketiden. Så snart den er fast på toppen og ikke lenger flytende, kan du ta den ut av ovnen. Stek den heller for lite enn for mye, da får du den beste konsistensen. Ta den ut av ovnen og la den avkjøle. Sett den i kjøleskapet en time eller natten over. Da får du en deilig kladdy konsistens. Ta den ut av kjøleskapet 2 timer før servering. Slik at selve kaken får romtemperatur før du har på sjokolademoussen.
Lag sjokolademousse-kremen.Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og pisk på middels hastighet, til du får konsistens som sjokolademousse.
Ha sjokolademoussen på kaken. Pynt med oreokjeks og edderkopp.
Vår egen sommerkake
10-12 stykker
Bunner
150 g smør
4 egg
300 g sukker
150 g hvetemel
2 teskjeer vaniljesukker
1 1/2 teskje bakepulver
200 g revet marsipan
Fyll
10 Oreokjeks
Frosting
375 g romtemperert smør
600 g melis
375 g Philadelphia kremost naturell
3 teskjeer vaniljesukker
Pynt
Spiselige blomster
Rosa sukkerperler
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Ha bakepapir i bunnen av to kakeformer, ca 20 cm i diameter. Smør sidene. (Kan også stekes i en form og deles).
Smelt smøret og la det avkjøle. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha mel, vaniljesukker og bakepulver i en egen bolle. Bland sammen med en stor visp. Tilsett revet marsipan og bland godt. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene med en slikkepott.
Ha røren i formen. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 35-40 minutter. Test med en kakepinne eller gaffel om kaken er ferdig.
La bunnene avkjøle med en tallerken over formen for å holde på fuktigheten.
Lag frostingen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Særlig smøret må være helt mykt, ta det derfor gjerne frem et par timer før det skal brukes. Hvis du ikke har tid til det, kan det varmes forsiktig i mikroovnen. Jeg pleier å varme det 10 sekunder om gangen, da det er svært viktig at det ikke smelter.
Rør mykt smør med melis og vaniljesukker i 5-10 minutter på full styrke. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk frosting.
Legg første bunn på kakeformen, ha et lite lag med frosting på bunnen og dryss med Oreokjeks skjært i mindre biter. Legg på den andre bunnen og dekorer den med roser.
Bruk en stor stjerneformet sprøytetip (for eksempel Wilton 1M). Ha sprøyteposen i en mugge og brett sidene rundt kantene, da er den enklere å fylle. Ha frostingen i posen.
Slik lager du rosene:
Hold sprøyteposen loddrett mot kaken. Start i midten og lag en sirkel hele veien rundt til du får en passe stor rose. Slik fortsetter du til hele kaken er dekket av roser. Fyll ut feltene mellom rosene med litt ekstra frosting. Lag små stjerner.
Du kan lage kaken opp til et par timer før servering, oppbevares i kjøleskap.
Pynt gjerne med spiselige usprøytede blomster og sukkerperler eller servér den slik den er.
Crinkle Cookies
Lag disse superenkle kakene til jul, det tar ikke lang tid! Få oppskriften under.
Crinkle Cookies smaker som en blanding av kransekake og makroner. De er til og med naturlig glutenfrie.
Du får ca 3 brett med denne oppskriften. Halvparten med kakao og halvparten uten.
- 700 g mandelmel
- 500 g melis
- Revet skall av en sitron
- 4 egg
- 3 teskjeer vaniljesukker
- 4 teskjeer kakaopulver
- 100 g melis til å trille kakene i
Start med å sette ovnen på 180˚C. Gjør klar tre bakebrett med bakepapir.
Bland sammen mandelmel, melis, revet sitronskall og vaniljesukker i en stor skål.
Pisk eggene lett sammen i en egen skål, og bland dem sammen med resten.
Jobb deigen raskt samnen med hendene.Ha kakaopulver i halvparten av deigen.
Trill til små kaker. På størrelse med små plommer.Trill dem i melis.Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter til de er gylne.
De skal være myke inni og litt sprø på utsiden.Oppskriften er lånt av Franciskasvakreverden.
Gi hjemmelagde kaker i julepresang
Legg kakene i et glass med lokk og pynt med det fint bånd, dette blir en kjempekoselig julegave! God jul!
Verdens beste brownies
Har du lyst til å lage en brownies er litt annerledes og som smelter på tunga? Imponer gjestene dine med verdens beste brownies, og pynt med blomster og makroner. Her får du oppskriften!
- 3 egg
- 350 g eller 4 dl sukker (bruk gjerne halvparten brun farin/brunt sukker det gir en ekstra rund smak.)
- 225 g smeltet smør (meierismør)
- 100 g eller 2 dl hvetemel
- 40 g eller 1 dl bakekakao
- 2 teskjeer vaniljesukker
- 1/4 teskje salt (gjerne Maldonsalt)
- 150 g revet marsipan (kan utelates)
- En stor håndfull lett hakkede macadamia nøtter (kan utelates eller erstattes av valnøtter, peanøtter eller lignende. Velg det du liker best.)
Pynt
Melis
Usprøytede roser
Makroner, etter eget ønske
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader.
Smør en form på ca 20 x 40 cm.
Rør egg og sukker lett sammen med en visp. Bland inn det smeltede smøret og resten av ingrediensene.
Ha den seigtflytende røren i en liten langpanne kledd med bakepapir.
Stekes på 175 grader midt i ovnen i 15 – 30 minutter. Bruk gjerne varmluft. Følg godt med kaken etter 15 minutters steketid, og ta den ut med en gang deigen så vidt slipper en stekepinne eller gaffel. Den må heller være for lite enn for mye stekt.
Når kaken er avkjølt, dryss over melis og del den opp i firkanter. Start å plassere brownie-bitene i en sirkel på et fat og bygg oppover til en pyramideform.
Nå kan du starte pyntingen! Klipp av stilken på rosene du vil bruke og fordel dem utover, det samme gjør du med makronene.
Oppskriften er lånt av FraciskasVakreVerden
Grillet biff- og grønnsakssalat
Dette er en middagsrett som virkelig får frem funksjonene på hvitevarene. Grillet biff - og grønnsakssalat med hjemmebakt focaccia og deilig parmesandressing. Oppskriften er både enkel og smakfull, denne middagen liker hele familien.
Kjøkkenet er der vi møtes for å lage mat og være sammen. Det er ofte her vi har de gode samtalene, og her vi skaper flere av minnene våre som familie. Vi har derfor utviklet konseptet "Hygge med ABChus", og her byr vi på en rekke deilige oppskrifter du kan lage på ditt eget kjøkken. Se flere oppskrifter på vår egen YouTube-kanal her.
Vi har gjennomtenkte kjøkkenløsninger i alle våre ferdighus, og vi leverer kjøkken med hvitevarer fra Siemens inkludert. Allerede fra den første middagen setter du ditt personlige preg. Et kjøkken er en plass for liv og bevegelse, og blir ofte kalt som hjertet i hjemmet. Du kan se og lese mer om kjøkken vi leverer her.
Les også
Trender på kjøkkenetDette trenger du:
- 2 stk tykke skiver entrecôte, á ca 250 gr
- 2 stk mellomstore gulrøtter
- 2 stk purreløk
- 1 stk hjertesalat
- 1 stk grønn squash
- 1 bt flat persille, vasket
- 1 stk sitron
- God olivenolje
- 50 gram revet parmesan
- Urtesalt, grovmalt sort pepper*
Slik gjør du det:
Skrell gulrøtter. Fjern den mørkegrønne delen av purreløken, splitt de øverste 5-6 cm i 2 på langs og skyll godt for å fjerne evt sand.
Om gulrøtter og purre er tykke, forkok gjerne disse 3-4 min for å gjøre litt mørere.
Forvarm den store Teppanyaki eller grillplata på koketoppen, velg høyeste effektnivå.
Dette er tilbehør som passer perfekt til koketoppen med integrert ventilasjon og det store kokefeltet som kan betjenes som ett stort rektangulært felt. Har du ikke slikt tilbehør fungerer stekepanne fint, men vil da måtte gjøres i flere vendinger.
Selve ventilasjonsdelen kan du velge å styre manuelt, eller benytte Autofunksjonen, der toppen selv justerer ventilasjonseffekten.
Kutt gulrøtter deretter på langs, hjertesalat likeså. Squash deles på langs, deretter på langs igjen, slik at du nå enkelt kan skjære bort den bløte frødelen i midten. Sprinkle alle grønnsakene med litt urtesalt, sort pepper og olivenolje, bland godt.
Legg på den forvarmede og grill 5-6 minutter på hver side, til pent brunet.
Når noe avkjøt, kutt i mindre biter, vend med god olivenolje, parmesan, litt sitronsaft og hakket persille.
Tørk av grillplata, og forvarm igjen med høyeste effektnivå.
Biffene saltes og pepres og gnis inn på begge sider med noen dråper olje. Grill hardt noen minutter på hver side til pent grillmønstret og til ønsket stekegrad, legg deretter over i en form for å hviles noen minutter.
Focaccia med smeltet ost
Kokkens beste tips til tilbehør
Før servering lager vi en enkel stekesjy:
Under kjøttets hviletid har kjøttet sluppet litt kjøttsaft. Bland denne med soyasaus, sitronsaft, persille og god olivenolje. Pisk til en dressing som dryppes rundt på tallerkenene ved anretning.
Parmesandressing:
Finhakk hvitløk og bland alle ingrediensene. Velger du ovnsbakt hvitløk gir denne en rik, dyp, mild hvitløkssmak (bakes 1 time i ovnen ved 170°C. Holder seg 14 dager i kjøleskap).
Hvitevarenes fordeler
Med Siemens effektive platetopper med integrert ventilasjon får du 2 produkter i ett. Toppen kan plasseres helt fritt, på en kjøkkenøy, halvøy mot innervegg eller yttervegg. Topp resultater fra både platetopp og kjøkkenventilasjon, i tillegg får du et luftigere, romsligere kjøkken som frigir plass fra tak eller vegg over platetoppen. Ingen barriere mellom platetopp og dine gjester!
Risotto fra dampovn
Risotto er aller enklest å tillage i dampovnen. I stedet for å røre i en gryte i 20 min, dampes risottoen i ovnen, og du kan i stedet bruke tiden på å lage spennende topping!
Dette trenger du
- 3 dl / ca. 300 gr risottoris
- 8 + 2 dl grønnsaks- eller kyllingkraft / fond
- 2 ss olivenolje
- 1 ts gurkemeie
- 50 gr finhakket løk
- 1 dl lettrømme, evt matfløte
- 75 gr revet parmesan
- Sitron, gromalt pepper
Til toppingen anbefaler vi dette
- 250 g broccolibuketter
- 1 paprika, i grove biter
- 200 gr frosne grønne erter
- 25 gr smør
- Vann, urtesalt
- 4 stk laks à 150 gr
- 50 gr urtesmør
Se filmen her!
Slik gjør du det
- Hell risen i en mellomstor form med høye kanter.
- Hell i 8 dl kokvarm kraft/fond, olje og gurkemeie, rør sammen med en visp.
Resterende væske brukes til evt etterjustering av tykkelse like før servering.
METODE 1: Fulldampsovn – Sett inn i forvarmet dampovn på full damp, 100 ℃ og tid 25 minutter.
METODE 2: pulseSteam – Sett inn i forvarmet ovn med varmluft 125 ℃ og høyeste damptilførsel. Sjekk etter 25 minutter om væsken er absorbert av risen. Stek lenger om behov.
- Klargjør fyll / topping. Når risottoen har dampet ferdig, bland med lettrømmen, den revne osten, salt, pepper og en skvis frisk sitron.
Risottoen skal ha konsistens som en tynn grøt - tynn med ekstra kraft om behov, ref de 2 dl kraft som du holdt tilbake fra start. Anrett på tallerkener, ha over toppingen og servér!
Risotto kan eksempelvis blandes med sopp til en sopprisotto, grønnsaker til en vegetarrisotto eller benyttes som metningsgarnityr og toppes med ulike godsaker, slik vi gjorde i vår eksempelrett «Risotto frå dampovnen med laks og grønnsaker»
Vi tillaget laks og grønnsaker slik:
Ha broccoli, paprika, erter, smør, litt urtesalt 1 dl vann i en panne med høye kanter, legg på lokk og småkok i 2 min. Salte fisken, legg på skiver av urtesmør og legg over i panna. Tilsett meir vann om behov og damp videre på lav varme til fisken er gjennomvarmet, men fortsatt svakt rosa i kjernen.
Chefs tip: Dampe-/dampsteketiden avhenger i stor grad av type form du benytter. Metallformer leder varmen mer effektivt enn glass/porselen og gir kortere tilberedningstid. Tilsvarende vil en bredere form være «raskere» enn en smalere og høyere form.