ABChus er blant Norges mest innovative ferdighusselskaper. – Vi er vel den første boligprodusenten i landet som har innført smarthus som standard i boligene våre, sier administrerende direktør Dagfinn Lindberg. 

Administrerende direktør Dagfinn Lindberg

– For oss har det alltid vært viktig å tenke industrielt og innovativt rundt boligbygging. Det vil si at vi bygger etter elementmetoden, forteller han.
Dagfinn Lindberg er også konsernsjef i Viken-gruppen, konsernet ABChus er en del av. Elementmetoden går ut på at alle delene til huset produseres innendørs, før de fraktes til byggeplassen og monteres utendørs.
– Sammenlignet med tradisjonelle bygg som kan være utsatt for dårlig vær i ukesvis, kommer denne boligen raskt opp og tettes fort. Det gjør at bygget beskyttes for klimatiske påvirkninger som regn, snø og kulde – som kan være skadelig for bygget. Vår byggeprosess gir veldig god kvalitet på bygget, forsikrer han.

KAN FAGET: Tar du kontakt med ABChus, kommer du i kontakt med dyktige boligkonsulenter som veileder deg til riktig løsning. Her representert ved Marit Mosbæk (f.v.), Katrine Valhammer, Jan Kåre Smith, Stian Fagerli og Fredrik Lundstrøm.

Øk komforten i hjemmet

70 prosent, omtrent 250 boliger, leveres til proffkunder. Det er gjerne entreprenører, eiendomsutviklere eller utbyggere som disponerer egen tomt og som selger boliger. 30 prosent selges til såkalte EAT-kunder i privatmarkedet, der kunden har egen tomt og skal ha bolig til seg selv.

– Når du flytter inn i et ABChus, så får du smarthusteknologi på kjøpet. Med en egen app på telefonen kan du blant annet styre temperatur, lys og ventilasjon som gir økt komfort i hjemmet. Teknologien måler også luftkvaliteten i boligen, som er blitt veldig viktig, påpeker han.

Et smarthus gjør også boligen sikrere og mer miljøvennlig. Les mer om smarthus fra ABChus her!

– Vi ligger i tet med tanke på å utvikle boliger med digitale øyne, legger direktøren til.

OM ABChus

 • ABChus ble startet tidlig på 2000-tallet. Er 50 ansatte og omsetter for over 400 millioner kroner i året.
 • Produserer markedsledende ferdighus.
 • Er en stor aktør på Østlandet som bidrar til mange arbeidsplasser lokalt. Hovedkontoret ligger på Vinterbro.
 • En del av Viken-gruppen. I samme konsern samarbeider de tett med andre selskaper som er nødvendige i et byggeprosjekt.
 • Sammenlignet med tradisjonelle bygg som kan stå åpent for utsatt vær og vind i ukesvis, holder ditt ABChus seg tørt i hele byggeperioden.
 • Smarthusteknologi som standard i alle husmodeller.

Mange valgmuligheter

Sortimentet består av godt over 30 boliger som alle er nøye gjennomtenkt.
– Hvert år lanserer vi to-tre nye boliger, så tar vi ut dem som ikke selger i markedet lenger, forteller han.

ABChus gir deg et hus med høy kvalitet til en rimelig pris. Her illustrerer Katrine Valhammer ABC-modellen.

Blant de mest populære husmodellene finner vi Noomi, Nelly og Arwen.
– Fellesnevneren er at de er arealeffektive. Her oppleves det at du får veldig mye hus for pengene. De er gunstige på pris og det er gode planløsninger.

Markedsavdelingen i ABChus består av Helene Smogeli (t.v.) og Iselin Øverland.

Få en tidsriktig bolig

De samarbeider tett med Prognosesenteret og andre relevante aktører for å finne optimale løsninger for kundene sine.

– Vi bruker mye tid på design, og har en formfase der vi utvikler boliger med fokus på brukerne. Det skal ikke være behov for mange endringer. Vi ønsker å treffe det som brukeren ønsker, sier Dagfinn.

Når man designer drømmehuset, er det lett å glemme at man skal bo og leve i denne boligen, mener han.

– Derfor bruker vi mye tid med interiørarkitektene våre for å designe boligen innvendig, slik at den blir tidsriktig. Vi setter for eksempel opp fargekolleksjoner som kundene kan velge mellom, forklarer direktøren.

Hva er inkludert i vår faste pris?

 • Smarthus.
 • Komplett kjøkken fra Drømmekjøkkenet/Hvitevarer fra Siemens.
 • Parkett i begge etasjer.
 • Trapp fra Trapperingen
 • Malte gipsvegger med listefritt i himlingen.
 • Flislagt bad - varmekabler på baderom og entré.
 • Teknisk enhet fra Kardia og støpt plate/grunnmur.
 • Vi har kort byggetid!
 • Gratis tomtebefaring og plassering av huset i 3D på tomten

– Krevende for kunde

Opsjonsvilkårene gir deg også retten til å kjøpe boligen til en på forhånd avtalt pris.

– Vi har standardiserte priser og tilpasser boligene våre til de forskjellige kundegruppene. Vi lager ferdige opsjoner, slik at vi får ut en fast pris på boligen raskt, forteller Dagfinn.

Han legger til at det kan være svært krevende å kjøpe en bolig i dag. Med ABChus, derimot, slipper du å pådra deg skjulte kostnader.

– Vi vil unngå det som gjerne skjer, at det blir dyrere enn kunden hadde sett for seg fordi det er tillegg på tillegg. Vi er veldig opptatte av å kommunisere prisen tydelig ut til kundene våre. Det kommer ingen endringer i etterkant på prisen som er satt. Det er betryggende. Vi ønsker ikke at de skal få en dårlig opplevelse når de kommer til sluttførelsen av boligen, avrunder Dagfinn Lindberg.

NÆRMER SEG: Den første delen av boligprosjektet på Skoglundkollen i Son er ferdig. Det gleder markedssjef Helene Smogeli og salgssjef Per Morten Døhl Petersen.

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller og hyttemodeller.
Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Jannicke Valen og familien valgte ferdighus fra ABChus
Å bygge enebolig kan være en krevende og tøff prosess. Men da Jannicke Valen fant et rimelig ferdighus fra ABChus gikk prosessen raskt, og hun bor nå i drømmehuset på Nesodden!
Ferdighuset Wide utvendig
Du vil ha et flott kjøkken og bad, parkett på gulvet, spotter i taket, minst mulig feil ved huset i ettertid, og du ønsker det til en veldig god pris. Er det mulig? Ja, visst. Her får du tips til hvordan du bygger hus med gode løsninger uten at det koster skjorta.   Av: Chili Media
ABChus signeringskampanje mai juni juli 2023

Signeringskampanje!

Signer kontrakt med oss i perioden mai-juli 2023  og få RABATT på tilvalg til en verdi av hele 90.000kr*