Ferdighus til fastpris – med to streker under svaret og til avtalt tid

image

Vi i ABChus skal tilby komplette boliger til en av markedets beste priser – til tross for økende priser på materialer og prisjusteringer hos underleverandører. Vi er transparente – og leverer alltid til avtalt pris og tid.    

Økende renter, høye strømpriser og stigende bensinpriser er bare noen av faktorene som skaper usikkerhet i disse tider. I tillegg har den russiske innovasjonen av Ukraina ført til mangel på materialer og påfølgende prisøkninger.

Teamleder og boligkonsulent ABChus avdeling Follo, Stian Fagerli

Hva betyr det for deg som skal bygge hus, lurer du kanskje på?

– Vi justerer prisene i henhold til byggekostnadsindeksene fra SSB, men vi er nøye på at det er etter et minimum. Etter prisjusteringene i 2021 valgte vi faktisk å justere prisene ned igjen, fordi kostnadene våre ikke var tilsvarende den anbefalte økningen, forteller Stian Fagerli, teamleder ved Follo og Østfold i ABChus.

– ABChus skal tilby komplette boliger til markedets beste priser. Det er også tilbakemeldingene fra kundene våre, og kommer tydelig frem når vi sammenligner oss med konkurrentene våre, sier han.

Det er flere årsaker til at det er blitt dyrere å bygge hus den siste tiden. Materialer er blitt dyrere – både trelast, sement, betong og stål, men også gjennomføring av arbeid – av tømrere og snekkere, rørleggere, elektrikere, maling og gulvlegging.

I tillegg er frakt blitt dyrere og tilførsel av strøm/energi i byggeprosessen langt mer kostbart.

ABChus har likevel klart å holde boligprisene nede, og kostnadene til et minimum. Hvordan?

– Den ene årsaken er selve konseptet vårt. Vi bygger samme hus, slik som de er tegnet, beregnet og konstruert i huskatalogen. Vi vet med sikkerhet at alt er gjennomførbart, at den tekniske løsningen er god og at kostnadene er holdt til et minimum, sier Fagerli.

Det er mulig å gjøre endringer, men de fleste velger å holde seg tett opp mot standarden.

– Komplettboligene er designet ut fra hva kunder har fortalt om sine ønsker for en drømmebolig. Tilbakemeldingene har vi kombinert med vår tekniske ekspertise om hvordan vi kan bygge best og mest effektivt.

Dette tar oss til den andre årsaken. Ved å benytte de samme leverandørene, og som oftest de samme produktene fra én og samme leverandør for mer enn 250 hus i året, får du gode avtaler og gode priser.

– Vi har ett standard gulv, ett standard kjøkken, standard hvitevarer, én standard trapp, standard dører – ja, stort sett alt i boligen. Da får du en god pakkepris av leverandøren.

I tillegg er hele verdikjeden i ABChus i ett og samme konsern, som er sentralt for kontroll på kostnadene og å holde prisene nede.

– ABChus er eid av Viken-gruppen, som i stor grad er representert av egne ansatte. I Viken-gruppen har vi egne montører, flisleggere, rørleggere og elektrikere og byggeledere som bygger alle husene våre. De fleste andre bruker lokale og forskjellige firmaer til disse oppgavene, som gir større variasjoner for både kvalitet og pris, forklarer han.

Ingen overraskelser – vi leverer til avtalt pris og tid

En viktig visjon i ABChus, er alt skal være transparent. Det vil si: en kunde skal alltid vite nøyaktig hva boligen koster, hva som er inkludert i prisen og når boligen vil stå klar.

– Jeg har selv vært i en byggeprosess før jeg begynte i ABChus, og det er vanskelig å vite hva som er inkludert i prisen og hva sluttsummen kommer til å bli. Slik skal det ikke være med oss. Vi skal operere med faste priser og du skal vite nøyaktig hva du får for den prisen du betaler, sier Fagerli.

– Vi tilbyr ikke rabatter, men til gjengjeld kan vi alltid tilby jevne, gode og fornuftige priser.

Boligene til ABChus inkluderer også grunnmur, som et fåtall andre boligbyggere har inkludert, og som for de fleste byggeprosjekter ligger på kostnad mellom 200 000 og 300 000 kroner. Allerede har du som kunde spart et betydelig og kanskje uforutsett beløp.

– Det du som kunde må å ta høyde for i budsjettet utover bygging av selve boligen er:

  • Kjøp av tomt
  • Grunnarbeid på tomt
  • Gebyr for å koble deg på vann og avløp
  • Gebyr for søknader til kommunen
  • Byggestrøm

I ABChus skal det å bygge et nytt hjem være forutsigbart. Du skal være trygg på at du kan kjøpe et hus uten at prislappen endrer seg underveis i prosjekter.

Det samme gjelder tidsplan – huset skal leveres til avtalt tidspunkt.

– Byggeprosessen går fort. Det vil variere noe fra hus til hus, men gjennomsnittlig bruker vi seks måneder fra vi begynner med grunnmuren til eieren får nøkkelen i hånden. Stort sett blir faktisk nøklene levert litt før fristen.

Adele herskapelig bolig

En forutsigbarhet som er verdsatt i banken

Renteøkningen vi ser for tiden kan virke skremmende hvis du går med planer om å bygge hus. Ikke minst kan det gjøre det vanskeligere å få lån i banken.

– Bankene som kjenner til vårt konsept vet at vi opererer med fastpris, og er veldig positive når vi tar kontakt. Normalt legger banken inn en margin på 10 prosent for at budsjettet sprekker, men det er ikke nødvendig med oss, forteller Fagerli.

Med ABChus vet du hva boligen vil koste før du har begynt å bygge, det står i kontrakten. Og du kan være trygg på at huset står ferdig malt og klart for overlevering til avtalt tid.

– Normalt sett vil du måtte legge på en million eller to når du bygger hus, men sånn er det ikke med oss. Har dere behov for en større bolig, så er ikke det et behov som vil endre seg med det første og i usikre tider som nå, er det tryggere og langt mer forutsigbart å velge et ferdighus til en fastpris med to streker under summen.

Pris på nøkkelferdig hus

Det kan være vanskelig å prise et hus på forhånd, men forutsigbarhet er helt sentralt når en skal bygge hus. I ABChus har vi derfor laget en nøkkelferdig prisliste.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Husbank finansiering
Hjemme hos Kari Anne og Øivind

Hurtignavigering