I usikre tider er fastpris gull verdt

image

Vi er preget av usikkerhet både i Norge og i resten av verden. I en slik situasjon er det få som kan si med sikkerhet hvordan verden kommer til å se ut i fremtiden. Samtidig er det ikke til å komme unna at livet går videre på de fleste områder. Hvordan vi bor er på ingen måte noe unntak.

Drøm om ny bolig

Mange har fremdeles en drøm om eller et behov for en ny bolig, enten det er snakk om familier som vil ha mindre plass, de som er lei av å pusse opp og fikse på et gammelt hus eller de som rett og slett er ferdig med flere etasjer og helst vil ha alt på ett plan. Men så er det denne usikkerheten rundt fremtiden som gnager da.

Ferdighuset Perle

Da vil vi gjerne at du skal vite et par ting om ferdighus fra ABChus. Det aller viktigste er at vi tilbyr dem husene til fastpris, som både er attraktiv og konkurransedyktig i markedet. Det betyr faktisk at du kan kjøpe et hus uten å risikere å bli overrasket over at prislappen endrer seg underveis i prosjektet. Uansett hva som skjer i fremtiden, kan du i alle fall være sikker på at en husleveranse fra ABChus er både forutsigbar og sikker.

Banken som skal låne deg penger til byggeprosjektet vet også å sette pris på denne forutsigbarheten.  I usikre tider kan dette faktisk være tungen på vektskålen med tanke på om du får nødvendig finansiering eller ikke.

Gjennomtenkte komplettboliger med øye for kvalitet

Aurora_2022_fasade

Våre ferdighus er ferdig designet og leveres i henhold til en fastsatt leveransebeskrivelse. Designet har vi basert på hva norske boligeiere har fortalt oss som hvilke ønsker de har for deres drømmebolig. Valg knyttet til farger, overflater, kjøkken og innredning av baderom er gjort av interiørdesignere som har lagt fokus på kvalitet og trender gjennomsyre alle valg. Det er dette vi kaller for komplettboliger eller ferdighus.

Familie samlet i Noomi

Du kan selv velge om du vil bygge en komplettbolig fra oss slik det er designet i utgangspunktet eller du kan velge mellom en rekke tilvalg. Uansett hva du velger får du et gjennomtenkt, helhetlig og innflyttingsklart ferdighus.

Det er imidlertid viktig å være klar over at en komplettbolig til fastpris ikke omfatter alle elementene i en byggeprosess. Josefine Ystenes Monsen, som jobber med byggesaker i ABChus, forklarer nærmere:

ABChus - komplettbolig

- Litt enkelt forklart kan vi si at en komplettbolig omfatter alt som har med bygningen å gjøre, men kunden har ansvar for og må ta kostnadene for alt som har med tomten å gjøre.

Som et eksempel forteller hun at prisen for en komplettbolig inkluderer støpt plate og bunnledninger, mens stikkledninger fra offentlig tilknytningspunkt og inn på tomten er kundens ansvar.

Så i bunn og grunn er det akkurat det samme som når du bygger et hvilket som helst annet hus, men Josefine tror at mange får forventninger til at flere ting er inkludert i prisen når komplett-betegnelsen blir brukt.

- Vi ser at ting som grunnforhold, overvann, vann/avløp, liknende kommer som en overraskelse, men det er altså kundens ansvar. De seneste årene har kommunene også blitt oppmerksomme på at de må ivareta behovet for brannvann i byggesaker, og må kunden stå for etablering av brannkum kan det fort bli kostbart. Derfor er det viktig for oss å avklare dette – noe vi også har gjort i de ulike leveransebeskrivelsene våre, forteller Ystenes Monsen.

Så lurer du kanskje på hvorfor vi ikke bare kan prise inn kostnadene som har med tomten å gjøre? Ifølge Josefine er svaret på det spørsmålet todelt:

– For det første er alle eiendommer unike. Dermed vil det kunne være stor variasjon i kostnadene fra eiendom til eiendom. Dessuten er det ikke til å komme unna at kommunene er forskjellige. Noe som er uproblematisk i én kommune kan være vanskelig i en annen. Dermed blir det helt umulig for oss å prise inn kostnadene på forhånd, understreker Josefine.

Trenger du hjelp til å finne konsulenter og entreprenører som kan hjelpe deg å beregne kostnader og utføre selve arbeidet, er vi imidlertid behjelpelige med å formidle kontakt til dyktige fagfolk.

Par studerer byggeregler

Vi bygger raskt

Hus fra ABChus bygges dessuten etter elementmetoden. Det vil si at vi lager ferdig både gulv-, vegg- og takelementer på en fabrikk og kjører dem ut til byggeplassen for montering. Det gjør at huset faktisk er tett i løpet av en ukes tid. Det reduserer byggetiden dramatisk sammenliknet med konvensjonelle metoder, fører til mindre avfall og et redusert miljøavtrykk.

ABChus bruker dessuten faste snekkerlag til å sette opp sine hus. Det bidrar til høy kvalitet på arbeidet, samtidig som det gjør byggeprosessen enda litt raskere. Faktisk går det litt raskere for hver eneste gang. Det kan Viken Montasje, som setter opp alle ABChus, bekrefte.

– Når vi setter opp elementhus generelt, og spesielt ABChus sine standardiserte komplettboliger, får vi raskt god kjennskap til de ulike husmodellene. Vi blir svært drevne i hvordan de skal settes opp og arbeidet går litt raskere for hver gang. Samtidig blir kvaliteten på arbeidet litt bedre for hvert hus vi setter opp. Gjennom et eget kvalitetssikringssystem fanger vi dessuten opp eventuelle feil slik at vi ikke gjør dem en gang til, sier en av de ansatte.

Når et ABChus skal settes opp, er det flere ulike snekkerlag i sving. De ulike lagene har ulik kompetanse og helt klare ansvarsområder. Eksempelvis brukes egne lag som kun jobber med å ta imot elementer på byggeplassen og sette dem sammen. Totalt er det tre snekkerlag til som skal inn og gjøre en jobb på huset etter at elementene er montert og huset er tett:

Snekkerlag

  • Ett lag med ansvar for teknisk klargjøring innvendig, blant annet lekting, isolering og liknende
  • Ett lag med ansvar for å montere gipsplater
  • Ett lag med ansvar for å legge gulv, montere listverk, sette inn dører og liknende

– Disse lagene reiser rundt fra byggeplass til byggeplass og gjør det samme arbeidet på hvert hus. Vi er med andre ord svært spesialiserte. Vi får eksempelvis ikke lenger noen klager fra maleren på at det stikker ut skruehoder fra gipsplatene når han skal i gang med å sparkle, forteller en av de ansatte i Viken Montasje.

Han legger dessuten til at de bruker faste samarbeidspartnere på ting som elektro, VVS og løfting av elementer med kran.

Vi ser at våre samarbeidspartnere også blir svært drevne på deres del av arbeidet – det bidrar selvsagt til raskere byggetid og høyere kvalitet, sier han.

Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg på veien til din drømmebolig.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering