Hjemme hos Madeleine og Daniel i deres Nelly

image

I Hokksund rett utenfor Drammen bor Madeleine og Daniel med sine tre jenter på alderen 2,5, 7 og 10 år. Her har familien bygget husmodellen Nelly et steinkast unna familiegården til Madeleine, og nå ønsker de oss velkommen inn!

Tomt på familiegården

Vi nærmer oss adressen til familien, og området rundt oss blir bare mer og mer landlig. Helt innerst i et allerede etablert boligfelt dukker det plutselig opp jorder og skog, og her har Madeleine og familien kapret sin drømmetomt rett ved familiegården hun er oppvokst på.

Deres nye ferdighus Nelly stod ferdig 21.desember 2019, og prosessen mot drømmehuset har vært lang. Det startet med at Madeleine og Daniel bestemte seg for å bygge sitt eget hus for over 7 år siden. Mens de drømte om å bygge seg hus bodde de i et gammelt tømmerhus på gården før de fant ut at de kunne skille ut en tomt fra eiendommen i 2018.

Husmodellen Nelly under oppføring

Valg av ferdighus

Når vi spør om hvordan de kom i kontakt med ABChus og hvorfor valget falt på husmodellen Nelly forteller Madeleine at familien hadde satt noen krav de ønsket å få oppfylt når de skulle bygge deres første hus. De ønsket seg 4 soverom, 2 romslige bad, åpen løsning i 1.etasje. Ferdighuset Nelly hadde akkurat det de så etter, og etter noen små justeringer på boligen ble dette deres drømmebolig!

Husmodellen Nelly har store vinduer som fyller huset med lys gjennom hele året, og gir boligen et fantastisk særpreg. Den åpne kjøkkenløsningen er et perfekt utgangspunkt for hyggelig lag. Her er det god plass rundt både kjøkkenøy og spisebord. Hovedsoverommet ligger plassert i andre etasje med store vinduer og mønt himling.

Få en omvisning av hele boligen her:

Madeleine i husmodellen Nelly

På det meste hadde familien over 7 huskataloger hjemme, og brukte masse tid på å finne den rette husmodellen og ferdighusleverandøren. Madeleine hadde både sett og hørt om ABChus grunnet utbygging av flere hus i nærområdet, og valget falt naturlig på ABChus så snart de kom i kontakt med en av våre hyggelige boligkonsulenter i Drammen. Ettersom dette er deres første byggeprosjekt, var et viktig for familien med en god og tett oppfølging fra start.

- Vi følte oss trygge på byggeprosessen og godt ivaretatt helt fra start, fra boligkonsulenten fikk vi masse gode tips om blant annet å speilvende huset, og plassering på tomt. Dette var ting vi ikke hadde tenkt på om vi ikke hadde blitt informert om dette fra start. Jeg vil trekke frem boligkonsulenten som en unik selger, og en stor trygghet for oss på veien mot drømmehuset, forteller Madeleine.

Kort byggetid

Å bygge hus med ABChus betyr at alle delene til huset produseres innendørs i store, tørre fabrikk­lokaler. Det betyr full kontroll med produksjonen, enklere kvalitets­kontroll og mye mindre materialsvinn. Kapp av treverk går til pelletsproduksjon og annet materialsvinn går til gjenvinning. Vegg- og gulvelementene kommer ferdige til byggeplassen, heises på plass og monteres på 1 – 2 dager. Taket monteres og tekkes på de neste 2 – 3 dagene.

Den korte byggetiden gir minimal eksponering for fuktighet, selv om det regner under monteringen. Sammenlignet med tradisjonelle bygg som kan stå åpent utsatt for vær og vind i ukevis, holder ditt ABChus seg praktisk talt tørt i hele byggeperioden.

Kjøkken i NellyHouse Foto: Madeleine / @nelly_house

Når vi kommer inn på selve byggeprosessen smiler Madeleine.

- Det var noe spesielt med det å følge med på at grunnflaten ble støpt rett før sommeren, og like etter ferien kom det 4 store trailere med elementer som skulle bli til akkurat vårt hus! I starten gikk det fort til huset ble tett, og etter dette gikk det overraskende 4 måneder fra huset kom til vi flyttet inn like før julen 2019, forteller Madeleine.

21.desember 2021 fikk familien overta sitt helt nye hus i Hokksund utenfor Drammen, og dette var stor stas for både store og små.

- Vi hadde jo ikke så lang vei å flytte, så her var vi effektive og ble klare i nytt hus til jul. Vi hadde også både juleselskap og nyttårsfest bare uken etter at vi flyttet inn, ler Madeleine som også forteller at de fikk god hjelp fra familie og venner i flytteprosessen.

Hjemme hos Madeleine og Daniel i deres Nelly

Trendy innredning

Når vi kommer hjem til Madeleine ser vi med en gang at hun har sans for både interiør og trender. Her er det en rød, gjennomført tråd i hele huset.

- Det er en prosess når man flytter inn i nytt hus, det å velge farger og interiør man liker kan ta tid og Madeleine har allerede til mannens store fortvilelse endret på både farger og møbler etter at de flyttet inn i 2019.

Noen av tilvalgene Madeleine og familien var sikre på at de ønsket å gjøre fra start var blant annet å velge farger på veggene, endre gulv og kjøkken. Kjøkkenet er et stilig, lyst kjøkken i eik, med sorte detaljer, som sklir godt sammen med resten av valgene som er tatt i boligen.

- Vi liker godt at kjøkkenet er i en åpen løsning med øy, så man kan stå og prate med gjestene mens man lager mat. Vi er samtidig glade for at kjøkkenet ligger litt tilbaketrukket fra stuen, så man enkelt kan gjemme unna oppvask som blir stående på benken.

Hjemme hos NellyHouse i Hokksund

De eldste barna i huset har allerede hver sin smak og har innredet rommene på sin egen måte. Madeleine syns det er gøy at jentene får utfordret sin egen stil når det kommer til innredning. Her finner vi både rosa rom med prinsessetema og en strammere stil med grønne og sorte detaljer.

Helt til slutt må vi avslutte med tre gode interiørtips fra Madeleine.

Se hele hjemme hos-reportasjen her

3 gode interiørtips!

  • Ikke vær redd for å bruke farger – velg farger du er glad i selv, og ikke bare følg moten for den endrer seg hele tiden.
  • Bland gjerne forskjellige materialer, som for eksempel stål, metall, treverk og myke tekstiler som tepper, gardiner og deilige puter.
  • Bruk tid på å bli kjent i ditt eget hus, bo deg inn, og kjøp gjerne brukt om du ønsker å bytte møbler.
Spisestuen i husmodellen Nelly

Les huskatalogen vår digitalt eller bestill den hjem GRATIS i posten. Ta gjerne en titt hjemmesiden hvor du kan se våre husmodeller.

Følg gjerne ABChus på Facebook og Instagram for mer inspirasjon.

Populære tema

Populære tema
Bygge husHytteMest lest
Huskatalogen 2022_2023

Bygge FERDIGHUS? Våre ferdighus er nøkkelferdig og du kan flytte rett inn!

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Hurtignavigering