Innflytningsklart hus

– Vi bodde i en eldre bolig fra 1975, og har brukt mye tid på oppussing og vedlikehold på det. Derfor ønsket vi et nytt og innflyttingsklart hus når vi først skulle selge, forteller Yvonne.
Familien Halvorsen består av Daniel og Yvonne, og barna Sebastian (8), Mathias (6), Nicoline (5) og Evelina (2). Tomten i Straumsåsen ligger på en solrik høyde med god utsikt over Fyllingsdalen. Familien ønsket å bygge et hus som kunne utnytte de gode forholdene, i tillegg til å dekke deres ønske om åpen planløsning og en utleieenhet i kjelleren.
– Vi er en stor familie, og ved middagsbesøk kan vi lett bli 25 personer rundt bordet. Vi ville ha en stor og åpen stue slik at vi kan holde ungene under oppsyn fra både kjøkkenet og fra stuen, og selvsagt ha nok plass når besøket kommer, humrer Yvonne.

Yvonne stortrives i sitt nye hus

I forkant av huskjøpet hadde både Yvonne og Daniel laget seg noen tanker om hva de ønsket av det nye huset, og brukt tid på å se i både kataloger og på nett hos de forskjellige leverandørene. Foruten kravene til størrelse, utforming og store vinduer til å slippe inn lys, var det viktigste for familien at huset hadde kort byggetid. Den gamle boligen var solgt, og for en så stor familie er det vanskelig å finne noe midlertidig.
– Det er ikke lett å finne utleieboliger som er stor nok til hele gjengen, og familie hadde ikke plass. Vi så etter leverandører av elementhus og rask oppsetning, og det fikk vi, forteller Daniel.
– Hele huset ble satt sammen på fire dager. Det var imponerende å se på hvor rask og effektiv hele den prosessen var. I tillegg var vi heldig med været og hadde opphold hele perioden huset ble satt sammen, det er jo ikke ofte i denne byen, legger han til og smiler.

Godt tilpasset tomten

Stuekrok med nydelig utsikt

Paret startet hele byggeprosessen for to år tilbake. Etter tomten ble kjøpt, dro Daniel og Yvonne på boligmesse i Vestlandshallen. Der fikk de sitt første møte med en konsulent fra ABChus, som tipset om visning på to hus i Godvik. Visningshusene var av typen Adele og Aurora. Familien falt for sistnevnte, som senere med sine tilpasninger har fått navnet Selena.
– Selena var av den typen enebolig vi så etter. Moderne, praktisk og med god takhøyde. I tillegg fikk vi tilpasse det etter skråtomten vår, og det ble tegnet inn og laget til utleieleilighet. Vi fikk mye av det vi ønsket oss, skryter Yvonne.
– Huset passer også veldig fint til tomten, og vi har fått god plass foran huset. Det var også et ønske vi hadde, men det var ikke en prioritet å ha stor gårdsplass. Men vi fikk det likevel, forteller Daniel.
Han jobber som skadetakstmann og ser ofte både gode og dårlige boligløsninger i yrket sitt. Yvonne er renholder, og kombinasjonen av yrkene deres har de brukt når de har gjort endringer og tilvalg.

Slette overflater er enkelt å holde rent

– Vi har brukt mest til på de elektriske tilvalgene, og prioriterte ekstra støpsel rundt om kring. Typisk en på veggen til julestjernen i vinduet og andre praktiske steder. Også valgte vi trådløs styring på både lys og varme slik at huset også er et smarthus, forteller Daniel.

Opptatt av detaljer

I tillegg til elektroendringene valgte paret også å oppgradere til mer robuste og lydtette dører, skyvedør på matboden, walk-in closet i tilknytning til soverommet og trinnlydplater under laminaten for å dempe støy. Toalettene ble også oppgradert, i tillegg til å lukke trappen, som også ble beiset i samme farge som laminatgulvet.
– Vi er veldig fornøyd med utvalget vi kunne oppgradere til på tilvalgslisten. ABChus kom med mange gode tips underveis. Vi ønsket et gjennomført og stilrent hus, forteller Yvonne, som er opptatt av detaljene.

Hovedsoverommet er malt i fargen Deco Blue fra Jotun Lady

– Jeg ville ikke ha hvite vegger, og så mye etter kontraster til det hvite taket. Vi har også valgt å ikke sette opp lister. Stuen er i fargen ”Soft Mint” mens på soverommet ønsket vi en kjøligere og mørkere farge. Der har vi valgt ”Deco Blue”. På barnerommene er det malt med ”lys grå antikk”. Jeg synes at fargene liver opp litt, forklarer Yvonne.
- Vi lever et slags landlig småbyliv hvor vi kan slippe ut barna uten å være bekymret for trikken og mye trafikk. Det kunne vi ikke gjort i byen, sier Celine.

Fått god veiledning

Når paret først valgte å kjøpe nytt og moderne hus, ville de benytte anledningen til å fornye seg i samme slengen. Møblene fra det gamle hjemmet har de ikke tatt med videre. – Vi tok en makeover på hele interiøret og tilpasset oss det nye huset. Vi kjøpte alt nytt for å beholde den moderne stilen, forklarer Yvonne. Favorittrommet i det nye hjemmet er blitt stuen.
– Den åpne løsningen og gode takhøyden gir en deilig romfølelse, og vinduene som også er ekstra høyde på slipper inn mye lys. Stuen er stor nok til å inneha flere ”avdelinger” som sittegruppe, TV-krok og spisestue, men likevel kan man se og snakke med hverandre på tvers av hele rommet, forklarer Yvonne og Daniel nikker bekreftende.
– Vi er veldig fornøyd med byggeprosessen og valg av husleverandør. Vi føler ABChus har veiledet oss godt, funnet frem til riktig hus etter våre ønsker, og kommet med mange gode råd. Kommunikasjonen mellom oss og dem har stort sett vært ryddig og god, og de har tatt tak i småproblemer underveis og løst dem på en god måte. Vi kan godt bruke dem flere ganger dersom det skulle bli aktuelt i fremtiden, legger han til.

Dra på visninger

Flotte boliger på rekke i et idyllisk område

Paret forteller at boligkjøpet har vært en lærerik prosess selv om de har brukt mye tid på planlegging i forkant.
– Vi startet med alle katalogene og så oss nesten blind på alle de ulike planløsningene. Visningsdagen var åpenbaringen for oss. Jeg tenkte at 3,5 meter bredde på stue ikke kunne være nok plass. Men det er mer enn godt nok for å si det sånn, humrer Daniel.
– Kriterier og krav til boligen bør man ha klart for seg på forhånd, og gjerne i prioritert rekkefølge. For vår del måtte vi ha 5 soverom og to bad, i tillegg til åpen og stor løsning på stue og kjøkken. Resten av løsningene kunne vi være mer fleksible på, men vi har fått nesten alt slik vi ønsket å ha det, forteller Yvonne fornøyd.
blogg

Boligdrømmen. Smak på ordet og la tankene fly fra rom til rom.

I vår NYE HUSKATALOG kan du se mange unike hjem til fast pris. Huskatalogen er i trykken nå, så vær tidlig ute. Last den ned digitalt i dag!

Relaterte artikler

Jannicke Valen og familien valgte ferdighus fra ABChus
Å bygge enebolig kan være en krevende og tøff prosess. Men da Jannicke Valen fant et rimelig ferdighus fra ABChus gikk prosessen raskt, og hun bor nå i drømmehuset på Nesodden!
Ferdighuset Wide utvendig
Du vil ha et flott kjøkken og bad, parkett på gulvet, spotter i taket, minst mulig feil ved huset i ettertid, og du ønsker det til en veldig god pris. Er det mulig? Ja, visst. Her får du tips til hvordan du bygger hus med gode løsninger uten at det koster skjorta.   Av: Chili Media
ABChus signeringskampanje mai juni juli 2023

Signeringskampanje!

Signer kontrakt med oss i perioden mai-juli 2023  og få RABATT på tilvalg til en verdi av hele 90.000kr*